Hoppa till innehåll
Hammer & Hanborg Sverige logotyp

Kommunikatör med fokus på arbetsgivarfrågor till TechSverige

Publiceringsdatum
03 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Vill du jobba för ett Sverige där digitaliseringens möjligheter tas tillvara ännu bättre och för en techbransch i världsklass? Är du dessutom en engagerad och samhällsintresserad kommunikatör med erfarenhet inom kommunikation, event och digital innehållsproduktion?

har vi på TechSverige en riktigt spännande roll för dig.


TechSverige är en bransch- och arbetsgivarorganisation för företag inom techbranschen. Bland våra cirka 1 400 medlemsföretag - som sammantaget har närmare 100 000 medarbetare i Sverige - återfinns allt ifrån startup-bolag till stora, multinationella företag med tusentals anställda runtom i världen.

För oss är medlemmarna kärnan i allt vi gör. Med vårt engagemang och vår långa och breda erfarenhet finns det ingen som känner techbranschen och it-, telekom- och techföretagen bättre än vi. I vårt uppdrag stärker vi våra medlemmar i rollen som attraktiva arbetsgivare och banar väg för techbranschens framtid genom strategisk påverkan och samarbete. Vi driver medlemsföretagens prioriterade frågor och synliggör branschens värde för samhället. Och vi erbjuder arbetsgivarservice, kollektivavtal, förhandlingsstöd, rådgivning, utbildning och rättskydd vid arbetsrättstvister för att stödja medlemsföretagen som arbetsgivare.

TechSverige befinner sig just nu i en mycket spännande tillväxtfas och söker dig som ska ansvara för vår medlemskommunikation med fokus på arbetsgivarfrågor.

Din roll
Du kommer att arbeta brett med olika kommunikationsaktiviteter riktat mot våra medlemmar, ofta i nära samarbete med andra kollegor och experter. Du kommer till exempel att planera och producera nyhetsbrev och innehåll i digitala kanaler kring aktuella ämnen och nyheter kopplat till TechSveriges arbetsgivarservice och vara redaktör för vår digitala medlemsguide med fokus på arbetsgivarfrågor.

Du kommer även att ansvara för marknadskommunikation i syfte att attrahera nya medlemmar och ta fram olika typer av material. Det gäller också planering och genomförande av olika medlemsevent.

I samband med kollektivavtalsförhandlingar ansvarar du för att - tillsammans med organisationens förhandlare och arbetsrättsexperter - rapportera om utvecklingen till våra medlemsföretag och vid behov stötta kommunikationschefen i press/mediefrågor.

Din bakgrund
Du har flerårig relevant kommunikationserfarenhet t.ex. från en medlemstyrd bransch-/arbetsgivarorganisation, en myndighet, facklig organisation eller från företag, gärna i techbranschen.

Du har god kännedom om den svenska kollektivavtalsmodellen och har förståelse för företagens och arbetsgivares villkor. Du har goda kunskaper i publiceringsverktyg för webben (så som Wordpress) och sociala medier, och har vana av CRM-system samt verktyg för automatiserad kommunikation.

Du är en van skribent både på svenska och engelska. Som person är du självgående, har god samarbetsförmåga och är prestigelös.

TechSveriges erbjudande till dig
Vi erbjuder dig en spännande och omväxlande tjänst i en högaktuell, framtidsorienterad och växande bransch- och arbetsgivarorganisation, som jobbar för och tillsammans med intressanta it-, telekom- och techföretag. Vi befinner oss som sagt i en expansiv fas och kommer under året att rekrytera flertalet nya medarbetare. Du kommer att arbeta nära såväl andra experter inom kommunikation och marknad som experter inom näringspolitik och arbetsrätt. I din roll arbetar du självständigt men alltid nära dina kollegor och kommer att ha stor möjlighet att utforma och påverka arbetsuppgifter.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid där vi tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde så snart som möjligt. Placering är på TechSveriges huvudkontor, centralt i Stockholm, där vi sitter tillsammans med Svenskt Näringsliv och flertalet andra bransch- och arbetsgivarorganisationer.

Intervjuer kommer att ske löpande. Vi vill därför gärna ha din ansökan snarast möjligt. Men hänvisning till GDPR kan vi inte ta emot ansökningar via e-mail.

Om TechSverige

TechSverige är en bransch- och arbetsgivarorganisation för alla företag inom techsektorn, med uppdrag att tillsammans med medlemmarna skapa bästa möjliga villkor för en världsledande techsektor i Sverige. TechSverige ingår i Svenskt Näringsliv och utgör tillsammans med 47 andra medlemsorganisationer den ledande företagarorganisationen i Sverige. Läs mer om TechSverige HÄR!

För oss är det skillnad på att bara vara bra och att vara rätt. Kompetens är mycket mer än CV och vi matchar alltid utifrån potential, värderingar och motivation. Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför alla sökande. Vi tycker det ska vara kul att jobba och tror på samarbeten som bygger på förtroende och schyst agerande. Vi uppmuntrar och utmanar varandra och våra kunder att vilja och våga utvecklas. Tillsammans skapar vi framtidens professionella liv. Välkommen med! Läs mer på hammerhanborg.se.

Hammer & Hanborg by Jurek är medlemmar i Diversity Charter Sweden som verkar för en värld där olika idéer, kunskaper, erfarenheter och kompetenser räknas, där olikhet är en resurs.
Hammer & Hanborg Sverige logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
02 juli 2024 (44 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Hammer & Hanborg by Jurek är ett konsultföretag inom rekrytering, organisationsutveckling och förändringsledning med 30 års erfarenhet och verksamhet i hela Norden.

Vi är glada och stolta över att vara med och göra skillnad i människors yrkesliv. Vi möter alla människor - oavsett roll och position - respektfullt, engagerat och intresserat. Vårt arbete genomsyras av tron på människor och deras möjlighet till utveckling. Med en entreprenöriell utgångspunkt är vi modiga och tillåter och uppmuntrar varandra att prova, utvärdera och revidera för att ständigt fortsätta utvecklas. Vi ser förändring som något naturligt och nödvändigt. Vi vill och vågar vara annorlunda och nyskapande.

Vår utgångspunkt är att det ska vara roligt att jobba! Vi vet att vi blir bättre tillsammans och uppmuntrar till samarbete. Vårt mål är att skapa långsiktiga relationer som gynnar alla parter - vi tänker "vi och vi", inte "vi och dem.

Under hösten 2022 har Jurek förvärvat en majoritetspost i Hammer & Hanborg. Den 1 februari blev Jurek Marketing & Communication ett med Hammer & Hanborg och tillsammans blir vi Hammer & Hanborg by Jurek.

Vi på Hammer & Hanborg by Jurek ser som alltid fram emot att erbjuda både kunder och kandidater professionell och snabb matchning av komplexa uppdrag på alla nivåer. Vi är helt enkelt marknadens mest specialiserade aktör när du behöver rekrytera eller hyra in kompetens inom marknad och kommunikation.

Vi har nu erfarenheter från allt från stora börsbolag och offentlig sektor till start-ups, tillväxtbolag och byråer. Vi kan erbjuda fler kandidater spännande jobb och våra kunder ännu proffsigare rekryteringsprocesser.