Hoppa till innehåll
Barncancerfonden logotyp

Barncancerfonden söker enhetschef för kommunikation och påverkan

Ansök nu
Barncancerfonden kämpar för en framtid där alla barn som drabbas av cancer överlever, och gör det utan medicinska eller sociala men för livet. Så är det inte idag. Varje dag drabbas ett barn av cancer. Långt ifrån alla kommer att överleva, och vissa barn kommer få en diagnos som inte kan botas. Mer än varannan överlevare har komplikationer livet ut, ofta med livshotande besvär.

Vi vägrar acceptera att det finns barn utan hopp. Därför satsar vi på världsledande forskning för att besegra de obotliga barncancerdiagnoserna, och för att vården ska kunna bota utan att skada. Vi hjälper därför beslutsfattare att förstå och ta ansvar för drabbades situation. Därför erbjuder vi akut och långsiktigt stöd för barn, familjer, och överlevare.

Under de senaste åren har något hänt, tack vare den livsviktiga forskningen står vi på tröskeln till en barncancerrevolution.

För att rädda fler barn till livet, och för att behandlingarna ska bli elakare mot cancern och snällare mot barnen, behövs ännu mer forskning och innovation. Vill du vara med oss?

Mer om rollen
I rollen som enhetschef för kommunikation, opinion och påverkan har du huvudansvar för att leda organisationens ändamålskommunikation, såväl externt som internt, och leder organisationens strategiska påverkansarbete. Enheten är en del av avdelningen Forskning, utveckling & stöd och du rapporterar till avdelningschefen. Enheten samarbetar med övriga enheter och ansvarar för att fondens kommunikation är strategisk och samordnad.

Rollen innefattar ansvar för Barncancerfondens ändamålskommunikation, påverkansarbete, opinionsbildning och internkommunikation samt hantering av press/PR och sociala medier. I rollen ingår även ansvar för Barncancerfondens redaktion, webbredaktion inklusive UX samt utvecklingen av eventuella nya verktyg eller kanaler som behövs för att vässa kommunikationsarbetet.

Som chef för kommunikation, opinion och påverkan navigerar du med trygghet i det politiska landskapet, bygger och förvaltar externa relationer i syfte att skapa förändring på systemnivå för cancerdrabbade barn och familjers bästa men också för att bidra till utvecklingen av det ekosystem som både vård och forskning ingår i. Du har personal- och enhetsansvar samt ingår i barncancerfondens chefsgrupp.

För att Barncancerfonden ska åstadkomma mesta möjliga effekt för cancerdrabbade barn och familjer ingår det i uppdraget att bygga ändamålsenliga, samskapande processer, arbetssätt och kultur, såväl inom enheten som tillsammans med övriga enheter, framför allt Forskning & Utbildning, Råd & Stöd samt Marknad & Insamling samt i relation till externa samarbetspartners.

En annan viktig del i uppdraget är att nå fler och nya målgrupper och att öka andelen "förtjänad media", vilket i huvudsak betyder fler externa, redaktionella artiklar och inslag om Barncancerfondens arbete med exempelvis forskning, stöd och påverkan.

Den enhet som du kommer att leda består av 11 erfarna medarbetare med spetskompetenser inom enhetens olika områden, varav flera utgör expertfunktioner. Enheten är en sammanslagning vilket ger en ny chef möjlighet att forma enheten på bästa sätt framåt.

Din profil
Du är en god och erfaren ledare med exceptionellt god samarbetsförmåga, är trygg och tydlig i ditt ledarskap och kommunikation, har ett starkt samhällsengagemang samt ett driv och intresse för att leda och utveckla människor och team. Eftersom dina medarbetare arbetar i ett högt och omväxlande tempo i relation till en ständigt föränderlig omvärld, ställer tvära kast höga krav på att du som chef kan säkerställa rätt prioriteringar och en hållbar arbetsmiljö.

Vi strävar efter ökad mångfald i vår organisation. Alla som arbetar på Barncancerfonden, oavsett funktion, bidrar till vår vision: Alla som drabbas av barncancer ska leva, inte bara överleva.

Vi söker dig som är/har:
 • Väldokumenterad erfarenhet av ett värdeskapande ledarskap från fler arbetsplatser
 • Minst 5 års ledarerfarenhet
 • Du har en universitets- eller högskoleutbildning inom kommunikationsområdet eller likvärdig utbildning
 • Dokumenterad erfarenhet av att leda komplex och föränderlig verksamhet
 • Gedigen kunskap om och erfarenhet av kommunikations-, opinions- och påverkansarbete
 • Kunskaper om hur beslut fattas och implementeras i Sverige, inom politiska organ och offentlig förvaltning
 • Erfarenhet av strategisk kommunikation, marknadskommunikation samt varumärkesstärkande kommunikation
Meriterande
 • Erfarenhet av hopslagning av enheter eller ledning i samband med omorganisationer
 • Erfarenhet av arbete med hälso- och sjukvårdsfrågor eller forskningsrelaterad verksamhet
 • Erfarenhet av att ha arbetat utifrån ett rättighetsperspektiv, gärna barns rättigheter
 • Erfarenhet av medlemsorganisation och arbete inom ideell/idéburen sektor/civilsamhälle
Anställningsform och tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning, som inleds med en provanställning om 6 månader, med placering i Stockholm. Resor i och utanför Sverige kan förekomma. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Lön enligt kollektivavtal.

För information om tjänsten, kontakta Verksamhetschef, tf kommunikationschef Emma Tonnes, emma.tonnes@barncancerfonden.se.

Facklig representant - kontakt:

Elin Bernhard, mobil: 070-092 09 21

Välkommen med din ansökan
Ansök snarast, ansökningarna behandlas löpande men senast den 2024-05-29. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut så vänta inte med din ansökan!

På Barncancerfonden ska vi göra allt som står i vår makt för att vår verksamhet ska vara trygg och säker för våra barn. En bakgrundskontroll sker därför alltid i slutet av en rekrytering hos Barncancerfonden, som ett sista steg innan du får ett jobberbjudande.

Om Barncancerfonden
Barncancerfonden arbetar för att varje cancerdrabbat barn och familj ska överleva, och leva ett gott och långt liv. Ändamålen finansieras av privata givare, organisationer och företag. Vi erbjuder en kreativ arbetsplats på Epicenter präglad av engagemang, framtidstro och gemenskap. Tillsammans gör vi skillnad för drabbade barn och deras närstående, på kort och lång sikt!
Barncancerfonden logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
29 maj 2024 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Barncancerfonden arbetar för att varje cancerdrabbat barn och familj ska överleva, och leva ett gott och långt liv. Ändamålen finansieras av privata givare, organisationer och företag. Vi erbjuder en kreativ arbetsplats på Epicenter präglad av engagemang, framtidstro och gemenskap. Tillsammans gör vi skillnad för drabbade barn och deras närstående, på kort och lång sikt!