Hoppa till innehåll
Vattenfall logotyp

Kärnkraftsprogrammet- Processanalysingenjör

Publiceringsdatum
09 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Om tjänsten
Nu satsar vi på Ringhals för framtidens kärnkraft! Vill du vara med på en spännande resa där du får både utbildning och praktik och får specialisera dig inom kärnkraft för att bidra till Sveriges elförsörjning? Då har vi jobbet för dig!

Genom att följa med på vår resa mot framtidens kärnkraft går du tillsammans med kollegor vårt specialframtagna internprogram inom Styr- och reglerteknik, El och Automation där vi har fokus på kärnkraftskompetens. Du kommer tillhöra en grupp hos oss på Ringhals som är specialiserad inom området, samt tilldelas en mentor i gruppen.

För att du ska få en bra start i din anställning hos oss så går du vårt framtagna internprogram där du får både teoretisk kunskap samt praktik på olika avdelningar. Programmet pågår under 8 månader och därefter fortsätter du anställningen inom samma grupp, alternativt finns möjlighet till förflyttning baserat på erfarenhet, kunskap och intressen. Vi ser fram emot att du blir en del av vårt team!

Är nyfiken på att få veta mer om vår spännande resa? Här kan du läsa mer om Kärnkraftsprogrammet och ta del av hur dina framtida kollegor beskriver sin arbetsplats.

Programmet planeras starta under hösten 2024.

Vilka är vi?
Som Processanalysingenjör på Ringhals tillhör du gruppen Processanalys, vars ansvarsområde är att analysera, utveckla och modernisera våra processanläggningar. Vi jobbar både med egna analyser, utredningar, beräkningar och deltar i en hel rad av spännande moderniseringsprojekt.- På gruppen finns bl.a. kompetens inom Styr och reglerteknik, Strömningsteknik, Kraftvärmeteknik och Processäkerhet.

Den bransch vi verkar inom ställer höga krav på säkerhet och det skapar en arbetsplats som är unik i sin karaktär. Vi har höga förväntningar på våra medarbetare, vilket gör att också Du kan ha höga förväntningar på oss som arbetsgivare. Kulturen präglas av samarbete, öppenhet och att på djupet förstå och lära av varandra för att gemensamt nå våra mål.

Din bakgrund

Vem är du?
För att trivas hos oss tror vi att du är nyfiken och uppskattar att arbeta i en miljö med varierande arbetsuppgifter och ett stundtals högt tempo. En del av arbetet handlar om dokumentation med tekniskt innehåll och där ser vi att du använder dig av din goda struktur och arbetar enligt fastställda rutiner. Stora delar av vårt arbete utförs i projektform och därför ser vi att du är en person som trivs när du får samarbeta och lösa problem ihop med andra.

Vi är nyfikna både på dig som kommer direkt från skolan samt även på dig med några års arbetslivserfarenhet och som skulle vilja jobba inom kärnkraft med fokus på hur våra processystem skyddas och regleras. Vi tror att man kan lära sig det mesta men ser att du har med dig följande som grund:
  • Relevant Högskole- eller Universitetsutbildning
  • Svenska och Engelska språkkunskaper i tal och skrift
Läs mer om Kärnkraftsprogrammet här. Programmet planeras starta under hösten 2024.

Mer information

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. Vattenfall och Ringhals är en trygg arbetsgivare som tar ansvar och lyssnar på sina medarbetares behov. Vi har även en hel del personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg. Läs mer om våra förmåner

Placeringsort Ringhals

Har du fler frågor om programmet eller tjänsten? Hör gärna av dig till:

Rekryterande chef Anna Ström tfn 072-516 36 89

Frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Sofia Berggren, sofia.berggren@vattenfall.com

Fackliga representanter Ringhals: Patrik Andersson- Akademikerna, Jonas Eriksson - Unionen, Anders Karlsson - Ledarna, Alexander Johnsson- SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Välkommen med din ansökan senast 26/5-2024. Urval och intervjuer sker löpande och startar innan sista ansökningsdag. Vi planerar intervjuer under följande två perioder:
  • 21, 22 och 23/5
  • 3, 4 och 5/6
Är du intresserad så vänta inte med din ansökan. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt, inkluderande och attraktivt företag och strävar efter att vara goda förebilder. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ser framemot din ansökan!

Om oss
Ringhals kärnkraftverk levererar fossilfri el varje dag, året runt. Vi har nära 50 års erfarenhet av elproduktion. Ringhals ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss. Därför ser vi individens utveckling som en viktig del av företagets framgång. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.
Vattenfall logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
26 maj 2024 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren