Hoppa till innehåll
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp

Systemspecialist IT

Publiceringsdatum
07 maj 2024
Antal tjänster
4
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Svenska kraftnät är en av de viktigaste aktörerna för en hållbar energiomställning. Som Systemspecialist IT erbjuds du ett av Sveriges viktigast IT jobb, i vilket du varje dag kommer att bidra till Sveriges elförsörjning. Vi behöver dig för att lyckas med vårt samhällsviktiga uppdrag att elektrifiera Sverige.

Vi är i dag cirka 500 personer på IT och vi kommer att växa med ytterligare under kommande år. Detta för att kunna skapa förutsättningar för Sverige att kunna fördubbla sin elproduktion och nå klimatmålen genom att helt ställa om till fossilfri energi. För att lyckas kommer vi att använda oss av den senaste tekniken för att öka kapaciteten i vår infrastruktur och samtidigt öka utvecklingstakten kring system, digitalisering och processer.

Vill du jobba och utvecklas i en växande organisation och tillsammans med underbara medarbetare skapa en framåtlutad och robust IT-organisation, sök dig till oss!

Om tjänsten

I rollen som Systemspecialist IT kommer du främst att arbeta med systemförvaltning för att säkerställa leverans och drift av applikationer och tjänster som hanterar elkraftsförsörjningen i hela Norden. Du kommer att ingå i ett team bestående av systemansvariga, lösningsarkitekter och systemspecialister i såväl Norge som Sverige. Du och ditt teams främsta uppgift är att vidmakthålla befintligt system och utveckla nya lösningar på den nordiska och europeiska balansmarknaden.

Dina arbetsuppgifter
  • Hantera incidenter, problem och felsökningar i första och andra linjen, automatisera flöden och bidra till att förbättra arbetssätt och rutiner och samtidigt ge stöd och support internt och externt
  • Bistå vid teknisk kravspecificering och delaktig i att ta fram nya lösningar och skapa integrationer mellan olika system och lösningar
  • Arbeta med att skapa och underhålla automatiska bygg-, test-, säkerhetsgranskningar och driftsättning av applikationer och tjänster i våra egna datacenter
  • Arbeta med moderna lösningar baserat på OpenShift och Kafka
  • Samordna olika typer av tester samt genomföra delar av dem själv, tillsammans med verksamheten och våra säkerhets- och testspecialister
  • Bidra till utvecklingen av Sveriges kraftsystem genom aktiv förvaltning, underhåll och bevakning av systemen
Om dig

För att bli framgångsrik i den här rollen ser vi att du ha god samarbetsförmåga då arbetet innefattar många interna och externa kontaktytor. Du har en problemlösande analysförmåga och kan hantera komplexa problem samtidigt som du är självgående och tar ansvar för dina arbetsområden. Då arbetsbelastningen kan skifta ser vi att du är flexibel och anpassningsbar, har en serviceinriktat mindset med vilja och förmåga att hjälpa andra.

Vi ser att du i den här rollen har ett genuint intresse att hålla dig uppdaterad inom området och främjar innovation genom att komma med nya idéer och lösningar. För den här rollen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Skallkrav
  • Du har examen från högskola/universitet inom systemvetenskap eller motsvarande erfarenhet förvärvad på annat sätt som vi bedömer likvärdig
  • Något eller några års erfarenhet av system/applikationsförvaltning i ett eller flera ramverk/styrningsmodeller i verksamhetskritiska system
  • Praktisk erfarenhet av operativsystemet Linux eller Unix
  • God förståelse för integrationsgränssnitt
  • Praktisk erfarenhet inom Java eller Python, samt XML och SQL
  • Du har en mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift på svenska och engelska
Meriterande
  • Systemintegration, RH Fuse, JMS eller Webservices
  • Agila metoder som t.ex. Scrum och SAFe
  • Github/Gitlab, kubernetes eller docker, containers, etc
  • Erfarenhet av ITIL, PM3 mot verksamhetskritiska system
  • DevOps
Bra att veta
  • Tjänsten är placerad i moderna lokaler centralt i Sundbyberg, med mycket goda kommunikationer
  • Möjlighet till distansarbete upp till 50 % #LI-hybrid
  • Resor kan förekomma inom Norden
  • Sista ansökningsdag är den 3 juni 2024. Vi tar inte emot personligt brev i samband din ansökan.
  • Tjänsten är en tillsvidareanställning. Beredskap kommer att ingå när du kommit in i rutinerna
Intresserad av att ansöka eller veta mer?
Vi hanterar löpande de ansökningar som kommer in, så varmt välkommen med din ansökan redan nu!

I denna rekrytering samarbetar Svenska kraftnät med IDG Recruitment. För frågor kring tjänsten och rekryteringsprocessen, välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Johanna Nordberg 070 33 43 159.

Kontakter på Svenska kraftnät
Rekryterande chef är Max Vilén, 010 475 98 34. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, 010 475 84 77 och Mikael Wallin, ST, 010 475 84 94. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Övrig information
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan ett beslut om anställning fattas kommer en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) att genomföras i de fall befattningen innebär hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter eller deltagande i säkerhetskänslig verksamhet. Om anställningen avser befattning i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövningen även att innefatta en registerkontroll och, i vissa fall, en särskild personutredning.
För anställning på Svenska kraftnät krävs svenskt medborgarskap. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras.

För mer information om säkerhetsprövning
Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.
Lär känna Svenska kraftnät och hur det är att arbeta hos oss:

Lär känna oss på Svenska kraftnät
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
03 juni 2024 (15 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk som är systemansvarig myndighet för kraftsystemet i Sverige och som förvaltar och utvecklar Sveriges transmissionsnät för el. Svenska kraftnät är också elberedskapsmyndighet och tillsynsvägledande myndighet i frågor om dammsäkerhet samt tillsynsmyndighet för elförsörjningens säkerhetsskydd.