Söka jobb

Läs om den bästa metoden för att hitta drömjobbet

Drömmer du om ett nytt jobb? Eller en ny karriär inom någonting helt annat än det du gör idag? Du är inte ensam. Här är enkla tips på hur du kan förvandla jobbdrömmen till drömjobbet.

Det är härligt att drömma, men hur ska du göra, och framför allt tänka, för att lyckas gå från ord till handling? En populär metod för att nå dina drömmar kallas för WOOP, som står för wish, outcome, obstacle, plan (önskan, resultat, hinder, plan).

Här får du en snabbguide!

WOOPA dig till drömjobbet

Är du redo att sluta drömma om drömjobbet och gå från tanke till handling?

  1. Börja med att identifiera, formulera och konkretisera din önskan (Wish) – i det här fallet att landa ditt drömjobb. Skriv gärna ner.

  2. Föreställ dig resultatet (Outcome) du drömmer om att det nya jobbet ska leda till – det kan till exempel vara roligare och mer utmanande arbetsuppgifter eller högre lön.

  3. Föreställdig sedan alla hinder (Obstacles) som står mellan dig och ditt drömjobb. Vad är det som håller dig tillbaka? Kanske en rädsla att misslyckas, bekvämlighet eller någonting annat som ger dig ångest?

  4. Gör upp en konkret handlingsplan för att övervinna dina hinder. Om X händer, då ska jag göra Y. Upprepa planen för dig själv flera gånger och kom tillbaka till den när du möter motgångar.

När du ändå kommit igång kan du kika in på Blocket Jobb och se vad som finns. Hos oss hittar du alltid tusentals lediga tjänster i hela Sverige – kanske ditt nya drömjobb!

Lycka till!

Här finns tusentals lediga jobb

Vad vill du jobba med? Gå in och sök bland tusentals jobb och hitta ditt kommande drömjobb.

Till vårt jobbsök

Liknande Artiklar