Hoppa till innehåll
Nexer Recruit logotyp

EXPERT USER PAYROLL TILL SCANIA

Publiceringsdatum
16 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Söker du en spännande utmaning inom HR system och vill vara en del av en organisation i framkant av teknisk innovation? Scania söker en driven och erfaren expert user med erfarenhet från att utveckla och optimera lönesystem. Din passion för teknisk innovation kommer att vara avgörande för att säkerställa att Scanias system är effektiva och levererar korrekta data.

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. People Business Service & Support Sweden är en del av People & Culture (P&C) och omkring 120 kollegor som tillhandhåller HR-relaterade tjänster till Scanias chefer och medarbetare.

Scania strävar efter att deras HR-system inte bara möter dagens behov utan också skapar grunden för deras fortsatta tillväxt och utveckling.

DIN VARDAG


Som en nyckelperson i teamet kommer du att ha en central roll i att utforma och driva förbättringar inom Scanias system och tekniska lösningar. Du kommer att ansvara över att maximera potentialen i lönesystemen och stödja interna användares behov på ett effektivt sätt.

Din uppgift blir att säkerställa smidig drift, korrekthet i data och integrationer samt överensstämmelse med branschstandarder för våra lönesystem. I rollen kommer du att samarbeta med interna intressenter som processägare för C&B lönespecialister samt vara drivande i samarbete med externa leverantörer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden
  • Underhålla, felsöka i och fortsätta utveckla Scanias lönesystem.
  • Säkerställa utveckling och dokumentation av integrationer mot kringliggande system (API och SFTP).
  • Ledning av incidenthantering internt och i samarbete med systemleverantören.
  • Medverkan i design och implementering av förbättringar och uppgraderingar av lönesystemet.
  • Ansvar för dokumentation av systemet och deltagande i revisioner för att säkerställa korrekthet i data.
  • Analys av data och rapportbyggnad för interna och externa behov.
VEM ÄR DU?
För att trivas i rollen är det av största vikt att du är intresserad av systemfrågor inom lön och förmåner. Noggrannhet och analytiskt tänkande är avgörande, liksom förmågan att hantera både övergripande krav och detaljer. Stark kommunikationsförmåga, samarbetsfärdigheter och en drivkraft att förbättra och optimera processer är också betydelsefullt. Att vara självständig, organiserad och effektiv problemhantering är centrala aspekter i din roll. Dessutom värderar vi din förmåga att dela kunskap och kommunicera på ett pedagogiskt sätt.

Bakgrund och erfarenhet
  • Eftergymnasial utbildning inom lön, IT eller motsvarande erfarenhet med djup systemkompetens och förståelse för lön
  • Erfarenhet av arbete som systemspecialist inom lön, expert user/key user, systemförvaltare eller lönespecialist med fokus på systemförvaltning.
  • God erfarenhet av systemkonfiguration och underhåll för molnbaserade lösningar (SaaS, PaaS).
  • God förståelse för löneprocessen och dess regelverk.
Meriterande är erfarenhet av SQL och Jira, samt erfarenhet av SFTP- och API-baserade integrationer till andra system (HRIS, förmånsportaler, tids- och frånvarorapporteringssystem, reseräkningssystem, bokföringssystem m.m.).

VILL DU VETA MER?
Känner du att ovanstående låter intressant och passar väl in med dina erfarenheter och ambitioner? Då är du varmt välkommen att höra av dig. I den här rekrytering samarbetar Scania med Nexer Recruit.

Välkommen att kontakta rekryteringskonsult Janin Perez på +4670 812 04 57 alt. Janin.perez@nexergroup.com för mer information. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka din ansökan så snart som möjligt. Vi ser fram emot att höra från dig!

Om scania
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer, kombinerat med ett omfattande utbud av produkterelaterade tjänster. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi övergången mot ett hållbart transportsystem. År 2022 levererade vi 80 200 lastbilar, 5 000 bussar samt 13 400 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettomsättningen uppgick till över 170 miljarder SEK, varav över 22 procent var tjänsterelaterade.

Grundat år 1891, opererar Scania nu i över 100 länder och sysselsätter cirka 57 000 personer. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Produktion sker i Europa och Latinamerika med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP. För mer information besök: www.scania.com
Nexer Recruit logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
08 juni 2024 (14 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är specialister på rekrytering. Alltid med människan i fokus.