Hoppa till innehåll
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp

Kravledare QA

Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Svenska kraftnät är en av de viktigaste aktörerna för en hållbar energiomställning. Som Kravledare QA erbjuds du ett av Sveriges viktigaste IT jobb, i vilket du varje dag kommer att bidra till Sveriges elförsörjning. Vi behöver dig för att lyckas med vårt samhällsviktiga uppdrag att elektrifiera Sverige.

Vi är idag cirka 500 personer på IT och vi kommer att växa ytterligare de kommande åren. Detta för att kunna skapa förutsättningar för Sverige för att kunna fördubbla sin elproduktion och nå klimatmålen genom att helt ställa om till fossilfri energi. För att lyckas kommer vi att använda oss av den senaste tekniken för att öka kapaciteten i vår infrastruktur och samtidigt öka utvecklingstakten kring system, digitalisering och processer.

Om tjänsten

Som Kravledare QA arbetar du med att förstärka och bygga upp Svenska kraftnäts totala förmåga kring, primärt kravhantering, men även test. Du bidrar till att utveckla och implementera en strategi och process för hur vi skall arbeta med krav genom att till exempel utvärdera och införa nya verktyg och arbetssätt. Vi har flera stora projekt framför oss och det är viktigt att vår leveransmodell och organisation skall möjliggöra och stödja agila arbetssätt framöver.

Du säkerställer kontinuerlig utveckling och förbättring av kravprocessen som integreras med vår projektstyrnings- och produktionsmodell, ITIL Change Management och utvecklingsprocessen. Du coachar projektledare och kravledare som driver projekt/förvaltning med IT-påverkan, men även utvecklingsteam för krav och test. Vidare stöttar och utbildar du våra medarbetare inom området över hela organisationen samt hanterar dokumentation.

I rollen ges du möjligheten att leda, bidra och förbättra utvecklingen av vår framtida verksamhet. Du erbjuds en arbetsplats med stora utvecklingsmöjligheter inom området tillsammans med kollegor med lång erfarenhet inom branschen som möjliggör erfarenhetsutbyte och kompetensutveckling.

Som Kravledare QA tillhör du enheten Utvecklingsförmågor och Verktyg där krav och testfunktionen finns på avdelningen Verksamhets och IT-utvecklingsstöd. Enheten består idag av cirka 13 engagerade och kompetenta medarbetare med varierande roller som till exempel IT-specialister, metod- och verktygsansvariga, IT-projektledare och förvaltningsledare.

Om dig

Eftersom rollen innefattar många kontaktytor söker vi dig som samarbetar bra tillsammans med andra. Du vet vikten av att skapa nya relationer såväl internt som externt i organisationen i syfte att nå uppsatta mål. Vår bästa kandidat kännetecknas av att organisera sitt arbete på ett effektivt sätt och gör det som krävs samt arbetar ambitiöst för att nå resultat.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du har en akademisk examen från högskola eller universitet inom systemvetenskap eller liknande, alternativt har motsvarande kompetens förvärvats på annat sätt som Svenska kraftnät bedömer likvärdig. Vidare har du certifiering inom kravområdet, som exempelvis IREB, IREQ eller motsvarande.

Du har även:
  • Flerårig aktuell arbetslivserfarenhet av kravställning med betydande inslag av IT, till exempel systemutveckling.
  • Flerårig aktuell arbetslivserfarenhet av att ta fram och etablera strategi, arbetssätt och processer inom kravområdet.
  • Flerårig aktuell arbetslivserfarenhet av att ha arbetat med något/några kravverktyg som till exempel Azure DevOps eller Jira.
  • Flerårig aktuell arbetslivserfarenhet av att leda och facilitera möten, workshops, utbildningar och dylikt.
  • Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet inom testområdet som exempelvis Scrum Master, business analyst eller testledare. Vi ser det som en fördel om du har arbetslivserfarenhet av pm3, PPS eller DevOps samt erfarenhet av förändringsledning. Vidare vill vi gärna att du har arbetslivserfarenhet av agil kravställning.

Bra att veta
  • Tjänsten är placerad i Sundbyberg.
  • Möjlighet till distansarbete upp till 50 % #LI-hybrid
  • Resor kan förekomma i denna tjänst.
  • Sista ansökningsdag 06.09.2024, vi tar inte emot personligt brev i samband med din ansökan.
  • Tjänsten är en tillsvidareanställning.
Kontakta gärna Svenska kraftnäts samarbetspartner för denna roll, Johanna Bergstrand på Boxhill Recruitment, tel.nr 073-0250447 alt. johanna.bergstrand@bhill.se.

Kontakter på Svenska kraftnät:
Rekryterande chef är Jonas Backlund. Fackliga representanter är Annica Ingeborn, SACO, tel. 010-475 87 82 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Övrig information
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan ett beslut om anställning fattas kommer en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) att genomföras i de fall befattningen innebär hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter eller deltagande i säkerhetskänslig verksamhet. Om anställningen avser befattning i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövningen även att innefatta en registerkontroll och, i vissa fall, en särskild personutredning.
För anställning på Svenska kraftnät krävs svenskt medborgarskap. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras.

För mer information om säkerhetsprövning
Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.
Lär känna Svenska kraftnät och hur det är att arbeta hos oss:

Lär känna oss på Svenska kraftnät
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
06 september 2024 (36 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk som är systemansvarig myndighet för kraftsystemet i Sverige och som förvaltar och utvecklar Sveriges transmissionsnät för el. Svenska kraftnät är också elberedskapsmyndighet och tillsynsvägledande myndighet i frågor om dammsäkerhet samt tillsynsmyndighet för elförsörjningens säkerhetsskydd.