Intervju

5 annorlunda tips inför anställningsintervjun

Förberedelser är A och O inför en anställningsintervju, det är sen gammalt. Läs våra oväntade tips som kan hjälpa dig att lugna intervjunerverna.

Ska du på anställningsintervju? Då har du säkert läst på ordentligt om företaget, övat in din hisspitch, vridit och vänt på möjliga intervjufrågor och valt ut en passande klädsel. Men vad kan du göra mer? Här kommer 4 annorlunda tips som minskar stressen och hjälper dig att komma i rätt stämning:

1. Lyssna på din favoritlåt

Gör som en elitidrottare och fyll hörlurarna med peppande musik som får dig på bra humör och boostar ditt självförtroende innan intervjun. Gärna samma låt om och om igen för att förstärka känslan.

2. Prata med dig själv för extra pepp

Nej, det betyder inte att du är galen. De allra flesta pratar med sig själva ibland. Inför jobbintervjun är det ett perfekt sätt att samla tankarna. Prata med dig själv i tredje person och använd ditt eget namn för att få distans till situationen. Forskning visar nämligen att det är ett bra sätt att göra peppen mer personlig. Fråga bara Zlatan!

3. Fokusera på det värsta som kan hända

Många försöker tysta sina negativa tankar med positivitet, men det kan faktiskt vara mer effektivt att fantisera om det värsta som kan hända och sedan överdriva det. Det kan hjälpa dig att sätta saker i ett nytt perspektiv och avdramatisera det hela.

4. Använd tungan

Blir du torr i munnen när du är nervös? Då ska du trycka med tungan mot spottkörtlarna (under tungan) så får du mer saliv.

Lycka till på intervjun!

Här hittar du fler tips på hur du kan förbereda dig.

Här finns tusentals lediga jobb

Vad vill du jobba med? Gå in och sök bland tusentals jobb och hitta ditt kommande drömjobb.

Till vårt jobbsök

Liknande Artiklar