Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

HR-Strateg Avtal och villkor Arbetsgivarstöd Marinstaben

Publiceringsdatum
15 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Är du HR-utbildad, med mångårig erfarenhet att arbeta som HR-strateg inom avtal och villkor och vill bidra till marinens tillväxt och utveckling?

I så fall har vi en plats för dig - tillsammans skapar vi förutsättningar för Sveriges försvar. Vill du dessutom arbeta i en fantastisk skärgårdsmiljö, då kan det vara dig vi söker.

Marinens HR-och personalavdelning är under uppbyggnad och kommer på sikt bestå av fyra sektioner där Arbetsgivarstödssektionen ingår. Gemensamt är att alla jobbar med att ge stöd till marinens chefer i arbetsgivarrollen och att skapa förutsättningar för marinens tillväxt.

Sektionen där befattningen finns består av chef och 4 medarbetare som utgör marinens chefsstöd inom lönebildning, arbetsmiljö, rehabilitering, värdegrund, jämställdhet och jämlikhet samt avtal och villkor. Sektionen kommer verka i nära samarbete med övriga försvarsmaktsgemensamma resurser.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Marinens främsta kompetens inom avtals- och villkorsfrågor. Befattningen är del av en ny funktion vilket innebär möjligheter till att utveckla funktionen och sektionen framåt. I dialog med de marina förbanden komma fram till vad som behöver utvecklas ur ett marint perspektiv.

KRAV

Kvalifikationer
  • Relevant högskoleexamen eller motsvarande utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • Några års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete både på operativ och strategisk nivå
  • Ett utpräglat arbetsgivarperspektiv
  • God förmåga att uttrycka dig på svenska, i såväl tal som skrift
  • Erfarenhet av arbete i en processtyrd verksamhet
Meriterande
  • Erfarenhet från att ha arbetat i Försvarsmakten
  • Erfarenhet från omorganisation avseende avtal och villkor
  • Erfarenhet av förhandlingsarbete
  • Goda kunskaper i engelska, i såväl tal som skrift
  • Kunskap av arbete i SAP
  • B Körkort
Personliga egenskaper

Du har lätt för att framföra och få respekt för dina förslag och åsikter. Du är en strateg med driv och med förmågan att skapa förtroendefulla relationer på alla nivåer.

Du arbetar enligt en tydlig process och organiserar och planerar ditt arbete väl och håller dig till givna deadlines.

Du är prestigelös och arbetar mot gemensamma mål för att hitta vinnande lösningar.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare, Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten. Befattningen är civil.
Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Muskö, Haninge kommun.

Försvarsmakten har en upprättad bussförbindelse som startar vid Vattugatan med stopp vid Gullmarsplan, Sockenvägen, Västerhaninge station, Ribbyskolan, Ösmo trafikplats samt Musköbasen.

Då vi finns på flera orter kan tjänsteresor förekomma.

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Vi ger dig även möjlighet att träna på arbetstid, generösa arbetstidsavtal, samt upp till sju veckors semester per år.

För upplysningar om befattningen kontakta Marinens HR-chef Helena Sigurdsson, 070-574 08 29

För information om rekryteringsprocessen kontakta FM HRC HR-specialist Maria Törnqvist, 070-554 92 50

Fackliga företrädare, nås via växel 0505-45 10 00
Saco-S FM - Åsa Zachrisson
OFR/S - Björn Engren
SEKO- Lise-Lotte Larsson
OFR/O - Fredrik Lambert

Välkommen med din ansökan senast 2024-09-01. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Rekryteringsprocessen kommer att starta upp efter semesterperioden samt intervjuer kommer att ske under september och oktober.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.
Inom ramen för detta arbete har Försvarsmakten organiserat en Marinstab för ledning av de Marina förbanden. Marinstaben är etablerad på Muskö i Haninge kommun.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
02 september 2024 (46 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren