Hoppa till innehåll
Green Cargo logotyp

Chef Kvalitet / Verksamhetsarkitektur, Green Cargo

Publiceringsdatum
03 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Här får du som Chef för Kvalitet och Verksamhetsarkitektur hos Green Cargo stora möjligheter att påverka resan framåt!

Här får du möjlighet att erhålla en avgörande roll i ett hållbart och viktigt bolag som bokstavligt talat får svensk industri och handel att rulla på! Som Chef för Kvalitet och Verksamhetsarkitektur hos oss på Green Cargo kommer du ha en strategisk roll och tillsammans med fler kompetenta kollegor kommer ni se till att vi som organisation blir effektivare, lönsammare, säkrare och mer snabbrörlig i en värld som förändras allt snabbare!

Vi erbjuder dig
 • En strategisk nyckelroll i vår föränderliga och komplexa affärs- och IT-miljö med stort ansvar samt möjlighet att påverka framtiden.
 • Ett företag som fokuserar på klimatet där C02-minskning är en del av vår dagliga verksamhet.
 • Spännande samarbeten internt där du kommer ha många samarbetsytor och få en god inblick i hela företaget.
 • En sund och prestigelös arbetsmiljö, med goda förutsättningar för personlig och professionell utveckling.
Det här gör du hos oss
 • Ansvara för att leda ett team med ansvar för utveckling och implementering av ramverk och metoder för både verksamhetsarkitektur och kvalitetsledning.
 • Ansvara för att driva strategisk kvalitetsutveckling med fokus på ökad kundnöjdhet, långsiktig lönsamhet och effektivitet.
 • Säkerställa att det integrerade ledningssystemet, med stöd av HR och enheten Säkerhet, är upprättat, infört och underhållet enligt ISO-standarderna inom kvalitet, miljö, trafiksäkerhet och arbetsmiljö.
 • Planera, samordna och avrapportera resultat från externa och interna revisioner.
Ditt team och arbetsplats

Du kommer att ingå i enheten PMO & Kvalitet, där du kommer jobba nära verksamhetsutvecklingen och projektledningen och där du då har ansvar för ett team med verksamhet- och informationsarkitekter och kvalitetsutvecklare. PMO & Kvalitet ingår i sin tur i Strategi & Affärsutveckling och på så sätt är du en del av företagets strategiarbete.

Du kan vara lokaliserad antingen i Stockholm eller i Hallsberg beroende på vad som passar dig bäst. Vi jobbar hybrid där det finns en flexibilitet mellan kontoret och att jobba hemifrån.

Mer om dig

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att jobba i motsvarande roll i en större, regelstyrd organisation där du gärna får ha varit med och drivit förändring i en dynamisk miljö samt jobbat nära IT. Vi ser också att du har:
 • Bred erfarenhet av verksamhetsarkitektur, governance och kvalitetsstyrning.
 • God kunskap kring ISO-standarder, tillsammans med förmågan att översätta dem till konkreta planer.
 • Erfarenhet av framgångsrikt samarbete med chefer och ledningsgrupper samt coachning inom processutveckling.
 • Erfarenhet av implementering av arbetssätt och verktyg för verksamhetsarkitektur främst inom processer, förmågor och informationsmodellering.
 • Bred verktygslåda inom "Operational Excellence Management" och "Continuous Improvement" med exempelvis Lean, mätetalsuppföljning som metod för utveckling av processer
Som person har du en hög initiativförmåga med en vilja att driva utvecklingen framåt och är inte rädd för förändringar och att tänka nytt. Du är en coachande ledare med bakgrund i roller med koncernövergripande ansvar inom t ex strategisk verksamhetsutveckling, ledningssystem eller programkontor. Du är noggrann och strukturerad och besitter en god kommunikativ förmåga, där du också är flytande i både svenska och engelska. Samarbete och prestigelöshet är något som genomsyrar oss på Green Cargo och vi ser gärna att du delar dessa värderingar.

Så här får vi kontakt

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
Green Cargo logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
02 juni 2024 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

När Green Cargos tåg rullar, rullar hjulen för svensk industri och handel. I många avseenden bär vi faktiskt tillväxten, välfärden och jobben på våra hjulaxlar. Vi kör lastbilshytter till Gent, möbler till Haparanda, tidningspapper till Frankfurt, mjöl till lokala bagerier, vin till middagsbordet och stålämnen till Borlänge. Det gör vi pålitligt, tryggt och på utsatt tid. Med våra 1 900 anställda, 360 lok och 5 000 vagnar erbjuder vi miljömärkta dörr-till-dörr-transporter i ett nätverk som når ut över hela Sverige och med våra partners når vi tusentals orter i Europa. Vi söker medarbetare som med sin kompetens och sitt engagemang vill och kan bidra till att nå uppsatta mål. Hos oss är trivseln och stoltheten hög och möjligheten till karriärutveckling stor vilket gör att de flesta väljer att stanna länge hos oss.