Hoppa till innehåll
Stockholm Vatten AB logotyp

Junior redovisningsekonom

Publiceringsdatum
10 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Om arbetsplatsen
Vill du jobba för att Stockholm ska bli världens mest hållbara stad? Vi är Sveriges ledande vatten- och avfallsbolag som varje dag tar ansvar för stockholmarnas och miljöns bästa i allt vi gör, både nu och för kommande generationer. Tillsammans arbetar vi för att Stockholm ska bli världens mest hållbara stad. Stockholm Vatten och Avfall är en del av ett snabbt växande Stockholm. Företaget har 2023 en nettoomsättning på 3,5 miljarder och en balansomslutning på 31,5 miljarder.

Vi söker nu en junior redovisningsekonom som kan växa med Finansavdelningen. Vi befinner oss i en spännande utvecklings- och förändringsfas och söker dig som vill vara med på resan.

Du kommer tillhöra ekonomienheten som är en del av finansavdelningen och består av enheterna Ekonomi, Controlling, Affärsutveckling, Inköp och Juridik.

Ekonomienheten leds av ekonomichefen och består av 11 ekonomer både ekonomiassistenter och redovisningsekonomer. Enheten ansvarar för redovisning, kassaflöde, skatter och avgifter samt hantering av kund och leverantörsreskontra. Vi gör bokslut, hanterar koncernredovisning och tar fram olika legala rapporter. Vi har även ansvar för bolagets kapitalkostnader såsom ränta och avskrivningar. Vi arbetar ständigt med förbättringsarbeten för att vara en effektiv och modern ekonomifunktion.

Vi tycker det är viktigt att arbeta tillsammans och månar om att vi ska ha en trevlig arbetsplats där vi bryr oss om varandra. Du kommer tillhöra ett team med fyra andra redovisningsekonomer och rapporterar till ekonomichefen.

Arbetsuppgifter
Vill du arbeta som redovisningsekonom med fokus på anläggningsredovisning då kanske du är just den vi söker.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:
  • Ta emot/hantera ärenden från projektledare och anläggningsägare.
  • Hantera investeringsprojekt i ekonomisystemet vilket exempelvis kan vara upplägg av nytt projekt, ändring av befintlig data samt avslut av projekt
  • Hantera ekonomiskt anläggningsregister; tex uppdatering av register, utrangering av gammal anläggning
  • Delta i månatligt bokslutsarbete för anläggningsredovisning, avskrivningar, kontoavstämningar
  • Delta i bolagets förbättringsarbete avseende anläggningsredovisning
Kvalifikationer
För att lyckas i rollen ser vi att du har en examen från ekonomihögskola inriktning redovisning, det är meriterande om du har studerat IT-automatisering/AI på högskolenivå. Vi vill att du har viss erfarenhet från ekonomiarbete och gärna från ett större företag.

När man jobbar som redovisningsekonom hos oss har man mycket dialog med verksamheten och därför krävs det att du är kommunikativ och pedagogisk. Andra viktiga färdigheter är samarbetsförmåga, noggrannhet och analytisk. Jobbet kräver att du kan uttrycka dig väl i svenska både i tal och i skrift.

Övrigt
Känner du igen dig i ovan beskrivning är du välkommen att söka jobbet. Vi kommer att hantera ansökningarna direkt efter semestern.

Vi vill att matchningen oss emellan ska bli så bra som möjligt och därför har vi valt att jobba med rekryteringstester i vår urvalsprocess.

För oss är medarbetarnas hälsa i fokus. Vi underlättar för dig att göra hälsosamma val och att kunna kombinera arbete, fritid och familj. Vi erbjuder därför många av våra medarbetare förmånligt flextidsavtal. Läs mer om oss på vår hemsida svoa.se/jobb.

Då vi är en arbetsgivare som värnar om och strävar efter en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och vår samhällsviktiga funktion, kommer du som slutkandidat att genomföra ett drogtest hos vår hälsopartner.

Välkommen med din ansökan så återkommer vi efter semestern.

Önskar dig en härlig sommar!
Stockholm Vatten AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
11 augusti 2024 (18 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är Sveriges ledande vatten- och avfallsbolag. Verksamheten berör varje dag 1,4 miljoner invånare och företag i Stockholmsområdet. Vi levererar dricksvatten, renar avloppsvatten och ansvarar för stadens avfallshantering. Hos oss arbetar cirka 550 medarbetare inom en rad yrkesgrupper på olika avdelningar. Vatten- och avloppsdelen omfattar produktion och leverans av dricksvatten, att ta hand om och rena avloppsvatten, hantera dagvatten och ansvara för vattenkvaliteten i sjöar och vattendrag. Verksamheten har funnits i mer än 150 år och bedrivs i en storstad som ständigt är i rörelse. Inflyttningstakten till Stockholmsregionen motsvarar två fullastade SL-bussar om dagen. Alla behöver ha tillgång till rent dricksvatten, fungerande avlopp och miljömässig avfallshantering. Det ställer höga krav på utveckling och infrastruktur, där vår verksamhet är en förutsättning för regionens tillväxt.