Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Personalgeneralist till 1. Militärpolisbataljon

Publiceringsdatum
02 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Vikarierande personalgeneralist sökes till 1.Militärpolisbataljon

Är du intresserad av ett varierande personalarbete i en spännande miljö? Vill du jobba i ett litet team med nära till skratt, som älskar att se chefer och medarbetare att lyckas inom sitt yrkesområde? Då har vi personaltjänsten för dig i Sveriges enda militärpolisbataljon.

Om 1. Militärpolisbataljonen

1. Militärpolisbataljon är ett insatsförband med huvuduppgift att upprätthålla allmän ordning och säkerhet inom Försvarsmakten. Bataljonens givna uppgifter kan delas in i tre övergripande typer av operationer som ofta går in i varandra: säkerhetsoperationer, ordningspoerationer och stödoperationer. Läs mer om bataljonen här.

Om Personalsektionen

Personalsektionen stödjer bataljonchefen inom området personal samt funktionsleder personaltjänsten vid bataljonen. Sektionen arbetar med chefsstöd, arbetsmiljö, personalförsörjning, personalavveckling och personalutveckling. Sektionen är ett litet team som består av en personalchef, en personalgeneralist samt en personaladministratör.

Om tjänsten

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Vi erbjuder ett utvecklande arbete i en spännande miljö. Som personalgeneralist arbetar du brett med olika typer av personalfrågor, du arbetar självständigt med flertalet personalprocesser. Vanligt förekommande arbetsuppgifter är bland annat systematiskt arbetsmiljöarbete, personalplacering och rekrytering. I tjänsten ingår stöd till våra chefer i lön- och personalrelaterade frågor.

Du tillsammans med personalsektionen ingår även i bataljonsstaben vilket innebär att du självständigt handlägger och driver olika ärenden, även utanför personalområdet. Inom ramen för tjänsten deltar du även vid övningar, massrekryteringar och liknande, vilket innebär att det kan förekomma arbete på kvällar, nätter och helger vid några tillfällen per år. Eftersom kontakt med våra tjänstehundar förekommer, är det ett krav att du inte är allergisk mot hundar alternativt att du är symtomfri vid behandling med receptfria läkemedel.

Kvalifikationer
  • Eftergymnasial utbildning inom HR eller kunskaper/erfarenheter som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Aktuell och relevant arbetslivserfarenhet
  • Goda kunskaper att uttrycka sig på svenska i såväl tal som skrift
  • God förmåga att arbeta i Microsoft Office paketet
  • Svensk medborgare
Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som personalgeneralist krävs det att du stimuleras av utmaningar samt har en förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ. Vi värdesätter att du har en positiv och lösningsorienterad grundsyn och har lätt att sätta dig in i nya situationer och sammanhang. Vi ser även att du är förtroendeingivande och har god kommunikationsförmåga. Du behöver vara flexibel och anpassa dig efter verksamhetens behov för dagen men också ha stor respekt för de rutiner och processer som måste följas i en myndighet. Arbetsbelastningen kan stundats vara hög och du behöver därför kunna prioritera ditt arbete och dina uppgifter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • Erfarenhet av motsvarande befattning inom Försvarsmakten eller annan myndighet
  • Erfarenhet av PRIO, VIDAR och Reach Mee
  • Körkort B
Anställningsvillkor

Anställningsform: Vikariat fram till 2026-07-31. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Kungsängen
Individuell lönesättning tillämpas.
Befattningen är civil.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Varmt välkommen med din ansökan senast 2024-09-01

Övrigt

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev där du beskriver dina egenskaper och motiverar din lämplighet för tjänsten- Vi vill också ha svar på urvalsfrågorna via ansökningsformuläret.

Information

För frågor kontakta Personalchef Monica Isaksson, monica.isaksson@mil.se

Det kan vara längre svarstid under semestertider.

Fackliga företrädare

Fackliga representanter vid Livgardet nås via Försvarsmaktens växel 08-584 540 00

OFR-O: Orry Finnermark
SACO: Johan Gillemyr
OFR-S: Kenneth Hartikainen
SEKO: Lise-Lott Larsson

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
01 september 2024 (12 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren