Hoppa till innehåll
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp

Junior teknikstöd luftledning

Publiceringsdatum
12 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Svenska kraftnät är en av de viktigaste aktörerna för en hållbar energiomställning. Som junior teknikstöd luftledning erbjuds du ett av Sveriges viktigaste jobb, i vilket du varje dag kommer att bidra till Sveriges elförsörjning. Vi behöver dig för att lyckas med vårt samhällsviktiga uppdrag att elektrifiera Sverige.

Hos oss på division Nät får du vara med att bygga ut och underhålla transmissionsnätet. För att möta samhällets behov behöver vi bygga 30 mil ledningar och driftsätta 20 stationer per år. Ansök idag och få chansen att vara med och lysa upp Sverige!

Om tjänsten

Vi söker nu dig som vill arbeta med projektering och vill vara med och fortsätta utveckla vår verksamhet inom ledningsprojektering där laganda är av stor vikt. Vi förstärker nu teamet och söker flera nya kollegor.

Som teknikstöd inom luftledningar kommer du främst att agera tekniskt stöd till projektledarna inom ditt kompetensområde men även i liten skala utföra projektering av luftledningar.

Avdelning Ledningsteknik fortsätter att växa och stärker nu upp teamet med ytterligare kollegor, enhet Teknikledning Nord och enhet Teknikledning Syd (varje enhet har en enhetschef, fyra anställda och fyra konsulter) har en jämn fördelning mellan kvinnor och män, spridda i hela landet.

Arbetsuppgifterna sträcker sig allt från att agera stöd till projektledaren i projekteringsfrågor, utföra projekteringar och utveckla processen för Svenska kraftnäts luftledningsprojekteringar. Projekten sträcker sig från tidig utredningsfas till byggnationsfasen. Du deltar även i verksamhetsutvecklingen inom området.

Arbetsuppgifterna innebär bland annat att:
  • Att agera teknikstöd i projekt där du är bryggan mellan projektledare/utredningsledare och teknikspecialister inom områden så som fundament, jordning, elektromagnetiska fält, samt kontakten utåt mot projekterande konsultföretag.
  • Medverka vid projektmöten, projekteringsmöten, byggmöten och liknande
  • Medverka vid samråd, myndighetsdialog och fastighetsägarmöten
  • Teknisk kravställning och granskning av tekniska handlingar
  • Förprojektera och detaljprojektera luftledningar i transmissionsnätet
  • Arbeta med stolpplacering, linberäkningar, fundamentsuttag
  • Delta i upphandling av andra, för projekteringsuppdragen, nödvändiga tjänster och resurser såsom specialister och markundersökningar
  • Ta fram och uppdatera tekniska riktlinjer inom området luftledningsprojektering
  • Delta i utveckling och förvaltning av Svenska kraftnäts projekteringsprocess
Här ges möjligheten att utvecklas inom området och utbyta dina erfarenheter med kompetenta kollegor inom enheten och i samverkan med många andra internt och externt. Du kommer kunna utvecklas genom att ta sig an större och mer komplexa uppdrag. Det finns möjlighet i tjänsten att fördjupa sig inom enskilt arbetsområde samt utvecklas brett som projektör

Om dig

Vi söker dig som är väl medveten om mål och kvalitet och lägger vikt vid att leva upp till aktuella krav. Du är initiativtagande och trivs i en roll där du har mandat att självständigt ta beslut. Då rollen innebär många kontaktytor internt och externt behöver du vara kommunikativ och ha en mycket god samarbetsförmåga. Du tror på en öppen dialog, en kollektiv förmåga och delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi söker dig som har ingenjörsutbildning inom t.ex. elkraft, energiteknik, maskinteknik, samhällsbyggnad, väg och vatten, bygg, alternativt har du motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som vi bedömer likvärdigt.

Vidare har du:
  • Kunskaper inom CAD-verktyg, såsom AutoCAD/MicroStation
  • Lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska
  • B-körkort är ett krav
Vi ser det som meriterande om du har:
  • Arbetat minst ett år med luftledningsprojektering på region och transmissionsnät
  • Erfarenhet av stolpplaceringsverktyg såsom ICEtow/PLS-CADD
  • Kunskaper om material (stål, betong, trä, komposit etc.) och/eller komponenter (linor, lintillbehör)
Bra att veta
  • Tjänsten är placerad i Sundbyberg, Göteborg, Västerås, Sundsvall, Sollefteå eller Luleå
  • Möjlighet till distansarbete upp till 50 % #LI-hybrid
  • Resor kan förekomma några dagar om året i denna tjänst inom Sverige
  • Sista ansökningsdag 26 augusti 2024, vi tar inte emot personligt brev i samband med din ansökan
  • Tjänsten är en tillsvidareanställning
Kontakta gärna rekryterande cheferna Nadja Hernandez tel nr. 010 475 97 09, eller Göran Blomberg tel nr. 010 350 94 07, alternativt rekryterare Ethel Marx tel nr. 010 489 20 55. Fackliga representanter är Annika Ingeborn 010-475 87 82, SACO och Mikael Hedenheim 010-475 84 68 , ST. Då det är semestertider nås vi bäst via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Övrig information
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan ett beslut om anställning fattas kommer en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) att genomföras i de fall befattningen innebär hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter eller deltagande i säkerhetskänslig verksamhet. Om anställningen avser befattning i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövningen även att innefatta en registerkontroll och, i vissa fall, en särskild personutredning.
För anställning på Svenska kraftnät krävs svenskt medborgarskap. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras.

För mer information om säkerhetsprövning
Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.
Lär känna Svenska kraftnät och hur det är att arbeta hos oss:

Lär känna oss på Svenska kraftnät
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
26 augusti 2024 (39 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk som är systemansvarig myndighet för kraftsystemet i Sverige och som förvaltar och utvecklar Sveriges transmissionsnät för el. Svenska kraftnät är också elberedskapsmyndighet och tillsynsvägledande myndighet i frågor om dammsäkerhet samt tillsynsmyndighet för elförsörjningens säkerhetsskydd.