Hoppa till innehåll
KSU logotyp

Instruktör till KSU Ringhals

Publiceringsdatum
21 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Företagsbeskrivning

Kärnkraftsäkerhet och Utbildning AB, KSU, kompetenssäkrar de svenska kärnkraftverkens personal genom såväl teoretisk utbildning som träning i fullskalesimulatorer. Företaget befinner sig i utveckling för att möta framtida behov och erbjuder dig med rätt kompetens och god samarbetsförmåga stora påverkansmöjligheter och stort ansvar. Verksamheten, som också innefattar information i kärnkraftsfrågor och analys och återförande av drifterfarenheter, bedrivs vid våra utbildningsenheter i Nyköping, Forsmark, Oskarshamn och Ringhals. KSU, med ca 170 anställda och huvudkontor i Nyköping, ingår i Vattenfallkoncernen.

Jobbeskrivning

Vår vision är att KSU ska vara världsledande inom kärnkraftsutbildning. Det når vi genom att ständigt utveckla teknik, pedagogik och instruktörskompetens.

Kärnkraften får idag stor uppmärksamhet vilket leder till en intressant och spännande utveckling där KSU i högsta grad är involverad. KSU arbetar aktivt med omvärldsbevakning och har också engagemang i internationella affärer. Vi sätter stort värde på din nyfikenhet och ditt intresse för att vara en del av den spännande utvecklingen vi har framför oss.

Vi erbjuder

 • Ett gediget internt instruktörsutbildningsprogram, där bland annat grundläggande pedagogik ingår
 • Ett spännande, utvecklande och stimulerande arbete med fokus på att få våra deltagare att växa i sin kompetens
 • Ett arbete där du som instruktör får vara med om en blandning av teknik, lärande och pedagogisk utveckling
 • Ett arbete där du både får möjlighet att arbeta självständigt men också tillsammans med andra kollegor i ett team
 • Trevliga arbetskamrater som stöttar varandra, delar erfarenheter och tycker att det ska vara roligt på jobbet

Arbetsuppgifterna består i huvudsak av att utveckla och genomföra teoretiska och praktiska utbildningar samt återkommande träning för driftpersonal. Vi genomför och utvecklar även utbildning mot övriga kategorier inom kärnkraftsbranschen. Som instruktör handleder och coachar du våra kursdeltagare både i undervisningstillfället och i deras vardag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

 • Vill få människor att utvecklas
 • Har teknisk erfarenhet från PWR-anläggning alternativt har en bred kompetens inom kärnkraftsbranschen. Vi tror att du arbetar som kontrollrumsoperatör alternativt har gått vidare i din karriär efter kontrollrumsarbetet
 • Tycker om att samarbeta och trivs med att ta egna initiativ
 • Är ansvarstagande, kvalitetsmedveten och utåtriktad
 • Har ett intresse av att nyttja digitala verktyg i kombination med klassrums- och simulatorundervisning
 • Är nyfiken och vill bidra till vår trivsamma arbetsmiljö

Vi kommer att göra urval och hålla intervjuer löpande- så tveka inte, skicka in din ansökan redan idag!

Ytterligare information

Placeringsort: Ringhals

Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling och arbetar för en jämn könsfördelning av kvinnor och män. Därför ser vi gärna en spridning i ålder, etnisk/kulturell bakgrund etc hos våra medarbetare.

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta någon av våra enhetschefer Veronica Persson, tel 070-309 52 75 eller Patrik Martinsson, tel 073-0208683.

Har du frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Sofia Berggren, sofia.berggren@vattenfall.com

Fackliga representanter:

Unionen: Mikael Stenmark, mikael.stenmark@ksu.se
Ledarna: Johan Kjellberg, johan.kjellberg@ksu.se
SEKO: Ingemar Eriksson, ingemar.eriksson@vattenfall.com
Akademikerna: Rolf Ohlsson, rolf.olsson@vattenfall.com

Välkommen med din ansökan med cv och personligt brev senast den 9 juni 2024.

Vi kommer att göra urval och hålla intervjuer löpande så tveka inte, skicka in din ansökan redan idag! Vi ser fram mot att få läsa den!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

KSU logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
09 juni 2024 (12 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren