Hoppa till innehåll
Vattenfall logotyp

Planeringsingenjör

Publiceringsdatum
11 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Jobbeskrivning
Vi söker dig som har erfarenhet av underhållsarbete och som trivs med att arbeta planerat och strukturerat för att lösa ditt uppdrag. Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Nu söker vi Planeringsingenjör till enheten Mekaniskt Underhåll på Ringhals.

Om jobbet
Mekaniskt underhåll på Ringhals består bland annat av två operativa underhållsgrupper som planerar och utför underhållsaktiviteter inom mekaniskt underhåll. Grupperna består av Planeringsingenjörer, Arbetsledare samt Tekniker och har planerings- och genomförandeansvar för förebyggande (FU) samt avhjälpande underhåll (AU) på mekaniska komponenter och system. Ansvaret innefattar också de verktyg och utrustningar som krävs för att driva och utveckla verksamheten. Grupperna arbetar med att säkerställa driftsäkerheten på mekanisk utrustning, och att dessa lever upp till de ställda kraven. Detta tillsammans med ständigt fokus på person- och anläggningssäkerhet är vår huvudsakliga prioritet.

Långsiktighet och proaktivitet är två nyckelord för att fortsatt utveckla underhållsverksamhetens planeringsförmåga. De båda underhållsgrupperna inom Mekaniskt underhåll består tillsammans av ungefär 30 kollegor. Verksamheten är omfattande och spänner över flera teknikområden, därför finns det också goda möjligheter att både bredda och fördjupa sina tekniska och administrativa färdigheter hos oss.

För att möjliggöra underhållsåtgärder under våra revisioner, söker vi en Planeringsingenjör för att resurs- och detaljplanera aktiviteter samt en förmåga att se helheten ur ett strategiskt perspektiv.

Dina arbetsuppgifter
Som Planeringsingenjör tillser du en korrekt och långsiktig planering av det förebyggande underhållet, vilket är nödvändigt för att säkerställa att rätt underhåll utförs med rätt resurser för att uppfylla ställda driftsäkerhetskrav. Som Planeringsingenjör kommer du bl.a. arbeta med:
 • Långsiktig planering, resurssättning samt beredning av arbetspaket som genererar ett genomförande av underhållsarbeten i anläggningen
 • Leda, utföra och utveckla ändringar av underhållsplaner som utgör själva fundamentet för underhållsverksamheten
 • Uppföljning av underhållsaktiviteter
 • Beställarombud och kontaktperson för inhyrd personal
 • Representera underhållsgruppen i olika planeringsforum
 • Ansvara för att ditt eget, och dina kollegors, arbete utförs på ett kompetent, säkert och miljöriktigt sätt för person och anläggning
Arbetet bygger på samverkan med flera yrkesgrupper för att få helheten att fungera, såväl innanför, som utanför den egna gruppen. Tjänsten har en inriktning mot revisionsaktiviteter vilket kan innebära en periodvis förhöjd arbetsbelastning.

Kravspecifikation
Vi ser gärna att du som söker har:
 • Gymnasie- eller Högskoleingenjörsutbildning med underhållsinriktning, alternativt motsvarande kunskaper eller erfarenhet
 • Erfarenhet av underhållsarbete vid kärnkraftsanläggningar eller annan komplex processindustri
 • Erfarenhet från underhållsplanering
 • God vana och erfarenhet av att arbeta med IT-system
 • Mycket goda kunskaper i svenska, tal och skrift, samt behärskar engelska
 • EFNMS-certifiering som Underhållsledare eller Underhållstekniker är meriterande.
För att nå framgång i den långsiktiga planeringen av Ringhals underhåll krävs både struktur och uthållighet, där du arbetar för att skapa en stabil grund. Som person är du ansvarstagande, driver ditt arbete framåt och sätter alltid säkerheten i främsta rummet. I rollen finns många intressenter att både samverka och samplanera med för att uppnå effektivitet och krävd driftsäkerhet. Vi värdesätter därför att du är en lagspelare som bidrar till ett bra gruppklimat.

Ytterligare information
Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.

Placeringsort: Ringhals

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 11 augusti 2024. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.

För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Alexander Landstedt 0705-862078. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Sofia Berggren sofia.berggren@vattenfall.com. Semester och åter 13/8.

Fackliga representanter: Patrik Andersson- Akademikerna, Jonas Eriksson - Unionen, Anders Karlsson - Ledarna, Alexander Johnsson- SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ser fram mot din ansökan!
Vattenfall logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
11 augusti 2024 (18 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Företagsbeskrivning
Ringhals kärnkraftverk levererar fossilfri el varje dag, året runt. Vi har mer än 40 års erfarenhet av elproduktion. Ringhals ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss. Därför ser vi individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.

Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals