Hoppa till innehåll
Vattenfall logotyp

Miljöingenjör - Ringhals

Publiceringsdatum
11 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Jobbeskrivning
Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Enheten Miljö på Ringhals ansvarar för verksamhetsområdena Yttre miljö, Kemiska produkter och Arbetsmiljö. Enheten har idag tio medarbetare, varav en chef. I Ringhals organisation är vi centralt placerade och arbetar både övergripande och stödjande med många kontakter såväl internt på Ringhals som externt, bl.a. med myndigheter.

Vi söker nu en Miljöingenjör med inriktning mot yttre miljö

Om jobbet
Vi erbjuderett självständigt, utåtriktat och varierat arbete som miljöingenjör med inriktning mot yttre miljö. Tjänsten innebär att samordna miljöarbetet inom Ringhals och vara ett stöd till Ringhals organisation i miljöfrågor.

Exempel på arbetsuppgifter:
 • Bedöma, sammanhålla och skriva anmälningsärenden och vara kontakt med tillsynsmyndigheten Länsstyrelsen
 • Vara en del av fackområdeshandläggning för yttre miljö, d.v.s. följa förändringar i lagar och föreskrifter och verka föra att dessa blir implementerade och spridda i organisationen
 • Värdering av betydande miljöaspekter och framtagning av Ringhals miljömål
 • Sprida information om förändringar inom ditt område
 • Författa och uppdatera anvisningar/instruktioner
 • Följa upp efterlevnad av Ringhals miljökontrollprogram
 • Planera, samordna externa granskningar, t.ex. tillsynsbesök, periodisk besiktning och ISO 14001
 • Arbeta med hållbarhetsfrågor inom yttre miljö
Som miljöingenjör jobbar du även mycket med rapportering, både internt och externt. Riskbedömningar hör till arbetsuppgifterna liksom att utveckla strategier och verktyg inom ditt verksamhetsområde. Du kommer även att delta i förvaltning och utveckling av ledningssystemet där Ringhals är certifierad enligt ISO 14001. Rollen omfattar även att verka som internlärare inom ditt verksamhetsområde.

Kravspecifikation
Om dig
Du som söker har:
 • Högskoleutbildning inom miljö
 • Erfarenhet från liknande befattning är meriterande
 • Mycket goda kunskaper i svenska både i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska
För att trivashos oss på Ringhals bör du ha lätt för att strukturera och ta ansvar för ditt arbete, du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar som sker. Som miljöingenjör har du mod att agera efter din egen övertygelse, du är noggrann och lägger ned stor vikt

Ytterligare information
Vi erbjuder
För att nå våra strategiska mål utvecklar vi ständigt våra medarbetare för att se till att alla anställda är rustade på bästa sätt för sina uppgifter och ansvarsområden, både nu och i framtiden. Vattenfall och Ringhals är en arbetsgivare som tar ansvar och lyssnar på sina medarbetares behov. Det är enbart du själv som sätter gränsen för dina möjligheter att utvecklas inom organisationen. Ringhals erbjuder flertalet internutbildningar där du kommer kunna vidareutveckla dig och skapa den spetskompetens som krävs inom just ditt område.

Vi har även en hel del personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra fina förmåner här.

Placeringsort
Ringhals

För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Heléne Holgersson 0706537406 eller Helen.Holgersson@vattenfall.com.

För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Lina Friberg lina.friberg@vattenfall.com

Fackliga representanter: Patrik Andersson- Akademikerna, Jonas Eriksson - Unionen, Anders Karlsson - Ledarna, Alexander Johnsson- SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Välkommen med din ansökan senast 3/8 2024. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats. OBS! Annonseringsperioden är förlängd med anledning av sommarledighet och vi kommer att gå igenom inkomna ansökningar efter sista ansökningsdag.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ser fram emot din ansökan!
Vattenfall logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
03 augusti 2024 (12 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Företagsbeskrivning
Ringhals kärnkraftverk levererar fossilfri el varje dag, året runt. Vi har mer än 40 års erfarenhet av elproduktion. Ringhals ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss. Därför ser vi individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.

Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals