Hoppa till innehåll
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp

DevOps Engineer

Publiceringsdatum
03 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Svenska kraftnät är en av de viktigaste aktörerna för en hållbar energiomställning. Som DevOps Engineer erbjuds du ett av Sveriges viktigaste IT jobb, i vilket du varje dag kommer att bidra till Sveriges elförsörjning. Vi behöver dig för att lyckas med vårt samhällsviktiga uppdrag att elektrifiera Sverige.

Vi är i dag ca 500 personer på IT och vi kommer att växa ytterligare de kommande åren. Detta för att kunna skapa förutsättningar för Sverige att kunna fördubbla sin elproduktion och nå klimatmålen genom att helt ställa om till fossilfri energi. För att lyckas kommer vi att använda oss av den senaste tekniken för att öka kapaciteten i vår infrastruktur och samtidigt öka utvecklingstakten kring system, digitalisering och processer.

Om tjänsten

Vi vill nu utöka vårt framåtsträvande team med ytterligare en senior DevOps Engineer. Hos oss finns stora möjligheter att växa internt; Teamlead, Scrum Master, Lösningsarkitekt eller Systemansvarig är möjliga vägar framåt som DevOps Engineer!

I rollen som DevOps Engineer kommer du ingå i ett team som ansvarar för Openshift-plattformen. En viktig del i resan som Svenska kraftnät står inför är att bygga upp och förstärka vår egen förmåga kring IT-systemutveckling, vilket du kommer bidra till. Viktiga beståndsdelar i det arbetet är bl.a. införandet av DevOps, CI/CD med hjälp av Azure DevOps Server och en OpenShift-plattform. Den här rollen tillhör enheten Containerteknik och drift som bl.a. arbetar med utveckling och förvaltning av vår OpenShift miljö. Här blir du en viktig del i att, tillsammans med teamet, utforma riktlinjer och ramverk för vår bästa väg framåt inom OpenShift och CI/CD verktyg.

Tjänsten kommer även att innefatta:
 • Vidareutveckling, drift och underhåll av OpenShift plattformen.
 • Implementera och konfigurera nya miljöer och tjänster i plattformen.
 • Drift, underhåll och vidareutveckling av Svenska kraftnäts CI/CD-system och övriga stödsystem för systemutveckling.
Du kommer att få möjlighet att utvecklas inom ovanstående område och utbyta erfarenheter med kollegor som verkat länge inom branschen.

Om dig

För att trivas i rollen ser vi att du är kvalitetsmedveten och strukturerad. Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt samt sätter upp tydliga tidsramar och mål och lägger stor vikt till att leva upp till dessa. Flexibilitet är också en egenskap som värderas högt, att du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Att du snabbt kan ändra ditt synsätt och förhållningssätt och att du ser möjligheter i förändringar. Till sist behöver du vara lite kreativ. Vi ser gärna att du ofta kommer med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor, och har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leda till resultat. Tillsammans bildar dessa egenskaper grunden för ett gott samarbete som är A och O för hur vi arbetar inom teamet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du som söker har utbildning från högskola eller universitet inom datasystemvetenskap, systemutveckling eller liknande, alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har även:
 • Flerårig erfarenhet av att professionellt ha arbetat med OpenShift eller liknande kubernetesbaserad plattform.
 • Flerårig kunskap och erfarenhet av Linux.
 • Kunskap och erfarenhet av att arbeta med automation och konfiguration i till exempel Ansible, bash.
 • Kunskap och erfarenhet av drift av IT-infrastruktur.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
Vi ser det som meriterande om du har:
 • Erfarenhet av datalager t.ex. Postgresql, MS SQL-server och Kafka.
 • Erfarenhet och kompetens om loggning och övervakning t.ex. med ELK eller Prometheus och Graphana.
 • Kunskap och erfarenhet av Agila arbetssätt och metoder.
Bra att veta
 • Tjänsten är placerad i Sundbyberg.
 • Möjlighet till distansarbete upp till 50 % #LI-hybrid
 • Sista ansökningsdag 2024-06-05, vi tar inte emot personligt brev i samband med din ansökan.
 • Tjänsten är en tillsvidareanställning, beredskap kan komma att ingå.
I denna rekrytering samarbetar vi med Boxhill. Vid frågor kontakta ansvarig rekryterare Andrea Schwieler, tel. nr. 070-768 59 74 eller Maria Sahlén rekryterare hos Svenska kraftnät, 010-489 20 27, maria.sahlen2@svk.se. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se

Övrig information
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan ett beslut om anställning fattas kommer en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) att genomföras i de fall befattningen innebär hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter eller deltagande i säkerhetskänslig verksamhet. Om anställningen avser befattning i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövningen även att innefatta en registerkontroll och, i vissa fall, en särskild personutredning.
För anställning på Svenska kraftnät krävs svenskt medborgarskap. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras.

För mer information om säkerhetsprövning
Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.
Lär känna Svenska kraftnät och hur det är att arbeta hos oss:

Lär känna oss på Svenska kraftnät
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
05 juni 2024 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk som är systemansvarig myndighet för kraftsystemet i Sverige och som förvaltar och utvecklar Sveriges transmissionsnät för el. Svenska kraftnät är också elberedskapsmyndighet och tillsynsvägledande myndighet i frågor om dammsäkerhet samt tillsynsmyndighet för elförsörjningens säkerhetsskydd.