Hoppa till innehåll
Vattenfall logotyp

Ingenjör med inriktning kompetensutveckling och utbildning hos säkerhetsledningen på Ringhals

Publiceringsdatum
15 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Jobbeskrivning

Är du ingenjör och intresserad utav utbildning och kompetensfrågor? Vill du samtidigt vara med och forma framtidens smarta energisamhälle?

Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals, vi söker nu en Stabsingenjör Strålsäkerhet för att vara en viktig resurs inom verksamhetsutveckling, strålsäkerhetsutveckling och kravhantering. Om du är en självgående och engagerad individ som brinner för att utvecklas inom en flexibel och internationell miljö, kan detta vara den perfekta möjligheten för dig!

Om jobbet

Som Stabsingenjör på avdelningen för säkerhet, kvalitet och miljö kommer du att vara en nyckelperson inom strålsäkerhetsfrågor. Du kommer att vara involverad i verksamhetsutveckling inom området säkerhetsledning, framförallt inom kompetens, utbildning och behörighetsprövning av rollinnehavare inom drift- och anläggningsledning. Du kommer också vara involverad i omhändertagande av ny kravställning inom avdelningens områden samt delta i operativa frågeställningar med fokus på barriärer och djupförsvar. Ditt arbete kommer att vara varierande och omfatta allt från tolkning av nya krav inom strålsäkerhet till att utveckla processer och arbetssätt samt följa upp vår verksamhet. Din förmåga att analysera och värdera verksamheten kommer att vara avgörande för att upprätthålla och förbättra strålsäkerheten.

Dina arbetsuppgifter inkluderar:
 • Ta fram utbildningsprogram och följa upp kompetens för roller inom säkerhetsledning
 • Bevaka och tolka externa intressenters krav
 • Analysera och värdera verksamheten med fokus på strålsäkerhet
 • Delta i interna och externa samverkansgrupper
 • Säkerställa att verksamheten följer gällande ledningssystem
Kravspecifikation

Vi söker dig som har
 • Relevant högskoleexamen eller motsvarande utbildning
 • Erfarenhet av arbete inom kravhantering
 • Erfarenhet av att tolka lagar, regler och föreskrifter
 • Kunskap inom kompetensutveckling
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
Meriterande:
 • Erfarenhet från kärnkraftsindustrin
 • Erfarenhet av att leda projekt och/eller team
Vi söker dig som är du självgående, initiativtagande och säkerhetsmedveten. Som person har du en god analytisk förmåga, där du kan ta till dig och förstå komplex information för att sedan lösa problem på ett effektivt sätt. Din förmåga att samarbeta, kommunicera och lösa problem är viktiga egenskaper för att lyckas i denna roll.

Ytterligare information

Övrig information

För att nå våra strategiska mål utvecklar vi ständigt våra medarbetare för att se till att alla anställda är rustade på bästa sätt för sina uppgifter och ansvarsområden, både nu och i framtiden. Vattenfall och Ringhals är en arbetsgivare som tar ansvar och lyssnar på sina medarbetares behov. Det är enbart du själv som sätter gränsen för dina möjligheter att utvecklas inom organisationen. Ringhals erbjuder flertalet internutbildningar där du kommer kunna vidareutveckla dig och skapa den spetskompetens som krävs inom just ditt område.

Vi har även en hel del personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra fina förmåner här

Placeringsort: Ringhals

Vid frågor om tjänsten hör av dig till rekryterande chef: Johan Schlichting tfn 0727 354 782.

För frågor om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Lina Friberg lina.friberg@vattenfall.com

Fackliga representanter: Patrik Andersson- Akademikerna, Jonas Eriksson – Unionen, Anders Karlsson - Ledarna, Alexander Johnsson- SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Välkommen med din ansökan senast den 21/3 2024. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats. Vi ser fram emot din ansökan!

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Vattenfall logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
07 juni 2024 (13 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren