Hoppa till innehåll
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp

VMware-tekniker

Publiceringsdatum
23 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Var med och ta fram robusta lösningar för de IT-system som är en förutsättning för att Sverige ska lyckas med digitaliseringen av kraftsystemen, omställningen till förnybar el och en fördubbling av elproduktionen.

Vi söker dig som har hög säkerhetsmedvetenhet, är intresserad av att påverka de tekniska vägvalen och som vill bidra med din VMware-expertis till samhällskritisk IT-infrastruktur. Möjlighet att få forma din roll och axla än mer ansvar finns.

Om tjänsten

Svenska kraftnät har en mycket stor och komplex IT-miljö med egen kontroll över drift och utveckling av alla lager av infrastrukturen. Som VMware-tekniker kommer du arbeta med drift, förvaltning och utveckling av den virtualiserade serverplattformen som är basen för många av deras samhällskritiska IT-miljöer.

Du kommer även att:
 • Medverka i projekt där du bidrar med ditt kompetensområde
 • Omvärldsbevaka inom enhetens teknikområden
 • Arbeta med säkerhetshöjande insatser
 • Bedriva proaktivt förbättringsarbete inom ditt ansvarsområde och i samarbete med våra övriga förvaltningar
Du kommer vara del av enheten Säker nätinfrastruktur. Samtliga kollegor har stort engagemang för att ta fram robusta långsiktiga lösningar för att säkerställa de IT-system som ligger till grund för framtidens elförsörjning. Teamet arbetar och förstår tekniken på djupet, är mycket ansvarskännande och ser alltid till helheten i miljön.

Om dig

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är nyfiken och hela tiden vill hålla dig á jour med tekniken. Du tycker om komplex problemlösning. Du värdesätter att leverera slutprodukter av hög kvalitet.

Det är viktigt att du är initiativtagande och har ett intresse av att föra den tekniska miljön framåt. Eftersom det är ett sammansvetsat och hjälpsamt team är det också viktigt att du är samarbetsorienterad.

Skallkrav för tjänsten:
 • Minst fem års erfarenhet av arbete inom infrastruktur
 • Två års erfarenhet av virtualiserade miljöer
 • Erfarenhet av drift och förvaltning av VMware-produkter
 • Erfarenhet av hantering av hårdvara
 • Mycket goda kunskaper i både svenska och engelska
 • B-körkort
Meriterande är erfarenhet av:
 • Erfarenhet av att arbeta med HPE OneView
 • Erfarenhet av att administrera VDI-lösningar
 • Kunskaper inom Netapp eller liknande storage-lösningar
Bra att veta
 • Tjänsten är placerad i Sundbyberg
 • Möjlighet till distansarbete upp till 50 % #LI-hybrid
 • Sista ansökningsdag: 2024-05-27
 • Tjänsten är en tillsvidareanställning
I denna rekrytering samarbetar Svenska kraftnät med IDG Recruitment. För frågor kring tjänsten och rekryteringsprocessen, välkommen att kontakta rekryteringskonsult Alexandra Tihinen, tel. 070-447 92 24, alexandra.tihinen@idg.se eller rekryteringsspecialist Maria Sahlén hos Svenska kraftnät, 010-489 20 27, maria.Sahlen2@svk.se

Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010 475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010 475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se

Svenska kraftnät är en av de viktigaste aktörerna för en hållbar energiomställning. Som VMware-tekniker erbjuds du ett av Sveriges viktigaste IT jobb, i vilket du varje dag kommer att bidra till Sveriges elförsörjning. Vi behöver dig för att lyckas med vårt samhällsviktiga uppdrag att elektrifiera Sverige.

Vi är i dag ca 500 personer på IT och vi kommer att växa med ytterligare 100 personer de kommande åren. Detta för att kunna skapa förutsättningar för Sverige att kunna fördubbla sin elproduktion och nå klimatmålen genom att helt ställa om till fossilfri energi. För att lyckas kommer vi att använda oss av den senaste tekniken för att öka kapaciteten i vår infrastruktur och samtidigt öka utvecklingstakten kring system, digitalisering och processer.

Vill du jobba och utvecklas i en växande organisation och tillsammans med underbara medarbetare skapa en framåtlutad och robust IT-organisation, sök dig till oss!

Övrig information
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan ett beslut om anställning fattas kommer en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) att genomföras i de fall befattningen innebär hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter eller deltagande i säkerhetskänslig verksamhet. Om anställningen avser befattning i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövningen även att innefatta en registerkontroll och, i vissa fall, en särskild personutredning.
För anställning på Svenska kraftnät krävs svenskt medborgarskap. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras.

För mer information om säkerhetsprövning
Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.
Lär känna Svenska kraftnät och hur det är att arbeta hos oss:

Lär känna oss på Svenska kraftnät
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
27 maj 2024 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk som är systemansvarig myndighet för kraftsystemet i Sverige och som förvaltar och utvecklar Sveriges transmissionsnät för el. Svenska kraftnät är också elberedskapsmyndighet och tillsynsvägledande myndighet i frågor om dammsäkerhet samt tillsynsmyndighet för elförsörjningens säkerhetsskydd.