Hoppa till innehåll
Green Cargo logotyp

Enterprise-Arkitekt till Green Cargo i Stockholm

Publiceringsdatum
08 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Som Enterprise-Arkitekt hos Green Cargo får du jobba med helheten, där ny teknik prioriteras i en stor och komplex miljö!

Här får du möjlighet att vara en del av ett hållbart och viktigt bolag som bokstavligt talat får svensk industri och handel att rulla på! Som Enterprise-Arkitekt hos oss på Green Cargo kommer du erhålla en bred och inspirerande roll där du bl.a. kommer vara drivande med att ta fram vår resa framåt. Med hjälp av nya system, tekniker och verktyg ser vi stora möjligheter att göra Green Cargo effektivare, snabbrörligare och mera lönsamma. Om du gillar komplexa utmaningar och att driva förändring så har du verkligen kommit rätt!

Vi erbjuder dig
  • Ett företag som fokuserar på klimatet där C02-minskning är en del av vår dagliga verksamhet.
  • En strategisk nyckelroll i vår föränderliga och komplexa IT- och affärsmiljö med stort ansvar samt möjlighet att påverka framtiden.
  • Spännande samarbeten både internt och externt, med kunder, myndigheter, leverantörer och andra järnvägsföretag.
  • En sund och prestigelös arbetsmiljö, med goda förutsättningar för personlig och professionell utveckling.
Det här gör du hos oss

I rollen som Enterprise-Arkitekt kommer du se till helheten och verka på en strategisk nivå för att driva förändring och digitalisering. Det innebär bland annat:
  • Ta fram planer, strategier, principer och målarkitektur för att säkra utveckling, innovation, stabilisering, säkerhet och kontroll för hela vår IT-arkitektur.
  • Fortsätta förespråka Cloud First inom Green Cargo.
  • Möjliggöra vår vision om en tvärfunktionell arkitektur.
  • Driva Architecture Review Board för att bevaka och besluta om ny och ändringar i arkitekturen tillsammans med andra arkitekter.
  • Vara med och skapa ett transportsystem för miljövänliga transporter med Kundfokus, Lönsamhet och Säkerhet som tydliga fokusområden.
Ditt team och arbetsplats

Du kommer att ingå i avdelningen IT Technology som består av seniora arkitekter som är specialiserade på Enterprise-, Plattform-, Cloud och Integrationsarkitektur. Du kommer vara lokaliserad antingen i Stockholm eller i Hallsberg beroende vad som passar dig bäst. Vi jobbar hybrid där det finns en flexibilitet mellan kontoret och att jobba hemifrån.

Mer om dig

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att ha jobbat som Enterprise-Arkitekt i en stor och komplex miljö. Vi uppskattar om du har en teknisk bakgrund från utveckling eller operation, men där vi ser att tyngden kommer att ligga på helheten över hela verksamheten. Därav ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet av att jobba med Förmågor, Roadmaps, Processer och Modellering. Det är också en fördel om du kan förstå både ny teknik och äldre legacy-system.

Som person har du en hög initiativförmåga och du trivs i en dynamisk och föränderlig miljö där du snabbt kan anpassa dig till nya förutsättningar. Du bör också ha en hög analytisk förmåga och kunna se till helheten i en stor och komplex miljö. Kommunikationen kommer också vara avgörande, då vi gärna ser att du kan kommunicera effektivt och vara pedagogisk, samt är flytande i både svenska och engelska. Samarbete och prestigelöshet är något som genomsyrar oss på Green Cargo och vi ser gärna att du delar dessa värderingar.

Så här får vi kontakt

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
Green Cargo logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
07 juni 2024 (18 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

När Green Cargos tåg rullar, rullar hjulen för svensk industri och handel. I många avseenden bär vi faktiskt tillväxten, välfärden och jobben på våra hjulaxlar. Vi kör lastbilshytter till Gent, möbler till Haparanda, tidningspapper till Frankfurt, mjöl till lokala bagerier, vin till middagsbordet och stålämnen till Borlänge. Det gör vi pålitligt, tryggt och på utsatt tid. Med våra 1 900 anställda, 360 lok och 5 000 vagnar erbjuder vi miljömärkta dörr-till-dörr-transporter i ett nätverk som når ut över hela Sverige och med våra partners når vi tusentals orter i Europa. Vi söker medarbetare som med sin kompetens och sitt engagemang vill och kan bidra till att nå uppsatta mål. Hos oss är trivseln och stoltheten hög och möjligheten till karriärutveckling stor vilket gör att de flesta väljer att stanna länge hos oss.