Hoppa till innehåll
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp

Beredskapsspecialist till operativ drift

Publiceringsdatum
22 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Svenska kraftnät är en av de viktigaste aktörerna för en hållbar energiomställning. Till avdelningen Drift inom division System söker vi nu en beredskapsspecialist som varje dag kommer att bidra till Sveriges elförsörjning. Vi behöver dig för att lyckas med vårt samhällsviktiga uppdrag att elektrifiera Sverige.

På division System arbetar vi på en övergripande nivå med att designa elmarknaden, utveckla och driva elsystemet. Vi är med och finner svaren på klimatomställningen och skapar välstånd för hela samhället. Vi är en nyckelspelare för att det svenska samhället ska kunna utvecklas och skapar förutsättning för att det ska fungera. Vi löser såväl dagens som morgondagens utmaningar. Vi ser till att Sverige har en lysande framtid.]

Om tjänsten

I rollen som beredskapsspecialist kommer du att samordna verksamhetens aktiviteter med bäring på kontinuitet och totalförsvar. Aktiviteterna är bland annat konsekvensanalyser, riskbedömningar och framtagande av kontinuitets- och totalförsvarsplaner. Du kommer att ha kontinuerlig bevakning av förändrade omvärldskrav med bäring på kontinuitet och totalförsvar. Vidare kommer du att,
  • utarbeta utbildnings- och övningsplan för att stärka verksamheten, tillsammans med utbildare på enheten
  • delta vid krisledningsövningar
  • bidra till att stärka och utveckla den operativa eldriftens kontinuitets- och totalförsvarsförmåga samt vara en del i Svenska kraftnäts interna forum inom kontinuitet och totalförsvar.
Du kommer till stor del kunna utforma rollen och hitta formerna för arbetsuppgifterna tillsammans med nuvarande beredskapsspecialist på enheten. Du får även goda möjligheter att kunna lära dig stora delar av verksamheten samt stort kontaktnät, både på medarbetarnivå och chefsnivå, brett inom Svenska kraftnät men även externt.

Du kommer att tillhöra enheten Driftstöd som har en central roll på driftavdelningen. Utöver ansvaret kring bredskapsrelaterade frågor har Driftstöd ansvar för samtliga utbildningsfrågor på Driften, efterlevnad av nätkoder, förvaltning av driftinstruktioner/driftanvisningar, ansvar för förvaltning av samtliga driftrelaterade avtal. Enheten arbetar även med nätåteruppbyggnadsfrågor samt manuell förbrukningsfrånkoppling.

Om dig

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga, du trivs med att arbeta tillsammans med andra och kan lyssna, kommunicera och relatera till andra på ett lyhört sätt. Du är också en person som tar initiativ och ser till att saker blir gjorda.

Du är flexibel i ditt arbetssätt och kan anpassa ditt arbete utifrån ändrade förutsättningar. Att ha struktur ser du som viktigt och du är bra på att planera och prioritera ditt arbete. Vi ser också att du har förmåga till helhetsperspektiv där du förstår din roll men också ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vidare söker vi dig som har en högskole- eller civilingenjörsexamen inom relevant område som till exempel elkraft, energisystem eller liknande alternativt att du har arbetslivserfarenhet som vi bedömer relevant för tjänstenDu har också:
  • minst 3 års relevant arbetslivserfarenhet inom energisektorn
  • kraftsystemförståelse och erfarenhet av beredskapsarbete
  • goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
Vi ser det som meriterande om du har:
  • dokumenterad erfarenhet av samhällets krisberedskap och totalförsvar.
Bra att veta
  • Tjänsten är placerad i Sundbyberg
  • Möjlighet till distansarbete upp till 50 % #LI-hybrid
  • Sista ansökningsdag, 19 augusti 2024, vi tar inte emot personligt brev i samband med din ansökan.
  • Tjänsten är en tillsvidareanställning
  • Det kan vara svårt att nå oss under semestertider
Kontakta gärna rekryterande chef, Habib Zohali tel. nr. 010-475 82 98 alternativt ansvarig rekryterare, AnnSophie Brezén tel. nr. 010-475 70 07. Fackliga representanter är Annika Ingeborn, SACO, 010 475 84 72 och Mikael Wallin, ST, 010 475 84 94. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se

Övrig information
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan ett beslut om anställning fattas kommer en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) att genomföras i de fall befattningen innebär hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter eller deltagande i säkerhetskänslig verksamhet. Om anställningen avser befattning i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövningen även att innefatta en registerkontroll och, i vissa fall, en särskild personutredning.
För anställning på Svenska kraftnät krävs svenskt medborgarskap. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras.

För mer information om säkerhetsprövning
Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.
Lär känna Svenska kraftnät och hur det är att arbeta hos oss:

Lär känna oss på Svenska kraftnät
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
19 augusti 2024 (23 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk som är systemansvarig myndighet för kraftsystemet i Sverige och som förvaltar och utvecklar Sveriges transmissionsnät för el. Svenska kraftnät är också elberedskapsmyndighet och tillsynsvägledande myndighet i frågor om dammsäkerhet samt tillsynsmyndighet för elförsörjningens säkerhetsskydd.