Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Master Data Steward till Semper!

Publiceringsdatum
22 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Är du en lösningsorienterad och analytisk person med passion för datahantering? Vill du dyka in i världen av SAP och på sikt också delta i implementeringen av SAP S/4HANA för Semper? Nu har du chansen att bli en nyckelperson i att säkerställa korrekt data och forma framtidens affärssystem hos Semper som letar efter en Master Data Steward till sitt team. Ansök redan idag - urval sker löpande!Om tjänsten

I rollen som Master Data Steward kommer du spela en avgörande roll för att säkerställa data inom Sempers organisation, hålla den i god kvalitet och säkerställa att den används korrekt och effektivt. Masterdata är en viktig funktion som arbetar med informationsflödet genom affärssystemen, och i denna roll kommer du arbeta över olika system och plattformar för att hantera och underhålla organisationens data som är viktig för att skapa beslutsunderlag, både tekniskt och praktiskt.

Detta är dessutom ett utmärkt tillfälle för dig att lära dig ett av världens största affärssystem, SAP, från grunden. Du kommer även vara delaktig i ERP-implementeringen av SAP S/4HANA över norra Europa (Norden, UK och Benelux). Dina kontaktvägar är inom hela organisationen, vilket bl.a. innefattar Planering och Logistik, Kundtjänst, Försäljning, Produktion, Finans, och IT. Du kommer vara en superuser i verksamheten och rapportera till Customer and Logistics Service Manager.

Du erbjuds

 • En arbetsplats med varm och familjär stämning i teamet.
 • En gedigen onboardingprocess för att ge dig rätt förutsättningar att lyckas i rollen.
 • Goda interna utvecklingsmöjligheter.


Arbetsuppgifter
 • Datahantering: Skapa och underhålla samt säkerställa kvalitén i SAP/MDG master data. Analysera och undersöka befintlig datakvalitet. Hantera organisationens data, inklusive uppdateringar, korrigeringar och kvalitetssäkring.
 • Systemuppdateringar: Utföra massuppdateringar i relevanta datasystemet enligt fastställda standarder. Koordinering för nyskapande av masterdata, validering och periodiskt underhåll. Delta i tester av ny funktionalitet.
 • Samarbete: Samarbeta med interna avdelningar och kommersiella affärsenheter för att lösa datarelaterade problem. Stödja verksamheten med nödvändiga rutiner samt stödja affärsområden.
 • Dokumentation: Säkerställa att all relevant dokumentation är aktuell och tillgänglig. Ansvara för informationsbehovet och upprätta/förvalta processer. Förvalta/utveckla livscykeln (lifecycle management) för Produktmasterdata.
 • Utbildning: Ge stöd och utbildning till organisationen gällande datahantering.


Kvalifikationer
 • Har en eftergymnasial utbildning inom ett relevant område, exempelvis IT, ekonomi, logistik eller liknande.
 • Har mycket goda kunskaper i Microsoft Excel.
 • Har mycket god kunskap inom engelska och svenska.

Det är meriterande om du har:

 • Har erfarenhet från en liknande roll där du arbetat självständigt i ERP-system så du har affärssystemförståelse.
 • Erfarenhet av global datahantering.
 • Förståelse för SAP MDG samt vikten av högkvalitativ Master Data Management.
 • Självständigt drivit projekt och processer inom produktområdet, gärna i ett tillverkande bolag med fördel inom FMCG.

För att lyckas i rollen ser Semper att: du är en "doer" som inte alltid tar ett nej för ett nej. Du är ödmjuk, lyhörd och en problemlösare och duktig på att driva och genomföra det du tar dig an. Du skapar analyser, är strukturerad och påvisar logisk tankegång för att komma fram till beslut. Du har en förmåga att arbeta med flera uppgifter samtidigt på ett effektivt och korrekt sätt, samt att du kan organisera och prioritera uppgifter, fatta beslut och arbeta i en miljö med högt tempo.

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work. Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas.

OBS! Vi går igenom ansökningarna löpande, och strävar alltid efter att ge dig återkoppling inom 2 veckor. Just nu har vi väldigt högt söktryck för denna roll, och det kan därför dröja längre än vanligt innan du får återkoppling på din ansökan.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
06 juli 2024 (46 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se