Hoppa till innehåll
Vattenfall logotyp

Kärnkraftsprogrammet- Instrumenttekniker

Publiceringsdatum
09 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Om tjänsten
Nu satsar vi på Ringhals för framtidens kärnkraft! Vill du vara med på en spännande resa där du får både utbildning och praktik och får specialisera dig inom kärnkraft för att bidra till Sveriges elförsörjning? Då har vi jobbet för dig!

Genom att följa med på vår resa mot framtidens kärnkraft går du tillsammans med kollegor vårt specialframtagna internprogram inom Styr- och reglerteknik, El och Automation där vi har fokus på kärnkraftskompetens. Du kommer tillhöra en grupp hos oss på Ringhals som är specialiserad inom området, samt tilldelas en mentor i gruppen.

För att du ska få en bra start i din anställning hos oss så går du vårt framtagna internprogram där du får både teoretisk kunskap samt praktik på olika avdelningar. Programmet pågår under 8 månader och därefter fortsätter du anställningen inom samma grupp, alternativt finns möjlighet till förflyttning baserat på erfarenhet, kunskap och intressen. Vi ser fram emot att du blir en del av vårt team!

Är nyfiken på att få veta mer om vår spännande resa? Här kan du läsa mer om Kärnkraftsprogrammet och ta del av hur dina framtida kollegor beskriver sin arbetsplats.

Programmet planeras starta under hösten 2024.

Vilka är vi?
Som Instrumenttekniker hos oss på Ringhals tillhör du den operativa teknikgruppen, vars ansvar är att genomföra förebyggande och avhjälpande underhåll såsom kalibrering och felsökning samt reparation av givare i fält till våra styrsystem. Det finns också möjlighet att jobba i vår gemensamma verkstad där vi reparerar elektronik, kalibrerar instrument och utvecklar utrustning för bränslehantering.

Vi arbetar tillsammans i team inom olika områden. Dessa områden är skydd- och reglersystem för reaktor och turbin, stödsystem för aktivitetsmätning, högtalaranläggning, telefoni, fysiskt skydd och brandlarm. Arbetet sker i nära samarbete med våra underhållsingenjörer. Vi strävar efter att dela med oss av vår kompetens samt att vi har ett öppet klimat där alla frågor är välkomna. Den djupa kompetens vi har in-house är något vi är stolta över och ser som en stor styrka. Målet är fortsätta att förvalta och utveckla denna kompetens över tid och där blir du blir en viktig medspelare för oss!

Din bakgrund

Vem är du?
Vi tror att du är relativt nyutbildad inom El eller Teknik på gymnasienivå eller motsvarande samt att du har ett brinnande intresse för teknik. Har du en vilja att lära finns det goda möjligheter att utvecklas och växa i din roll här hos oss!

Vi arbetar i en verksamhet där anläggningens behov kan skifta på daglig basis. För att trivas i rollen tror vi därför att du är en person som trivs med variation och som tycker om att ta eget ansvar, samt planera och strukturera din dag. I rollen kommer du att samarbeta med kollegor både i och utanför den egna gruppen så att trivas i grupp är en viktig del för att lyckas.

Vi är nyfikna både på dig som kommer direkt från skolan men även på dig med längre arbetslivserfarenhet och som skulle vilja jobba inom kärnkraft och automation. Vi tror att man kan lära sig det mesta men ser att du har med dig följande som grund:
  • El eller Teknisk gymnasieutbildning eller motsvarande utbildning
  • Svenska språkkunskaper i tal och skrift
  • Engelska språkkunskaper i skrift
Läs mer om Kärnkraftsprogrammet här. Programmet planeras starta under hösten 2024.

Mer information

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. Vattenfall och Ringhals är en trygg arbetsgivare som tar ansvar och lyssnar på sina medarbetares behov. Vi har även en hel del personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg. Läs mer om våra förmåner

Placeringsort Ringhals

Har du fler frågor om programmet eller tjänsten? Hör gärna av dig till:

Rekryterande chef Ellinor Karlsson tfn 070-576 77 15

Frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Lina Friberg lina.friberg@vattenfall.com

Fackliga representanter Ringhals: Patrik Andersson- Akademikerna, Jonas Eriksson - Unionen, Anders Karlsson - Ledarna, Alexander Johnsson- SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Välkommen med din ansökan senast 26/5-2024.Urval sker löpande och intervjuer påbörjas innan sista ansökningsdag. Vi planerar intervjuer under följande två perioder:
  • 21, 22 och 23/5
  • 3, 4 och 5/6
Är du intresserad så vänta inte med din ansökan. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt, inkluderande och attraktivt företag och strävar efter att vara goda förebilder. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om oss
Ringhals kärnkraftverk levererar fossilfri el varje dag, året runt. Vi har nära 50 års erfarenhet av elproduktion. Ringhals ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss. Därför ser vi individens utveckling som en viktig del av företagets framgång. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.
Vattenfall logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
26 maj 2024 (4 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren