Hoppa till innehåll
Skoogs Åkeri & Logistik logotyp

VD till Skoogs Åkeri, Lager & Logistik i Ängelholm

Publiceringsdatum
09 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Skoogs är familjeföretaget som startades 1967 och idag är vi en självklar logistikpartner för våra kunder, men vår resa har bara börjat! Nu söker vi en VD som kan framtidssäkra vår organisation och ta oss till nästa nivå. Vi söker dig som har en djup förståelse för transport- och logistikbranschen, samt en bevisad förmåga att utveckla och genomföra strategier som främjar tillväxt och effektivitet. I gengäld ger vi dig ett stort utrymme att sätta din prägel på organisationen och befogenheterna att fatta de beslut du tror på för att ta oss in i framtiden.

I rollen som VD... 

blir du ledare över två organisationer under ett och samma tak med runt 85 medarbetare, ett 50-tal lastbilar och som omsätter cirka 150 miljoner. Tillsammans driver vi bolaget framåt och strävar kontinuerligt efter att leverera högkvalitativa logistiklösningar som möter och överträffar våra kunders förväntningar. Vår verksamhet spänner över hela spektrumet av logistik- och transporttjänster, inklusive distributionshantering, lagerhantering och specialiserade transporter.

I rollen som VD är du högst delaktig i att driva det långsiktiga såväl som det dagliga arbetet. Du bär en central roll i att leda och inspirera vårt team, samtidigt som du aktivt kommer att bygga och underhålla starka samarbeten med såväl kunder som partners.

Ett urval av dina viktiga ansvarsområden:

 • Strategisk Ledning och Planering: Ansvarar för att utveckla och genomföra tillväxtstrategier, analysera marknadstrender för att identifiera nya affärsmöjligheter och säkerställa att verksamheten är i linje med företagets övergripande vision och mål.

 • Finansiell Ledning: Ansvara för företagets ekonomiska välmående genom budgetering, prognos och kostnadskontroll. Det inkluderar att maximera lönsamheten genom att identifiera affärsmöjligheter och effektivisera kostnadsstrukturer. Vidare rapportera till styrelsen om företagets finansiella prestanda och framtidsutsikter.

 • Personal Ledning och Utveckling: Ledning och utveckling av personal för att främja engagemang, motivation och professionell tillväxt.

 • Kundrelationer och Försäljning: Ansvarig för att upprätthålla långsiktiga relationer med nyckelkunder och affärspartners samt säkerställa hög kundnöjdhet. Genom ett tätt samarbete med intern försäljning ansvarar du för att avtal går i linje med företagets strategi.

 • Riskhantering och Efterlevnad: Identifiera och hantera risker som kan påverka företagets verksamhet eller rykte samt säkerställa efterlevnad av lagar, regler och branschstandarder.

För att lyckas i och söka rollen behöver du ha... 
 • Dokumenterad erfarenhet av ledande befattningar inom transport- och logistiksektorn, med en meritlista av framgångsrika resultat.

 • Vara väl insatt i de lagar och regler som gäller för branschen.

 • Starka ledarskapsförmågor med en bevisad förmåga att motivera och engagera personal på alla nivåer.

 • Du besitter starka kommunikations- och förhandlingsförmågor, både internt och externt.

 • Ett analytiskt och strategiskt tänkande med förmåga att fatta välgrundade och snabba beslut.

 • En gedigen affärsförståelse och en stark drivkraft för att kontinuerligt förbättra och utveckla företaget.

Skoogs Åkeri & Logistik AB / Skoogs Lager & Logistik AB...

är familjeföretagen som startades av Karin och Georg Skoog i Torekov 1967. Till en början hade åkeriet endast en lastbil som transporterade styckegods på Bjärehalvön. I dag drivs företaget av andra generationen, syskonen Ingrid och Stefan Skoog, och verksamheten har utökats till internationella transporter samt lager- och logistikhantering.

Vi tror på personlig service och långvariga relationer med våra kunder. På Skoogs är nyckelorden; personliga, professionella och påhittiga. Tre P som krävs för att bedriva verksamheten på det sätt som vi önskar.

Vi har all personal, alla fordon och egna lagerlokaler inom företaget. Det innebär hög flexibilitet och snabba beslutsvägar. Vi är en transportpartner som tror på service och på att leverera i rätt tid, till rätt plats och till rätt pris.

Läs gärna mer på vår hemsida: www.skoogsakeri.se

Är du intresserad... 

är du varmt välkommen att ladda upp ditt CV, alternativt med din LinkedIn URL. Urval sker löpande och tjänsten kan därför tillsättas innan sista ansökningsdag, men sista ansökningsdag är 31/5 2024.

För att garantera en rättvis och icke-diskriminerande rekryteringsprocess tar vi ej emot personliga brev. I stället kommer relevanta kandidater att få svara skriftligt på samma frågor för att säkerställa lika möjligheter att förklara sin erfarenhet relaterad till rollen.

I den här rekryteringen samarbetar med Skoogs med Roi Rekrytering. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Lina Friberg på lina.friberg@roirekrytering.se

Lokalisering: Ängelholm

Omfattning: Heltid

Start: Enligt överenskommelse

Skoogs Åkeri & Logistik logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 maj 2024 (5 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren