Hoppa till innehåll
Sendify logotyp

Director of Finance till Sendify

Publiceringsdatum
13 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Vill du arbeta både strategiskt och hands-on som Director of Finance på ett snabbväxande Göteborgsbaserat tech-bolag? Då vill du inte missa chansen att bli en del av Sendify som nu fortsätter sin globala resa! Vi på Vindex söker just nu en Finance Director till Sendify. Rekryteringsprocessen hanteras i sin helhet av oss på Vindex, medan anställning erbjuds direkt hos Sendify. Som Finance Director kommer du spela en nyckelroll i bolagets fortsatta globala expansion och arbeta hands-on med att utveckla ekonomiavdelningen.

Placering: Göteborg

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Del av bolagets ledningsgrupp. Tillsammans med övriga i ledningen och i nära samarbete med CEO driva bolagets internationella tillväxt.
  • Utveckla och optimera ekonomiavdelningen på global nivå genom innovativ process- och systemutveckling. Koncernen består idag av fyra bolag, varav två är operationellt aktiva.
  • Ansvara för strategisk finansiell planering och bidra till företagets övergripande affärsstrategi.
  • Ytterst ansvarig för driva budget- och prognosprocessen samt kassaflödesanalyser för att säkerställa företagets ekonomiska stabilitet.
  • Nära samarbete med lokala redovisnings- och lönebyråer i Sverige och Tyskland för att kvalitetssäkra redovisningen och säkerställa att finansiell rapportering håller högsta standard.
  • Vara kontaktperson för investerare, revisorer och banker.
  • Analysera och rapportera om bolagets ekonomiska prestation till ledning och styrelse.
  • Säkerställa efterlevnad av lagar och regler inom redovisning och finansiell rapportering.
  • Aktivt delta i framtida investeringsrundor och bidra till företagets expansionsplaner.
  • Ansvarig för Finance teamet som består av fem personer, varav en direktrapporterande. Coacha dem i deras professionella utveckling samt säkerställa att teamet växer i takt med bolagets behov.
Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom ekonomi och minst fem års erfarenhet av arbete inom liknande roll eller som senior controller. Tidigare erfarenhet från arbete i ett scale-up, techbolag eller SaaS-bolag är meriterande. Du är skicklig på att arbeta med Excel och finansiell modellering och har en god förståelse för ekonomiska system och processer.

Som person är du en stark kommunikatör och en trygg ledare som inspirerar och motiverar ditt team. Du trivs i en dynamisk miljö och anpassar dig snabbt till nya situationer och utmaningar. Du har en naturlig förmåga att prioritera och organisera ditt arbete, och du är skicklig på att hantera flera projekt samtidigt. Vi tror att du är driven, ambitiös och har en stark vilja att fortsätta utvecklas tillsammans med Sendify.

Varför arbeta hos Sendify?

Hos Sendify blir du en del av ett av Göteborgs mest ambitiösa techbolag där du får en nyckelroll i att ta företaget till internationell framgång. Hos oss får du stor påverkan på avgörande beslut och möjlighet att forma våra strategier. Du ansluter till ett team med stora ambitioner, som inte bara är dedikerade till sitt arbete utan också trivs ihop och gärna hittar på roliga saker tillsammans. Allt detta, i ett fantastiskt kontor mitt i Göteborg, omgiven av engagerade kollegor som drivs av att förändra logistiken för småföretag globalt.

Instagram: https://www.instagram.com/lifeatsendify/

Om Sendify

Sendify är en webbaserad fraktbokningstjänst byggd för småföretag som vill spara tid och pengar genom att optimera sin logistik och skicka smartare. Oavsett om det handlar om paket eller pall, över hela världen eller runt hörnet, blir frakten enklare med Sendify.

Sedan start 2016 har Sendify hjälpt mer än 15 000 småföretag att lägga mindre tid och pengar på frakt och mer tid på att växa sina verksamheter. Denna framgång har etablerat dem som en ledande logistiktjänst i Sverige och Tyskland.

Läs mer på: https://www.sendify.se

Sök rollen idag!

Kan denna roll vara något för dig? Skicka gärna ditt CV i Word-format till oss på Vindex och ange referensnummer CLFD2627. Tveka inte heller att kontakta ansvarig rekryterare Christoffer Löfgren (christoffer.lofgren@vindex.se, 073-852 36 36) vid fler funderingar kring rollen.

Som en del av processen för varje roll utförs en bakgrundskontroll på de aktuella slutkandidaterna som då kommer att informeras i förväg.

Om Vindex

Vi är ett rekryteringsföretag som framförallt arbetar i Stockholm med interimslösningar och rekrytering nischat endast mot ekonomiavdelningen. Vi är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen. Detta innebär att vi tillsätter CFO:er, ekonomichefer, controllerchefer, Business Controllers, redovisningschefer, koncernredovisningsekonomer, redovisningsekonomer samt lönespecialister. Är du intresserad av fler uppdrag/tjänster som Finance Director? Kika gärna under fliken Lediga uppdrag och jobb.

Sendify logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
11 oktober 2024 (57 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren