Hoppa till innehåll
Adecco Sweden AB logotyp

Controller till Trafikverket

Ansök nu

Om tjänsten
Till Trafikverkets verksamhetsområde Stora Projekt, Program Ostlänken söker vi en Controller med kunskap om järnväg och resursplanering. Som Controller kommer du dels stötta verksamheten på halvtid som Enhetscontroller då du arbetar nära enhetschef och projektledare som stöd i den ekonomiska uppföljningen av verksamheten.

Den andra delen kommer du arbeta som Resurscontroller och leder projektsektionens ekonomiska uppföljnings och rapporteringsprocess. Som Resurscontroller arbetar du med att följa upp, analysera och prognostisera vår resursplanering. Det gör du genom att stötta projektledare/programsamordnare och enhetschefer med hanteringen av våra resursplaneringsfiler och sammanställningar och analyser på programnivå.

Några exempel på arbetsuppgifter
- Framtagning och presentation av ekonomiska rapporter, ekonomiska analyser och diverse uppföljningar
- Ta fram förutsättningar för den ekonomiska styrningen
- Ta fram och följa upp ekonomiska planer (budget och prognos)
- Utbilda projektmedlemmar inom ekonomi
- Säkerställa en väl fungerande fakturahantering inom organisationen
- Arbeta med effektiviseringsprojekt genom utveckling av processer och arbetssätt för ekonomisk styrning
- Utveckling av ekonomiska rapporter i Excel.

Du kommer även att arbeta med resursplanering där du kommer att arbeta med att följa upp, analysera och prognostisera resursplaneringen. Det innebär till exempel att utveckla och implementera processen för resursplanering och prognoser samt att följa upp resultatet. Du stöttar även projekt och chefer med prognosläggning, sammanställer och avrapporterar på programnivå i både numeriska värden och i skriftliga sammanställningar i löpande rapporteringar.

Uppdragsperiod och omfattning:
Tjänsten som Controller är ett konsultuppdrag på heltid med start 9 september och beräknas pågå under 12 månaders tid med möjlighet till förlängning.
Stationeringsort är på Trafikverkets kontor i Solna. Resor inom Sverige kan förekomma.

Krav för tjänsten:
* Högskoleutbildning om minst 180 hp inom ekonomi, alternativt annan utbildning som Trafikverket bedömer likvärdig
* Minst tre (3) års arbetslivserfarenhet som Controller
* Goda kunskaper i MS Office
*Kunskaper i analysverktyg (exempelvis QlikView)
*Minst ett (1) års erfarenhet av statlig redovisning
*Kommunicerar obehindrat på svenska, såväl i tal som skrift
*Minst tre (3) års erfarenhet av Excel på avancerad nivå (arbetat med analyser i pivottabeller)
*Minst tre (3) års erfarenhet av ekonomisystemet Agresso
*Minst ett (1) års erfarenhet av uppföljning av kontraktsverksamhet inom bygg och anläggning

Förutom ovanstående behöver du ett referensuppdrag där du arbetat heltid under minst ett (1) års tid med arbetsuppgifter relevanta för tjänsten.

För att vi ska ha möjlighet att ta dig vidare i processen behöver du tydligt redogjort i ditt CV att samtliga ovan krav är uppfyllda. Ange vilket/vilka uppdrag som påvisar efterfrågad erfarenhet. Tidsperiod ska anges i år och månad ÅÅ-MM samt om det varit en heltid eller en deltidsanställning.

Om dig:
Vi söker dig som har en gedigen bakgrund inom ekonomistyrning och analys, med flera års erfarenhet av att arbeta i komplexa organisationer. Du har en relevant högskoleutbildning inom ekonomi, och har med framgång tagit fram och presenterat ekonomiska rapporter och analyser som gett värdefulla insikter till beslutsfattare

Vidare ser vi att du är en person med stark analytisk förmåga och en duktig pedagog, vilket gör att du med lätthet kan utbilda projektmedlemmar inom ekonomi och förklara komplexa ekonomiska samband på ett lättförståeligt sätt.

Som person är du proaktiv, strukturerad och resultatorienterad. Du trivs med att arbeta självständigt men är också en lagspelare som bidrar till teamets framgångar. Din kommunikativa förmåga gör att du kan samarbeta med olika delar av organisationen och driva förändringsarbete.

För att säkerställa en kompetensbaserad rekrytering använder vi oss i denna process av arbetspsykologiska tester. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Sista ansökningsdag 21/8.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:
Anki Arnquist via Adecco´s växel 010 - 173 73 00 eller via e-post: anki.arnquist@adecco.se

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Adecco Sweden AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
21 augusti 2024 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.