Hoppa till innehåll
Vattenfall logotyp

Tekniker Mekaniskt Underhåll– Ringhals

Publiceringsdatum
11 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Jobbeskrivning

Är du Tekniker? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Nu söker vi Tekniker till enheten Mekaniskt Underhåll på Ringhals.

Om jobbet
Mekaniskt underhåll på Ringhals består bland annat av två operativa underhållsgrupper som planerar och utför underhållsaktiviteter inom mekaniskt underhåll. Grupperna består av Planeringsingenjörer, Arbetsledare samt Tekniker och har utförandeansvar för förebyggande (FU) samt avhjälpande underhåll (AU) på mekaniska komponenter och system. Ansvaret innefattar också de verktyg, utrustningar och verkstäder som krävs för att driva och utveckla verksamheten. Grupperna arbetar med att säkerställa driftsäkerheten på mekanisk utrustning, och att denna lever upp till de ställda kraven. Detta tillsammans men ständigt fokus på person- och anläggningssäkerhet är vår huvudsakliga prioritet.

De båda underhållsgrupperna, som tillsammans består av ungefär 30 kollegor, är inne i en föryngringsprocess och därför är kompetensväxling- och erfarenhetsåterföring viktigt i det målarbete som just nu bedrivs. Mekaniskt underhåll har en omfattande verksamhet som spänner sig över flera teknikområden, det finns därför goda möjligheter att både bredda och fördjupa sina tekniska färdigheter.

Dina arbetsuppgifter
Som Tekniker är du en viktig del i att upprätthålla anläggningen för att säkerställa efterfrågad driftsäkerhet. Som tekniker kommer du bl.a. arbeta med att:
  • Utföra underhållsåtgärder på mekaniska komponenter, exempelvis pumpar, ventiler, värmeväxlare, ventilationsutrustning och dieselmotorer
  • Medverka vid analys och felsökning
  • Utveckla underhållshjälpmedel
  • Initiera och förbättra instruktioner och anvisningar
  • Arbeta administrativt i form av avrapportering i våra underhållssystem
  • under vissa perioder styra egen och inhyrd personal
Arbetet bygger på god kommunikation och samarbete. Under våra revisionsavställningar kan det förekomma en periodvis högre arbetsbelastning.

Kravspecifikation

Vi ser gärna att du som söker har:
  • Fullständig Gymnasieutbildning med inriktning mot teknik, fordon eller industri
  • Några års erfarenhet ifrån mekaniskt underhållsarbete
  • Mycket goda kunskaper i Svenska, tal och skrift, samt behärskar engelska
  • EFNMS certifierad underhållstekniker är meriterande

Fundamental byggsten i ett effektivt underhåll är att arbete med ständiga förbättringar, därför uppskattas ett kreativt sinne och nytänk för att förbättra vår verksamhet. Vägen framåt är inte alltid självklar vilket är en fördel om du är lösningsorienterad och initiativrik. Som person är du ansvarstagande, driver ditt arbete framåt och sätter alltid säkerheten i främsta rummet. Arbetet kräver täta samarbeten, både internt i gruppen såväl som med stödjande funktioner. Vi värdesätter därför att du är en lagspelare som bidrar till ett bra gruppklimat.

Ytterligare information

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.

Placeringsort: Ringhals

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 7 augusti 2024. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.

För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Alexander Landstedt 0705-862078. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Sofia Berggren sofia.berggren@vattenfall.com.

Fackliga representanter: Patrik Andersson- Akademikerna, Eva-Lena Green - Unionen, Anders Karlsson - Ledarna, Alexander Johansson- SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Vattenfall logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
07 augusti 2024 (25 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Företagsbeskrivning
Ringhals kärnkraftverk levererar fossilfri el varje dag, året runt. Vi har mer än 40 års erfarenhet av elproduktion. Ringhals ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss. Därför ser vi individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.

Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals