Hoppa till innehåll
Oljibe AB logotyp

HR-assistent med kontorsansvar

Publiceringsdatum
11 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Är du intresserad av en bred HR-roll och vill arbeta på ett familjärt bolag i en spännande fas, se hit!

Oljibe är ett familjeägt byggbolag som funnits sedan 1950 och som hela tiden fortsätter att utvecklas. Här på Oljibe erbjuds du en plats i en organisation med stor delaktighet och frihet under ansvar.

Idag är vi ca 90 anställda och behöver nu stärka upp vår HR-avdelning med ytterligare en HR-resurs!

Detta är en möjlighet för dig som är tidigt i din karriär och vill utvecklas brett inom HR. Som HR-assistent är du ett stöd till såväl dina två HR-kollegor som andra medarbetare och chefer i organisationen. Det innebär både operativa och administrativa arbetsuppgifter, där du även kommer ha möjligheter att vara med och påverka ditt eget arbete och bidra till HR-funktionens utveckling.

Rollen och huvudsakliga arbetsuppgifter
Rollen som HR-assistent med kontorsansvar är bred och du kommer vara involverad i olika arbetsområden internt. Utöver arbetet som HR-assistent kommer du även få ansvar för kontoret och tillhörande arbetsuppgifter, samt vid behov stötta VDn med administrativa uppgifter. Till rollen hör även IT-administration.

Exempel på arbetsuppgifter är:

HR-assistent
 • Stötta i HR-processer (ARUBA)
 • Medverka vid personalevent, rekryteringsevent, mässor och dylikt samt planering utav dessa
 • Intern kommunikation
 • Administration av utbildningar
 • Driva dokumentation, tillsammans med HR-ansvarig se till att HR-policys och rutiner är uppdaterade
 • Analysera resultat i medarbetarundersökningar
Kontorsansvar
 • IT Administration: beställa utrustning, lägga upp nya användare, delta på möten med IT-leverantör
 • Vattna blommor
 • Ta emot leveranser av post och paket
 • Beställa kaffe och kontorsmaterial
 • Kontakt med städbolaget
Vilka blir dina kollegor?
Idag är vi två personer som arbetar på HR-avdelningen. Hjalmtyr Daregård som är HR-chef (och även tf VD) och Sofia Othelius som är HR-ansvarig.

Hjalmtyr är född och uppvuxen med bolaget då det var hans farfar som grundade det, och han är idag en av majoritetsägarna. Under åren har han haft olika roller internt, där just HR alltid har lockat honom extra mycket då han värnar om alla medarbetare och dess potential. Sedan årsskiftet är Hjalmtyr förutom HR-chef även tillförordnad VD.

Sofia har arbetat på Oljibe sedan maj 2022 då hon började som HR-koordinator. Hon hade inte tidigare funderat på att söka sig till byggbranschen, utan har tidigare framförallt arbetat inom service- och vårdyrken. Det hon tycker är allra roligast med rollen är variationen och bredden på arbetsuppgifterna, att kunna vara med och påverka och såklart- att åka ut på besök i våra projekt!

Som team är vi lyhörda och engagerande, både mot varandra och organisationen i helhet. Vi välkomnar nya idéer och lyssnar gärna på varandras tankar och förbättringsförslag. För oss är det viktigt att alltid ha högt i tak och en öppen och ärlig dialog med varandra. Att ha roligt på jobbet är en självklarhet för oss och vi ser verkligen framemot att fylla vårt team med en tredje kollega!

Vem är du? Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
 • Vi söker dig med en HR- eller personalvetarexamen eller relevant arbetslivserfarenhet
 • Det är meriterande om du har erfarenhet av en roll inom HR sedan tidigare
 • Du har goda kunskaper i svenska, i tal och skrift
För att trivas i rollen är du ordningsam och prestigelös, gillar att skapa relationer, ha många bollar i luften men samtidigt strukturerad och effektiv. Du kommer att jobba både självständigt och med andra. Vidare är du öppen inför förändringar samt har lätt för att anpassa dig efter nya situationer och trivs med nya utmaningar. Du är analytiskt och har en god problemlösningsförmåga samt drivs av att ge personalen den stöttning de behöver för att skapa en god arbetsmiljö. Sist men inte minst har du goda digitala kunskaper.

Övrig information
Start: Så snart som möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid
Tjänst: Heltidsanställning, inledande provanställning om sex månader
Arbetstider: Måndag till fredag, 07.00-16.00
Plats: Stockholm, Västberga
Lön: Individuell lönesättning

Ansökan
Låter det här som en tjänst som passar dig? Tveka då inte att skicka in ditt CV och ett personligt brev. Har du frågor eller funderingar rörande tjänsten är du välkommen att höra av dig till vår HR-ansvariga Sofia Othelius på sofia.othelius@oljibe.se (hon är på semester under v.29-32).

Sista ansökningsdag: 2024-08-11. Urvalsprocessen kommer att ske löpande under denna period.

Kontakter med rekryteringsföretag undanbedes vänligen.
Oljibe AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
11 augusti 2024 (22 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Om Oljibe
Vår företagskultur, värdegrund och våra ledstjärnor utgör vår kompass i vardagen och någonting vi håller väldigt hårt på. För utan dem är vi som alla andra byggföretag! Vi vill kunna se våra kunder i ögonen och känna att de är lika nöjda som vi är stolta. Vi vågar tänka annorlunda och vågar utmana. Vi erbjuder samma trygghet, struktur och likvärdig kompetens som de stora byggföretagen men kan tack vare vår storlek och vår företagskultur vara mer kostnadseffektiva, personliga, flexibla och nära våra kunder.