Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Junior HR-generalist till HR-Direkt

Publiceringsdatum
12 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Trivs du i en administrativ roll? Tycker du om att arbeta i nära samarbete med andra? Då är den här tjänsten något för dig. HR-Direkt söker junior HR-generalist som vill vara en del av ett kreativt och energifullt team.
Vi finns lokaliserade på natursköna Gärdet, omgivet av grönska samt trevliga promenad- och träningsmöjligheter. En av Försvarsmaktens förmåner är att vi har möjlighet att träna tre timmar i veckan på arbetstid.

Om avdelningen
HR-Direkt är en av fem avdelningar på HR Centrums arbetsgivarenhet. Avdelningen är Försvarsmaktens centrala support i HR-frågor, inte minst avtalsfrågor, och har som främsta uppgift att som en rådgivande funktion stötta Försvarsmaktens chefer och lokala HR-avdelningar runt om i landet.

På avdelningen arbetar en sammansvetsad grupp om 5 HR-generalister med erfarenhet av brett HR-arbete. Avdelningen sitter i ett öppet kontorslandskap för ett nära samarbete där vi nyttjar varandras erfarenheter och kompetenser.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som junior HR-generalist på HR-Direkt är du ett administrativt HR-stöd inom avdelningen.

Du kommer arbeta nära dina teammedlemmar för att säkerställa ett smidigt arbetsflöde och bidra till en balanserad arbetsbelastning i det administrativa inflödet av ärenden samt andra administrativa arbetsuppgifter. Du blir även tilldelad sakområden där du ansvarar att underhålla och uppdatera dessa.

HR-Direkt ansvarar för att på ett rättssäkert sätt, omhänderta alla inkomna ärenden i vårt ärendehanteringssystem och säkerställa att de kommer till rätt avdelning och kompetens. Vidare kommer du tillsammans med dina kollegor arbeta för att vidareutveckla och effektivisera avdelningens interna arbete, samt ansvara för att utveckla din egen kompetens och fortsätta växa i rollen.

KRAV

Kvalifikationer
  • Avslutad och godkänd gymnasieutbildning
  • Erfarenhet av arbete i en administrativ roll inom HR-området som arbetsgivaren bedömer relevant
  • Mycket god förmåga att på ett pedagogiskt sätt uttrycka sig i såväl tal som skrift på svenska
  • Goda kunskaper i MS Officeprogram, som Excel, Word och Outlook
Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen ser vi att du har en god samarbetsförmåga och skapar förtroende. Det är även viktigt att du företräder etablerade riktlinjer, processer och gällande lagstiftning. Vidare har du förmågan att arbeta självständigt, är flexibel och kan arbeta strukturerat efter befintliga rutiner samt har en god kommunikativ förmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • Erfarenhet av att arbeta i ärendebaserat system
  • Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten
  • Erfarenhet av arbete inom statlig myndighet eller offentlig verksamhet
Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Anställningsort: Stockholm Gärdet
Civil befattning
Tillträde: Enligt överenskommelse

Har du frågor om befattningen är du välkommen att kontakta Louise Ericson under v 33, tel 070-431 83 55, alternativt kontakta tf avdelningschef Isabelle Danielsson v 34, tel. 076-871 79 49.

Fackliga företrädare, Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00
SACO Anders Kejnell
SEKO Åsa Karlsson
OFR/O Arne Nilsson
Försvarsförbundet OFR/S Kjell Tetzlaff

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-08-21. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens HR-centrum skapar förutsättningar för Försvarsmaktens operativa förmåga och ett starkare försvar genom att säkerställa resurs- och HR-tjänster som tillgodoser förbandens behov.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/fmhrc

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
21 augusti 2024 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren