Hoppa till innehåll
Öhlins Racing/Tenneco Automotive logotyp

Öhlins Racing söker en Service- och underhållstekniker

Publiceringsdatum
15 mars 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Job description:

Öhlins söker nu en service- och underhållstekniker till avdelningen Produktionsteknik

Nu har du chansen att jobba i ett team som bland annat tillhandahåller de monteringsprocesser och produktionsmaskiner som krävs för att kunna leverera produkter i världsklass.

Avdelningen Produktionsteknik har idag tretton medarbetare och består av produktionstekniker, produktionsingenjörer, underhållstekniker, en verktygsmakare och administratörer.

Ingen arbetsdag är den andra lik då teamets scope är väldigt brett och kompetensen hög. Gruppen har en bra sammanhållning och trevlig atmosfär och vi löser det mesta inom produktionsprocessen där vi nyttjar varandras styrkor och hjälps åt där vi kan.

Tjänsten är placerad vid företagets lokaler i Upplands Väsby.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I tjänsten som service- och underhållstekniker kommer du bl.a. att
 • planera, utföra och utvärdera service och underhåll på maskinpark och verktyg.
 • vara med vid kravställning och framtagning av nya processer och utrustningar.
 • köpa in reservdelar.
 • aktivt arbeta för att minimera maskinell stopptid i produktion genom förebyggande underhåll och uppdatering av utrustning samt maskinpark.
Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst fem års yrkeserfarenhet från service och underhåll av komplexa maskiner, innehållande en blandning av mekanik, elektronik, hydraulik och styrsystem. Du ska även ha ett gediget intresse för teknik, mekanik och underhåll samt vill utveckla och effektivisera processer.

I övrigt kräver tjänsten att du
 • har kunskaper i mekanik och hydraulik.
 • kan läsa och tyda schematiska ritningar för mekanik och elsystem.
 • har kunskaper i styrsystem och mjukvaror för Siemens, Omron och/eller Mitsubishi PLC/HMI.
 • har god datorvana för att kunna planera och kontinuerligt utvärdera service- och underhållsplaner i ett digitalt baserat underhållssystem.
 • kan köra manuell supportsvarv/fräs och andra verkstadsmaskiner.
 • har mycket goda kunskaper i det svenska och engelska språket, både i tal och skrift.
Det är meriterande om du även har:
 • el-behörighet (auktorisationstyp B eller högre).
 • erfarenheter av vakuumteknik.
 • erfarenhet av automationsteknik.
Utbildning

Du bör ha någon typ av eftergymnasial utbildning inom teknik/mekanik/el eller motsvarande kunskaper förvärvade genom tidigare arbete inom teknik eller underhåll och som vi ser som relevanta för tjänsten.

Personlig profil

Du är självgående, initiativtagande och kreativ samtidigt som du är en lagspelare som trivs med att arbeta i team.

Du har en social kompetens och kan samarbeta och kommunicera med både kollegor, leverantörer och kunder. Du har ett sinne för kvalitet och noggrannhet, gillar problemlösning och har en analytisk förmåga.

Öhlins eftersträvar en jämn könsfördelning samt en etnisk och kulturell mångfald.

Kontakt

Har du frågor om tjänsten, kontakta chefen för avdelningen Produktionsteknik, Fredrik Johansson på telefonnummer 08-54602624. Mer information om företaget hittar du på www.ohlins.com.

Ansökan

Vi vill att din ansökan är skriven på svenska (the application must be in Swedish). Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag den 14 april 2024.
Öhlins Racing/Tenneco Automotive logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 april 2024 (9 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Öhlins Racing är ett svenskt företag med global verksamhet. I närmare 50 år har vi producerat fjädringssystem och under årens lopp har över 400 världsmästartitlar erövrats med god hjälp av vår teknik. Idag utvecklar och tillverkar Öhlins framgafflar, stötdämpare och styrdämpare för racing och gatubruk till motorcyklar, bilar och MTB. Hos oss arbetar personer med olika yrkeskunskaper och olika bakgrund. Det som förenar oss är en passion för innovation och teknologi i världsklass. Sedan januari 2019 är Öhlins Racing ett dotterbolag till Tenneco. Tenneco är ett amerikanskt bolag som är ett av de ledande företagen inom konstruktion, tillverkning och distribution av prestandaprodukter för fordonsmarknaden.