Hoppa till innehåll
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp

Utbildare/övningsledare

Publiceringsdatum
23 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vill du vara delaktig i att skapa framtidens utbildningar för våra kontrollrumsoperatörer?

Svenska kraftnät söker nu dig som vill vara med och skapa framtidens utbildningar för ett kraftsystem i förändring. Kraftsystemet står inför stora förändringar och det ställer höga krav på våra operatörer i kontrollrummet som övervakar transmissionsnätet dygnet runt. För att vi ska lyckas med vårt uppdrag behöver våra operatörer ständigt övas och tränas genom kurser och simulatorträning. Här kommer du vara en viktig del för att ta fram och leda utbildningar och simuleringar både för dagens kraftsystem och inför införandet av nya systemlösningar.

Om tjänsten

I rollen som utbildare kommer du att vara en avgörande länk i hur Driftavdelningen förbereder alla operatörer för att kunna möta nutidens och framtidens utmaningar i transmissionsnätet. Du deltar i både skapande och genomförande av olika driftrelaterade utbildningar, både interna och externa övningar samt nordiska samövningar i simulatormiljö.

Du kommer att ha många kontakter internt för att skapa nya webbaserade utbildningar och klassrumsutbildningar för driften och även stötta andra delar av organisationen i framtagande av interna utbildningar. Vidare kommer du att vara en viktig pusselbit i affärsverkets kontinuitetsarbete genom att skapa verklighetstrogna scenarier som övar verksamheten på krishantering.

Du är placerad på enheten Driftstöd som har en central roll på driftavdelningen genom sitt ansvar för samtliga utbildningsfrågor, driftavtal, beredskapshantering på avdelningen, nätkoder och nätåteruppbyggnadsfrågor.

Om dig

Du har en förmåga att tala välformulerat och engagerat i både små och stora grupper samt kan lyssna aktivt och möta människor där de befinner sig kunskapsmässigt. Du är kreativ och har ett nytänkande som kan omsättas praktiskt i arbetsrelaterade frågor. Du har lätt för att samarbeta och relatera till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt eftersom rollen har många kontaktytor. Vidare är du strukturerad och planerar ditt arbete väl och ser också till att påbörjade aktiviteter slutförs. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi söker dig med teknisk examen inom exempelvis elkraft, energisystem eller motsvarande erfarenhet förvärvad på annat sätt. Detta i kombination med pedagogiskt sinnelag. Vidare har du:
  • erfarenhet av kraftsystemförståelse
  • god administrativ förmåga
  • goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av kraftsystemsimulatorverktyg, erfarenhet av programmering i t.ex. Python eller erfarenhet av undervisning.

Bra att veta
  • Tjänsten är placerad i Sundbyberg
  • Möjlighet till distansarbete upp till 50 % #LI-hybrid
  • Resor kan förekomma i denna tjänst
  • Sista ansökningsdag, 19 augusti 2024, vi tar inte emot personligt brev i samband med din ansökan.
  • Tjänsten är en tillsvidareanställning
Kontakta gärna rekryterande Tf chef, Habib Zohali tel. nr. 010-475 82 98 alternativt ansvarig rekryterare,AnnSophie Brezén tel. nr. 010-475 80 07. Fackliga representanter är Annika Ingeborn, SACO, 010 475 84 72 och Mikael Wallin, ST, 010 475 84 94. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se

Övrig information
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan ett beslut om anställning fattas kommer en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) att genomföras i de fall befattningen innebär hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter eller deltagande i säkerhetskänslig verksamhet. Om anställningen avser befattning i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövningen även att innefatta en registerkontroll och, i vissa fall, en särskild personutredning.
För anställning på Svenska kraftnät krävs svenskt medborgarskap. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras.

För mer information om säkerhetsprövning
Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.
Lär känna Svenska kraftnät och hur det är att arbeta hos oss:

Lär känna oss på Svenska kraftnät
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
19 augusti 2024 (23 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk som är systemansvarig myndighet för kraftsystemet i Sverige och som förvaltar och utvecklar Sveriges transmissionsnät för el. Svenska kraftnät är också elberedskapsmyndighet och tillsynsvägledande myndighet i frågor om dammsäkerhet samt tillsynsmyndighet för elförsörjningens säkerhetsskydd.