Hoppa till innehåll
Vattenfall logotyp

Ingenjör till säkerhetsavdelningen på Ringhals

Publiceringsdatum
15 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Företagsbeskrivning

Ringhals AB ingår i Vattenfallkoncernen och är Nordens största kraftverk. Vi har över 40 års erfarenhet av elproduktion och står nu inför nya utmaningar av olika slag som kräver säkerhetsmedvetande och nytänkande. Ringhals ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss, varför vi ser individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.

Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals

Jobbeskrivning

Är du ingenjör och intresserad av strålsäkerhetsfrågor? Vill du samtidigt vara med och forma framtidens smarta energisamhälle?

Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals, vi söker nu en ingenjör inom Strålsäkerhet för att vara en viktig resurs inom verksamhetsutveckling, strålsäkerhetsutveckling och kravhantering. Om du är en självgående och engagerad individ som brinner för att utvecklas inom en flexibel och internationell miljö, kan detta vara den perfekta möjligheten för dig!

Om jobbet

Som ingenjör på avdelningen för säkerhet, kvalitet och miljö kommer du att vara en nyckelperson inom strålsäkerhetsfrågor. Du kommer att vara involverad i verksamhetsutveckling inom området säkerhetsledning, framförallt inom kompetens, utbildning och behörighetsprövning av rollinnehavare inom drift- och anläggningsledning. Du kommer också vara involverad i omhändertagande av ny kravställning inom avdelningens områden samt delta i operativa frågeställningar med fokus på barriärer och djupförsvar. Ditt arbete kommer att vara varierande och omfatta allt från tolkning av nya krav inom strålsäkerhet till att utveckla processer och arbetssätt samt följa upp vår verksamhet. Din förmåga att analysera och värdera verksamheten kommer att vara avgörande för att upprätthålla och förbättra strålsäkerheten.

Dina arbetsuppgifter inkluderar:

 • Analysera och värdera verksamheten med fokus på strålsäkerhet
 • Säkerställa att verksamheten följer gällande ledningssystem
 • Bevaka och tolka externa intressenters krav
 • Ta fram utbildningsprogram och följa upp kompetens för roller inom säkerhetsledning
 • Delta i interna och externa samverkansgrupper
Kvalifikationer

Vi söker dig som har

 • Relevant högskoleexamen
 • Erfarenhet av arbete inom kravhantering
 • Erfarenhet av att tolka lagar, regler och föreskrifter
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
 • Erfarenhet från kärnkraftsindustrin

Meriterande:

 • Erfarenhet av att leda projekt och/eller team
 • Kunskap inom kompetensutveckling

Vi söker dig som är självgående, initiativtagande och säkerhetsmedveten. Som person har du en god analytisk förmåga, där du kan ta till dig och förstå komplex information för att sedan lösa problem på ett effektivt sätt. Din förmåga att samarbeta, kommunicera och lösa problem är viktiga egenskaper för att lyckas i denna roll.

Ytterligare information

Övrig information

För att nå våra strategiska mål utvecklar vi ständigt våra medarbetare för att se till att alla anställda är rustade på bästa sätt för sina uppgifter och ansvarsområden, både nu och i framtiden. Vattenfall och Ringhals är en arbetsgivare som tar ansvar och lyssnar på sina medarbetares behov. Det är enbart du själv som sätter gränsen för dina möjligheter att utvecklas inom organisationen. Ringhals erbjuder flertalet internutbildningar där du kommer kunna vidareutveckla dig och skapa den spetskompetens som krävs inom just ditt område.

Vi har även en hel del personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra fina förmåner här

Placeringsort: Ringhals

Vid frågor om tjänsten hör av dig till rekryterande chef: Johan Schlichting tfn 0727 354 782.

För frågor om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Lina Friberg lina.friberg@vattenfall.com

Fackliga representanter: Patrik Andersson- Akademikerna, Jonas Eriksson - Unionen, Anders Karlsson - Ledarna, Alexander Johnsson- SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Välkommen med din ansökan senast den 9/6 2024. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats. Vi ser fram emot din ansökan!

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vattenfall logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
09 juni 2024 (21 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren