Hoppa till innehåll
PerformIQ logotyp

Redovisningsekonom till Locus Energy

Publiceringsdatum
26 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Tjänstebeskrivning & erbjudande
Arbetar du med löpande redovisning och vill ta nästa steg så som att upprätta årsbokslut och skapa ekonomiska rapporter?
Och vill du komma till ett företag som bidrar till den gröna omställningen?
Då kan det här vara tjänsten för dig!

Locus Energy är ett dotterbolag till SEB Investment Management (SEB IM) och är en långsiktig aktiv och utvecklingsintensiv ägare av befintlig lokal hållbar infrastruktur för energiproduktion i Norden så som vattenkraft och vindkraft.

Vi växer och söker nu en redovisningsekonom som ska samarbeta tätt med CFO och anlitad redovisningsbyrå.

Som Redovisningsekonom hos Locus Energy kommer du att ansvara för:
* Löpande bokföring, redovisning och bankadministration i koncernbolagen
* Upprättande av årsbokslut, inklusive årsredovisningar
* Upprättande av ekonomiska rapporter utifrån behov
* Stödja arbetet med kvartalsrapportering till investerare
* Stödja ledningen i arbetet med ekonomisk rapportering

Vi är ett växande team på 8 anställda och har kontor på Skeppsbron i centrala Stockholm.

Hos Locus Energy får du möjligheten att vara med i början på en spännande resa där vi bygger ett bolag från grunden som aktivt ska bidra till den gröna omställningen av samhället. Vi hoppas att du vill utvecklas tillsammans med oss som företag, och att du vill vara en del av ett starkt team med höga ambitioner.

Du kommer till ett företag med en stark ägare som i grunden är SEB och du erbjuds ett arbete med chans till personlig utveckling.


Personprofil
För oss är det viktigt att du är strukturerad, noggrann, har ett starkt driv, och fungerar väl i en mindre organisation. Du löser problem, får saker gjorda både på egen hand och tillsammans med andra, och har inget emot att behöva plocka upp lösa bollar och strukturera upp processer. Du kan kommunicera både på svenska och engelska, där din engelska är flytande både i tal och skrift.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och viljan att utvecklas med oss.

Vidare har du:
* Relevant eftergymnasial utbildning
* Minst 3 års erfarenhet av löpande bokföring

Det är meriterande om du har:
* Erfarenhet av årsbokslut
* Erfarenhet av lönehantering
* Erfarenhet av ekonomisk analys och rapportering


Övrigt
Start: Omgående, enligt överenskommelse.
Omfattning: Heltid och tillsvidare
Arbetsplats: Skeppsbron 24, Stockholm
Arbetstider: Kontorstider, flextider

PerformIQ - rekrytering av personal med egenskaper från idrott/föreningsliv, är vår samarbetspartner.
Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Mattias Söderberg på mattias.soderberg@performiq.se


Företagspresentation
Locus Energy är en är en långsiktig aktiv ägare och utvecklare av småskalig hållbar infrastruktur för energiproduktion i Norden. Locus Energy är ett dotterbolag till SEB Investment Management (SEB IM). SEB IM är ett helägt dotterbolag till Skandinaviska Enskilda Banken och en av de största kapitalförvaltarna i Norden. Locus Energy har via fonden SEB Nordic Energy tillgång till långsiktigt institutionellt kapital från svenska och nordiska pensionssparare, varav många kommuner och regioner. Fonden har en mörkgrön klassning enligt Artikel 9 som är den högsta klassningen enligt EUs villkor för hållbara investeringar - ESG (Environmental Social and Corporate Governance).

PerformIQ logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
17 juli 2024 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

PerformIQ är ett bemannings- och rekryteringsföretag som tror att de bästa jobbkandidaterna i Sverige har varit aktiva inom en idrott. Alla vi anlitar från receptionister till toppledare, har jobbat stenhårt för att nå ett sportsligt mål. Antingen på elitnivå eller på hobbybasis. Åratal av dedikation till en idrott gör något med en människa. Vi kallar det den tysta skolan.

Svett, slit och ändlösa timmar i träningshallen resulterar i kvaliteter våra uppdragsgivare tycker om. Som att komma i tid, vara motiverade varje morgon och ha en stark vilja att vinna.