Hoppa till innehåll
PodX Group logotyp

Business Controller till PodX Group

Publiceringsdatum
01 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Missa inte chansen att få bli del av ett spännande bolag med visionen att bli den ledande internationella aktören inom ljudinnehåll! Vi på Vindex söker just nu för PodX Groups räkning en Business Controller. Rekryteringsprocessen hanteras i sin helhet av oss på Vindex, medan anställning erbjuds direkt hos PodX Group. I rollen kommer du arbeta med budget, prognos och förbättringsarbete kring finansiell rapportering. För den här rollen krävs det att du obehindrat kommunicerar på svenska och engelska i både tal och skrift.

Placering: Centrala Stockholm

Om PodX Group

PodX Group startades 2021 med visionen att vara den ledande internationella aktören inom ljudinnehåll och har starka profiler inom svensk media som grundare. PodX Group har som affärsmodell att förvärva och förädla podcastbolag i Sverige och internationellt. PodX Group letar efter bolag med exceptionella kreatörer med förmåga att kommersialisera innehåll och därigenom bygga en grupp av bolag som drar nytta av varandra och deras gemensamma storlek.

I dagsläget har PodX bolag i Sverige, Finland, Danmark, Frankrike, Storbritannien och
Argentina.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Business Controller

* Delta i uppföljningsmöten som business partner
* Arbeta med budget och ekonomisk planering
* Arbeta med Business Case och uppföljningar
* Analysera och följa upp resultat, lönsamhet och affärsplaner
* Aktivt förbättra kvalitén i månadsboksluten
* Klarlägga ekonomiska händelser, orsaker och konsekvenser
* Skapa och presentera strukturerade analyser
* Driva förändringar och förbättringar i processer, system och data

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi söker dig som är analytisk med affärsmässig utgångspunkt och förmåga att se verksamheten ur helhetsperspektiv. Du har en akademisk utbildning och har arbetat med controlling, revision eller liknande i ca 2-3 år. Du har god förståelse för redovisning och är van vid att analysera finansiella rapporter och förstår kopplingen mellan bolagets affärsmodell och redovisning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du har ett starkt engagemang och är trygg med att lyfta din åsikt för att kontinuerligt utveckla och förbättra verksamheten. Ditt arbetssätt är framåtlutat, affärsmässigt och strukturerat på ett sätt som gör att du uppnår goda resultat i avsatt tid. Din kommunikativa förmåga är utmärkt och du kan smidigt hantera situationer där en snabb lösning krävs. En ödmjuk attityd i kombination med förmågan att skapa förtroende kommer att bli framgångsrikt hos PodX Group.

Sök rollen idag!

Kan denna roll vara något för dig? Skicka gärna ditt CV i Word-format till oss på Vindex och ange referensnummer JHBC2625. Tveka inte heller att kontakta ansvarig rekryterare Jennifer Hietapakka (jennifer.hietapakka@vindex.se, 073-727 96 66) vid fler funderingar kring rollen.

Som en del av processen för varje roll utförs en bakgrundskontroll på de aktuella slutkandidaterna som då kommer att informeras i förväg.

Please do not apply if you can not communicate in Swedish fluently as this is a requirement.

Om Vindex

Vi är en rekryteringsbyrå som arbetar med interimslösningar och rekrytering nischat endast mot ekonomiavdelningen. Vi är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen. Detta innebär att vi tillsätter CFO:er, ekonomichefer, controllerchefer, Business Controllers, redovisningschefer, koncernredovisningsekonomer, redovisningsekonomer samt lönespecialister. Är du intresserad av fler uppdrag/tjänster som Business Controller? Kika gärna under fliken Lediga uppdrag och jobb.

PodX Group logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
26 augusti 2024 (43 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren