Hoppa till innehåll
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp

Tjänsteansvarig digital arbetsplats

Publiceringsdatum
15 juli 2024
Antal tjänster
3
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Svenska kraftnät är en av de viktigaste aktörerna för en hållbar energiomställning. Som tjänsteansvarig digital arbetsplats erbjuds du ett av Sveriges viktigaste IT- jobb, i vilket du varje dag kommer att bidra till Sveriges elförsörjning. För att lyckas med vårt samhällsviktiga uppdrag att elektrifiera Sverige behöver vi bli fler. Låter det som en utmaning för dig? Sök idag!

Vi är i dag cirka 500 personer på division IT och vi kommer att växa ytterligare kommande de åren. Detta för att kunna skapa förutsättningar för Sverige att kunna fördubbla sin elproduktion och nå klimatmålen genom att helt ställa om till fossilfri energi. För att lyckas kommer vi att använda oss av den senaste tekniken för att öka kapaciteten i vår infrastruktur och samtidigt öka utvecklingstakten kring system, digitalisering och processer.

Vill du jobba och utvecklas i en växande organisation och tillsammans med underbara medarbetare skapa en framåtlutad och robust IT-organisation? Sök dig till oss!

Om tjänsten

Som tjänsteansvarig tillhör du enheten som ansvarar för den digitala arbetsplatsen hos Svenska Kraftnät och hanterar delar av den underliggande IT-infrastrukturen. I och med att Svenska Kraftnäts målsättning är att vara en av de attraktivaste arbetsgivarna blir du en nyckelperson i att leverera en digital arbetsplats som bidrar till den målsättningen.

I denna roll leder du ett team bestående av både anställda och konsulter. Ditt team består av kompetenta, positiva och förändringsbenägna specialister och ingår i en enhet bestående av 21 medarbetare. Enheten ansvarar för IT-support samt inköp och avtal inom området användarnära tjänster. Vi behöver växa för att kunna hantera verksamhetens förändrade behov. Du samarbetar nära med de kollegor som ansvarar för andra områden inom avdelningen ”IT Infrastruktur och Drift” samt produktägare och domänarkitekter som finns på andra enheter. Du rapporterar till enhetschefen för Digital arbetsplats.

Ditt ansvarsområde omfattar det mesta kring den digitala arbetsplatsen. Området innefattar bl.a. Linux/Windows-klienter, mobiltelefoner samt tillhörande managementlösningar, e-post, chatt, samt lösningar för identitet, behörighet och katalogtjänster.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Leda leveransen för objektet IT-arbetsplats genom att styra, planera och följa upp arbetet.
  • Leda ett team av tekniker som ansvarar för förvaltning och utveckling inom området.
  • Samordna och styra externa parter, samt interna leverantörer.
  • Ta fram aktivitets-/förvaltningsplan för objektet på operativ såväl som strategisk nivå.
  • Livscykelhantering och budgethantering för området/objektet.
  • Ansvara för tjänsteområdets backlogg och aktivitetslista.
  • Agera på incidenter som berör IT-arbetsplats samt driva problemutredningar.
  • Administrera licenser och inköp kopplat till förvaltningen.
  • Driva utvecklings- och förbättringsåtgärder inom avdelningens ansvarsområden.
Om dig

För att lyckas i denna roll har du erfarenhet av att leda team och trivs i den rollen. Det är viktigt med en god samarbetsförmåga och att kunna relatera till andra på ett lyhört sätt och att kunna kommunicera konstruktivt och tydligt. Du har sannolikt erfarenhet av att arbeta i en större, mer komplex organisation och gärna i en miljö under förändring. Du trivs med att arbeta nära både ditt team och verksamheten, ofta i nära samarbete med medarbetare från andra delar av organisationen. Din framgång kommer att vila mycket på din förmåga att ta initiativ, ställa rätt frågor, lyssna in och dra slutsatser. Det är naturligt för dig att ta ansvar och se att din och teamets uppdrag är en del av ett större sammanhang. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Skallkrav
  • Akademisk utbildning med inriktning mot data/IT, systemvetenskap eller motsvarande kompetens erhållen på annat sätt.
  • Flerårig aktuell erfarenhet av arbete med IT-förvaltning inom IT Infrastruktur och Drift.
  • Flerårig arbetslivserfarenhet inom rollen som tjänsteansvarig, förvaltningsledare eller motsvarande.
  • Arbetat med säkerhetsfrågor kopplade till IT-leveranser.
  • Arbetat med budgethantering, avtalshantering och leverantörsstyrning.
  • Erfarenhet av agila arbetssätt t.ex. Scrum eller Kanban.
  • God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.
Meriterande, men ej krav
  • Arbete inom PM3 eller annan förvaltningsstyrningsmodell.
  • Drivit större förändringsprojekt som krävt både tekniska implementationer, samt förändringar i arbetssätt och kultur.
  • Erfarenhet av att ha arbetat i organisation under förändring.
  • Erfarenhet av att ha arbetat inom den digitala arbetsplatsen.
  • Erfarenhet av IAM-lösningar.
Bra att veta
  • Tjänsten är placerad i Sundbyberg.
  • Möjlighet till distansarbete upp till 50 % #LI-hybrid
  • Resor förekommer i denna tjänst.
  • Sista ansökningsdag är den 26 augusti 2024. Vi tar inte emot personligt brev i samband med din ansökan.
  • Tjänsten är en tillsvidareanställning.
Läs mer om verksamheten och Svenska Kraftnäts erbjudande till sina medarbetare i länken nedan.

Kontakta rekryteringskonsult Nordström, oscar.nordstrom@idg.se om du har frågor.

Rekryterande chef på Svenska kraftnät är Mats Wieweg. Fackliga representanter på Svenska kraftnät är Annika Ingeborn SACO, 010 475 84 72 och Mikael Hedenheim, ST, 010 475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Under semestertider nås vi på mejl och svarstiden kan vara något längre än vanligt.

Övrig information
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan ett beslut om anställning fattas kommer en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) att genomföras i de fall befattningen innebär hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter eller deltagande i säkerhetskänslig verksamhet. Om anställningen avser befattning i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövningen även att innefatta en registerkontroll och, i vissa fall, en särskild personutredning.
För anställning på Svenska kraftnät krävs svenskt medborgarskap. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras.

För mer information om säkerhetsprövning
Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.
Lär känna Svenska kraftnät och hur det är att arbeta hos oss:

Lär känna oss på Svenska kraftnät
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
26 augusti 2024 (39 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk som är systemansvarig myndighet för kraftsystemet i Sverige och som förvaltar och utvecklar Sveriges transmissionsnät för el. Svenska kraftnät är också elberedskapsmyndighet och tillsynsvägledande myndighet i frågor om dammsäkerhet samt tillsynsmyndighet för elförsörjningens säkerhetsskydd.