Hoppa till innehåll
Food Folk Sverige / McDonalds logotyp

Senior Redovisningsekonom med inriktning på anläggningstillgångar

Publiceringsdatum
17 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Vill du vara med och forma framtiden hos ett av världens mest kända varumärken? Food Folk Sverige, allmänt känt som McDonald’s rekryterar nu en Senior Redovisningsekonom. Detta är en unik möjlighet att få arbeta på deras huvudkontor i Stockholm city, Waterfront Building, där du blir en del av ett dynamiskt team på finansavdelningen. Du rapporterar direkt till redovisningschefen och stödjer denne i det dagliga arbetet.
I denna roll får du chansen att arbeta med varierande arbetsuppgifter inom redovisningsområdet som bl.a anläggningsredovisning, försäkringsfrågor och fastighetsdeklarationer. Du kommer att ha en central roll och samarbeta med övriga teammedlemmar, controllers, revisorer och andra avdelningar inom bolaget, inklusive vårt financial shared service-team (FSS) i Danmark.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden:
  • Säkerställande att redovisning av anläggningstillgångar (AT) som utförs av FSS sker i enlighet med Swedish GAAP (god redovisningssed). Du är kontaktperson för frågor rörande anläggningstillgångar mot FSS i Danmark
  • Kontroll av investeringar mot budget och underlag
  • Månatlig beräkning och rapportering av royalties och licensavgifter (delad arbetsuppgift)
  • Administration och hantering av försäkringsfrågor (delad arbetsuppgift)
  • Fastighetsdeklarationer i nära samarbete med fastighetsavdelningen
  • Säkerställande att redovisningen följer Food Folks regelverk, riktlinjer och policyer och agera stöd till redovisningschefen i det dagliga arbetet
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig med en akademisk examen eller motsvarande inom ekonomi och fyra till fem års erfarenhet av bokslutsarbete och avstämningar Du har goda kunskaper inom anläggningstillgångar med tillhörande regler och det är en fördel om du har arbetat med fastighetsdeklarationer tidigare. Vi förutsätter att du är kunnig i Excel och känner dig bekväm med att kommunicera på engelska, både i tal och skrift.

Personliga egenskaper:

För att lyckas i denna roll är du social, teamorienterad och positiv. Du är driven, prestigelös, noggrann och detaljorienterad. Du trivs med många interna kontaktytor och gillar att skapa kontakt med andra. Du är beslutsam med god prioriteringsförmåga och bra på att hantera stress. Du är lösningsfokuserad, van vid att arbeta mot snäva deadlines och trivs i ett högt tempo. Du är ansvarstagande och har hög integritet i ditt arbete.

Placeringsort: Stockholm

Om företaget:

Food Folk Sverige AB utvecklar McDonald’s varumärke i Sverige. Med ca 200 restauranger från norr till söder är McDonald’s Sveriges ledande restaurangkedja och en av Sveriges största privata ungdomsarbetsgivare. De flesta restaurangerna ägs och drivs lokalt av egna företagare. Vi vill göra det goda valet enkelt för våra gäster och har därför en bred meny med något för alla smaker, preferenser och plånböcker och serverar bara mat av högsta kvalitet med snabb och vänlig service i fräscha, moderna restauranger.

Läs mer om McDonald´s på deras hemsida: mcdonalds.se

Vad erbjuder företaget dig?

På McDonald’s erbjuds du en utvecklande och stimulerande arbetsplats i ett modernt företag med stark kultur. Här lever vi våra värderingar och har ett unikt medarbetarengagemang. Arbetsklimatet präglas av entusiasm och omsorg om varandra. Ta chansen att bli en del av McDonald’s spännande utvecklingsresa! Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med planerad start under hösten. McDonald’s är en aktivitetsbaserad, hybrid arbetsplats och du erbjuds möjlighet att arbeta hemifrån.

Ansökan:

I denna rekryteringsprocess samarbetar Food Folks Sverige AB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind Anette Wickholm 070-712 98 08 eller mail: anette.wickholm@meritmind.se eller Marie Edström Barter 070-509 94 14 eller mail: marie.edstrom-barter@meritmind.se.

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det räcker att du bifogar ditt CV. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)
* Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

Food Folk Sverige / McDonalds logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
15 september 2024 (59 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren