Hoppa till innehåll
Xspray Pharma AB logotyp

Financial Controller till Xspray Pharma

Publiceringsdatum
20 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Trivs du i en dynamisk miljö och vill vara med på en kommande kommersialiseringsresa i USA? Vi på Vindex söker en Financial Controller till Xspray Pharma som nu befinner sig i en spännande fas, då bolaget planerar att lansera sin första produkt i USA. Redovisningen är idag outsourcad till en extern tjänsteleverantör där din roll kommer vara att kvalitetssäkra, agera kravställare och följa upp redovisningen. Rollen innefattar även nära samarbete med olika projektledare med fokus på kostnader och prognoser. Rollen rapporterar till bolagets CFO.

Rekryteringsprocessen hanteras i sin helhet av oss på Vindex, medan anställning erbjuds direkt hos Xspray Pharma.

Placering: Solna / Hagastaden

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Stöd och support för att kvalitetssäkra redovisningen
  • Månads-, delårs- och helårsrapportering
  • Analys, budget och prognos
  • Ta fram material till ledningsgrupp och styrelse
  • Årsredovisning/kvartalsrapporter och kontakt med revisorer
  • Äga processen för intern kontroll
  • Stöd och support för det amerikanska dotterbolaget
  • Stöd och support internt i ekonomifrågor
  • Driva interna projekt
Om Xspray Pharma

Xspray Pharma är ett innovativt svenskt läkemedelsföretag som specialiserar sig på formuleringslösningar för att förbättra upptaget av redan marknadsförda läkemedel för behandling av cancer. Deras första läkemedel är nära att godkännas på den amerikanska marknaden. Xspray Pharma har sitt kontor i nya moderna lokaler på Campus Solna i Hagastaden.

Läs mer på: https://xspraypharma.com/sv/

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom ekonomi och minst tre års arbetslivserfarenhet från ekonomi och redovisning. Vi ser gärna att du tidigare arbetat i ett börsnoterat bolag eller ett bolag i expansionsfas. För att lyckas i den här rollen behöver du ha goda kunskaper inom redovisning och rapportering enligt IFRS. Du har även mycket goda kunskaper i Excel och kommunicerar flytande på svenska och engelska, i tal och skrift.

Som person söker vi dig som har en flexibel- och prestigelös inställning. Du är ansvarstagande och proaktiv i ditt arbete. Till sist tror vi att du värderar ett gott samarbete med dina kollegor och trivs i en platt organisation där alla hjälper varandra!

Sök rollen idag!

Kan denna roll vara något för dig? Skicka gärna ditt CV i Word-format till oss på Vindex och ange referensnummer SBFC2642. Tveka inte heller att kontakta ansvarig rekryterare Sofia Beijer (sofia.beijer@vindex.se, 070-955 06 57) vid fler funderingar kring rollen.

Som en del av processen för varje roll utförs en bakgrundskontroll på de aktuella slutkandidaterna som då kommer att informeras i förväg.

Om Vindex

Vi är ett rekryteringsföretag som framförallt arbetar i Stockholm med interimslösningar och rekrytering nischat endast mot ekonomiavdelningen. Vi är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen. Detta innebär att vi tillsätter CFO:er, ekonomichefer, controllerchefer, Business Controllers, redovisningschefer, koncernredovisningsekonomer, redovisningsekonomer samt lönespecialister. Är du intresserad av fler uppdrag/tjänster som Financial Controller? Kika gärna under fliken Lediga uppdrag och jobb.

Xspray Pharma AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
18 oktober 2024 (58 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren