Hoppa till innehåll
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp

Brandväggstekniker

Publiceringsdatum
23 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Svenska kraftnät är en av de viktigaste aktörerna för en hållbar energiomställning. Som brandväggstekniker erbjuds du ett av Sveriges viktigaste IT-jobb, i vilket du varje dag kommer att bidra till Sveriges elförsörjning. Vi behöver dig för att lyckas med vårt samhällsviktiga uppdrag att elektrifiera Sverige.

Vi är i dag ca 500 personer på IT och vi kommer att växa med ytterligare 100 personer de kommande åren. Detta för att kunna skapa förutsättningar för Sverige att kunna fördubbla sin elproduktion och nå klimatmålen genom att helt ställa om till fossilfri energi. För att lyckas kommer vi att använda oss av den senaste tekniken för att öka kapaciteten i vår infrastruktur och samtidigt öka utvecklingstakten kring system, digitalisering och processer.

Om tjänsten

Svenska kraftnät spelar en avgörande roll i att säkra framtidens elförsörjning. För det krävs säker drift. Som Brandväggstekniker kommer du tillsammans med teamet att säkerställa en hållbar nätverksinfrastruktur framåt.

Du kommer tillhöra enheten “Säker nätinfrastruktur” vars övergripande ansvar är drift och utveckling av såväl intern som externa nätinfrastruktur, det vill säga brandväggar, routrar och switchar samt nätverkstjänster och applikationer.

Du kommer vara del av ett mycket erfaret och engagerat team som idag består av 15 medarbetare. Ditt bidrag kommer spela en viktig roll i det tekniska generationsskiftet som är avgörande för att säkerställa att Sverige aldrig slocknar.

Dina arbetsuppgifter
  • Tillsammans med teamet ansvara för drift av brandväggsmiljö, lastbalanserare, mail gateways samt drift av IPAM och DNS (som är en viktig del av Svenska kraftnäts samhällskritiska IT-miljö)
  • Spela en viktig roll i utvecklingen och förändringen av den befintliga miljön där alltifrån deltagande i kritiska projekt till löpande dokumentation ingår.
Om dig

Vi söker dig som har en god samarbetsförmåga och som motiveras av att dela kunskap med andra. Du har ett gott bemötande och är van att lösa problem tillsammans med andra. Vi värdesätter att du tar initiativ till utveckling av såväl ditt eget arbete som till enhetens och verksamhetens utveckling.

Du är flexibel och hittar gärna nya lösningar och infallsvinklar för att lösa dina uppgifter. Du är noggrann, väl medveten om mål och uppskattar kvalitet i arbetet.

Vidare ser vi att du har examen inom IT eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har även aktuell och relevant erfarenhet av:
  • komplexa nätverksmiljöer med brandväggar
  • IT-säkerhet i nätverk samt
  • flytande kunskaper i svenska och engelska.
Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av Checkpoint samt kunskaper inom Unix/Linux.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Bra att veta
  • Tjänsten är placerad i Sundbyberg
  • Möjlighet till distansarbete upp till 50 % #LI-hybrid
  • Sista ansökningsdag 2024-05-20
  • Tjänsten är en tillsvidareanställning utan provanställning
I denna rekrytering samarbetar Svenska kraftnät med IDG Recruitment.

För frågor kring tjänsten och rekryteringsprocessen, välkommen att kontakta rekryteringskonsult Alexandra Tihinen, tel. 070-447 92 24, alexandra.tihinen@idg.se eller rekryteringsspecialist Maria Sahlén hos Svenska kraftnät, 010-489 20 27, maria.Sahlen2@svk.se

Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Övrig information
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan ett beslut om anställning fattas kommer en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) att genomföras i de fall befattningen innebär hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter eller deltagande i säkerhetskänslig verksamhet. Om anställningen avser befattning i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövningen även att innefatta en registerkontroll och, i vissa fall, en särskild personutredning.
För anställning på Svenska kraftnät krävs svenskt medborgarskap. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras.

För mer information om säkerhetsprövning
Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.
Lär känna Svenska kraftnät och hur det är att arbeta hos oss:

Lär känna oss på Svenska kraftnät
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
20 maj 2024 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk som är systemansvarig myndighet för kraftsystemet i Sverige och som förvaltar och utvecklar Sveriges transmissionsnät för el. Svenska kraftnät är också elberedskapsmyndighet och tillsynsvägledande myndighet i frågor om dammsäkerhet samt tillsynsmyndighet för elförsörjningens säkerhetsskydd.