Hoppa till innehåll
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp

Infrastrukturspecialist inriktning Linux

Publiceringsdatum
30 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Svenska kraftnät är en av de viktigaste aktörerna för en hållbar energiomställning. Hos oss erbjuds du ett viktigt jobb, i vilket du kommer att bidra till Sveriges elförsörjning. Vi behöver dig för att lyckas med vårt samhällsviktiga uppdrag att elektrifiera Sverige.

Vi är i dag ca 500 personer på IT och vi kommer att växa med ytterligare de kommande åren. Detta för att kunna skapa förutsättningar för Sverige att kunna fördubbla sin elproduktion och nå klimatmålen genom att helt ställa om till fossilfri energi. För att lyckas kommer vi att använda oss av den senaste tekniken för att öka kapaciteten i vår infrastruktur och samtidigt öka utvecklingstakten kring system, digitalisering och processer.

Om tjänsten

Tjänsten innebär att arbeta i vår komplexa IT-leverans av samhällskritisk IT-infrastruktur. Du kommer att vara med på en spännande resa när vi expanderar och bygger en ny plattform. Med egen kontroll över drift och utveckling av samtliga lager av infrastrukturen har Svenska kraftnät stort fokus på att öka leveransförmågan för att lyckas digitalisera kraftsystemet, ställa om till förnybar el och på sikt fördubbla elproduktionen. Vi är en IT-tung organisation som gör stora investeringar.

Du blir delaktig och bidrar i den nya tekniska plattformen med möjlighet att påverka framtida teknikval och lösningar. Vi fokuserar på säkerhet när vi inför nya arbetssätt, automatiserar och ökar robusthet och hastighet.

Du kommer att tillhöra enheten Server Infrastruktur. Teamet arbetar och förstår tekniken på djupet och ser till helheten i miljön. Tillsammans bygger vi upp system och teknikplattformar. Vi arbetar med metoder och produkter så som AD, PKI, PowerShell, VMware och Azure DevOps.

I rollen ingår att arbeta med drift, förvaltning och utveckling inom vår Linux plattform. Du hanterar ärenden som incidenter och beställningar, deltar i projekt och planering av teamets aktiviteter. Vi arbetar enligt ITIL och PM3.

Arbetsuppgifterna kommer att anpassas efter din erfarenhet inom området. Hos oss finns goda utvecklingsmöjligheter.

Om dig

Vi söker dig som är
 • bra på att samarbeta och som tar initiativ
 • nyfiken på teknik och har förmåga och vilja att ta till dig nya kunskaper och är positiv till utveckling och förändring
 • flexibel och anpassningsbar efter arbetsbelastning
 • ödmjuk, har lätt för att skapa förtroende och är och tydlig i din kommunikation
 • resultatinriktad med ett stort intresse för att skapa hållbara och säkra IT-lösningar.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vidare ser vi att du har examen inom IT eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har även:
 • Aktuell och relevant erfarenhet inom IT-infrastruktur med fokus mot Linux.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
 • B-körkort.
Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av förvaltning och drift av Unix system och/eller har erfarenhet av att bygga skript i BASH, Ansible eller Python.

Bra att veta
 • Tjänsten är placerad i Sundbyberg.
 • Möjlighet till distansarbete upp till 50 %.
 • Sista ansökningsdag 2024-05-22.
 • Tjänsten är en tillsvidaretjänst utan provanställning.
 • Beredskapsarbete ingår i tjänsten.I denna rekrytering samarbetar vi med IDG Recruitment. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Oscar Nordström, oscar.nordstrom@foundryco.com alternativt Maria Sahlén rekryterare hos Svenska kraftnät, 010-489 20 27, maria.sahlen2@svk.se. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, 010-475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.
Övrig information
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan ett beslut om anställning fattas kommer en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) att genomföras i de fall befattningen innebär hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter eller deltagande i säkerhetskänslig verksamhet. Om anställningen avser befattning i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövningen även att innefatta en registerkontroll och, i vissa fall, en särskild personutredning.
För anställning på Svenska kraftnät krävs svenskt medborgarskap. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras.

För mer information om säkerhetsprövning
Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.
Lär känna Svenska kraftnät och hur det är att arbeta hos oss:

Lär känna oss på Svenska kraftnät
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk som är systemansvarig myndighet för kraftsystemet i Sverige och som förvaltar och utvecklar Sveriges transmissionsnät för el. Svenska kraftnät är också elberedskapsmyndighet och tillsynsvägledande myndighet i frågor om dammsäkerhet samt tillsynsmyndighet för elförsörjningens säkerhetsskydd.