Hoppa till innehåll
Bravura logotyp

Redovisningsekonom till Culligan Nordic

Publiceringsdatum
03 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Vill du jobba med varierande arbetsuppgifter i ett växande, internationellt företag? Vi söker nu dig med erfarenhet som redovisningsekonom till framåtlutade Culligan. Här erbjuds du goda möjligheter till utveckling i ett bolag som växer och fortsätter att ta marknadsandelar i en spännande bransch där miljö, kvalitet och innovation skapar framgång!

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Culligan Nordic Group.

Om företaget

Culligan är en internationell koncern med huvudkontor i Chicago, USA. Koncernen har 13 000 anställda med verksamhet i stora delar av världen. Den nordiska gruppen består av bolag i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

På Culligan, är vatten vår passion eftersom vi har en stor passion för människor. Oavsett vem du är eller var du kommer ifrån är rent vatten ett behov som vi alla delar. Det är ett gemensamt band som hjälper oss att frodas både som individer och gemenskaper - och är något som alla borde ha tillgång till.

Varje medlem i vårt team på Culligan strävar efter att göra en verklig skillnad för människors hälsa och välbefinnande över hela världen genom att förse dem med renare, säkrare och välsmakande vatten. Det är vår passion, vårt syfte, vårt jobb och vårt engagemang.

Arbetsuppgifter

I rollen som redovisningsekonom hos Culligan Nordic har du bolagsansvar för 1-2 nordiska bolag. Du ansvarar för hela flödet, så som löpande bokföring, bokslut, rapportering och till viss del budgeten. Du arbetar månatligen intensivt med att summera och rapportera siffror till moderbolaget samt däremellan arbeta både med löpande redovisning samt att driva utveckling och projekt. Här är det viktigt att du har förmågan att vid rapportering analysera, identifiera differenser och felsöka.
För chefer och medarbetare i den nordiska organisationen tillför du kompetens och problemlösning genom ditt kunnande och driv. Du ser det som spännande att bli experten på specifika områden och vara en i ekonomiteamet som driver dessa frågor över hela Norden. Du arbetar i nära samarbete med dina kollegor i ekonomiteamet, i Sverige och Norden, samt crossfunktionell med övriga kollegor i organisationen.

Bolaget befinner sig i en expansiv fas vilket innebär stora möjligheter till utveckling, men ställer också krav på anpassning sett till att arbetsuppgifterna kan komma att ändra sig till viss del.

Arbetsuppgifter:
* Bolagsansvar för 1-2 nordiska bolag
* Löpande bokföring och rapportering
* Anläggningsredovisning
* Ansvarig för månads, kvartals och årsbokslut för bolaget
* Delaktig budget och prognoser
* Arbete inom US GAAP
* Ansvarig Internal audit Norden
* Systemansvarig Norden, delaktig i byte av ekonomisystem samt optimering av ekonomisystem/flöde

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

*Universitets/högskoleexamen inom ekonomi alternativt motsvarande erfarenhet
*Erfarenhet av bokföring, bokslut och rapportering, tidigare erfarenhet av bolagsansvar
*Stort systemintresse samt mycket god systemvana
*Goda kunskaper i Excel
*Goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift
Meriterande:
* Erfarenhet av anläggningsredovisning
* Erfarenhet av US GAAP
* Arbetat med Dynamics 365 och Oracle
*Arbetat i en större koncern alternativt internationellt bolag

För att trivas i rollen är du en självständig person som på ett ansvarstagande och självklart sätt tar tag i arbetsuppgifter och vågar leda dig själv framåt. Organisationen präglas av tillit, där du som driven person själv ansvarar för ditt arbete och säkerställer kvalitativ leverans mot deadlines. Culligan är en snabbrörlig organisation med stor tillväxt. I detta är du en flexibel person som med lätthet anpassar dig till förändringar i organisationen och motiveras av en framåtlutad miljö. Du trivs i en roll med många olika slags arbetsuppgifter, har enkelt för att prioritera och vid behov arbeta i högt tempo med bibehållen kvalitet. Du har en god förmåga att samarbeta med andra och ser dig själv som en lagspelare som gärna stöttar och hjälper dina kollegor. För dig är det viktigt att ha en god dialog och relation med såväl kunder som kollegor och du finner dig trygg i sociala sammanhang.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Häggvik, Hybridlösning med möjlighet till 2 dagar/v hemifrån.
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport via mail, info@bravura.se eller telefon 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Bravura logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
02 augusti 2024 (28 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi på Bravura jobbar med bemanning och rekrytering. Hos oss finns möjligheter för dig som vill ta nästa steg i karriären. Välkommen att hitta ditt drömjobb genom oss - som konsult eller rekryterad.