Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Kvalitetsansvarig vid Must

Publiceringsdatum
03 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld?
Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver försvarsunderrättelseverksamhet och militär underrättelse- och säkerhetstjänst till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik samt i övrigt för kartläggning av yttre hot mot Sverige.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Om enheten
Must är en organisation som ingår i Försvarsmaktens högkvarter. Must agerar främst på strategisk nivå, vilket innebär att vi primärt stödjer regeringen, Regeringskansliet och Försvarsmaktens centrala ledning. MUST Internservice (MIS) är en del av MUST Ledningskontor (LEDK) med ansvar för långsiktig planering av lokaler och utrustning, infrastrukturplanering, försörjning med inventarier, säkerhetsstödjande planering samt underhåll och driftverksamhet.

Med utgångspunkt i Service Management sammanhåller och levererar sektionen stöd till MUST verksamhet. Sektionen är under utveckling med inriktning på funktionsområden som tjänster och avtal, ekonomi, beställningar, logistik och lager. Sektionens uppgifter och komplexitet varierar från genomförande av mindre projekt och komplexa beredningar till enkel ärendehantering. Utvecklingen av sektionen är verksamhetsdriven och sker i form av utvärdering och förbättringar för att ge bästa interna service på MUST.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som kvalitetsansvarig inom Service Delivery leder och utvecklar du interaktion och tjänstegränssnitt mellan IT-leverantörer och användare vid Must. Med fokus på Service Management arbetar du med kontinuerlig och verksamhetsdriven förbättring inom Must samt i gränsytor inom myndigheten. I uppdraget ingår att fånga in/omhänderta behov samt sätta dem i perspektiv mot gällande inriktning och därmed bidra till ett sammanhållet erbjudande av nuvarande och kommande tjänster. Uppdraget omfattar hantering av löpande ärenden, vidareutveckling av ärendehantering, interna projekt, deltagande i arbetsgrupper och processutvecklingsarbete samt genomförande av externa möten och seminarier.

Kvalifikationer
 • Relevant akademisk examen eller motsvarande, alternativt vad arbetsgivaren bedömer som en motsvarande erfarenhet
 • Vana av att verka i större verksamheter med processer där kunder och service står i fokus
 • God erfarenhet av processarbete med dokumenterad erfarenhet, som kan visas upp på begäran
 • Dokumenterad erfarenhet av projektledning som kan visas upp på begäran
 • Erfarenhet av kravställningsarbete, för exempelvis ärendehantering, samt agila metoder
 • Områdesansvarig, t.ex. som förvaltningsledare eller motsvarande, som inkluderar arbete med ITIL4
 • God förmåga att utrycka dig på ett tydligt och välformulerat sätt i tal och skrift.
Meriterande
 • Erfarenhet av stabs- och beredningsarbete från statlig myndighet
 • Erfarenhet av att såväl etablera som vidareutveckla och förvalta servicetjänster
 • Erfarenhet från arbete med/vid olika beredskapsnivåer, gärna inom totalförsvaret
 • Kunskap om Försvarsmaktens verksamhet
 • B-körkort
Personliga egenskaper
Vi söker dig som vill vara med att leda utvecklingen av Service Delivery vid Must. Med ett kundorienterat angreppssätt i kombination med analytisk förmåga, hög integritet och personlig mognad leder du det löpande arbetet med leveransen av tjänster till användarna. Du arbetar strukturerat med förmåga att hantera parallella ärenden samtidigt. Du uttrycker dig tydligt och pedagogiskt. Du är en god lagspelare som utvecklar samarbete inom grupper och mellan verksamheter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ovan ställda kvalifikationer ska på begäran kunna verifieras genom intyg, referenser samt arbets- eller urvalstester.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med en provanställning om sex månader
Befattningsbenämning: Kvalitetsansvarig
Arbetsort: Stockholm

Frågor om befattningen och rekryteringsprocessen kan skickas till hkv-rekrytering-must@mil.se Skriv "Kvalitetsansvarig" i ämnesraden

Fackliga företrädare

Fackliga representanter är Anders Markow för SACO, Roger Ericsson för OFR/O, Katarina Kruse för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00.

Varmt välkommen med din ansökan senast 2024-05-24. I ditt CV och personliga brev vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Du ansöker via jobb.forsvarsmakten.se

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
24 maj 2024 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren