Hoppa till innehåll
AB Transitio logotyp

Teknisk Projektledare till AB Transitio

Publiceringsdatum
22 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Vill du leda projekt inom spårfordonsteknik? AB Transitio söker en erfaren tekniskt kunnig Projektledare i Stockholm.

AB Transitio söker en erfaren Projektledare med god teknisk kompetens som ska driva projekt inom uppgradering, -ombyggnation och nyanskaffning av spårfordon. AB Transitios uppgift är att anskaffa, finansiera och förvalta spårfordon för främst regional järnvägstrafik. Vi befinner oss just nu i en spännande tid med flera anskaffnings- och uppgraderingsprojekt framför oss. Vi arbetar löpande med hur vi styr och leder projekt, en aktuell aktivitet är utveckling av krav och kravhantering över tid. Vi söker dig som har erfarenhet av projektledning och vill bidra till AB Transitios fortsatta utveckling och därmed ett mer hållbart samhälle.
Låter det spännande? Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

AB Transitio ägs av Sveriges regioner och vårt uppdrag är att anskaffa, finansiera och förvalta spårfordon samt vara den kunskapspartner och resurs inom järnvägsområdet som våra ägare behöver. Du kommer till en organisation som präglas av en hög och positiv förändringstakt. Vi har genom åren tagit många bra initiativ och skapat bra arbetsprocesser och utvecklar vårt arbetssätt genom ständiga förbättringar. Vår utvecklingsresa fortsätter! Det ger dig stora möjligheter att vara med och forma såväl vårt strategiska som operativa arbete.

Vi är en mindre organisation som lyssnar, utvecklas och lär av varandra. Vi ger alla våra medarbetare stort utrymme till påverkan och utveckling. Välkommen till en organisation där ditt arbete uppmärksammas och spelar roll. Vi arbetar i team, ser det som en självklarhet att hjälpas åt när det behövs och arbetar tillsammans mot uppsatta mål.

Vi tror på att en engagerande och inkluderande organisation skapar trygga medarbetare. Därför valde vi att inkludera samtliga medarbetare när vi tog fram våra fem värdeord: Prestigelöshet, Ömsesidig respekt, Transparens, Gemenskap, Ansvar. Vårt arbete under de senaste åren har gjort att vi gemensamt kommit fram till dessa och att alla i organisationen kan stå bakom värdeorden. AB Transitio är certifierad av Great Place to Work och tillhör därmed en unik skara av organisationer som sätter sina medarbetare först. Certifieringen är ett bevis på en hög grad av trovärdighet, respekt, rättvisa, stolthet och kamratskap inom organisationen.

Dina arbetsuppgifter

I din roll som Projektledare på AB Transitio driver du projekt ur såväl ett resenärs- och kundperspektiv som ett tekniskt och ekonomiskt perspektiv. Här kommer du ha ett helhetsansvar för tidplan, genomförande, överlämning av egna projekt och ekonomiska resultat. Du kommer arbeta nära andra projektledare och AB Transitios fordonsansvariga. Just nu finns det flera spännande fordonsprojekt som väntar på dig!
I rollen som projektledare kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara:
  • Självständigt ansvara för att definiera projektgenomförande med helhetsansvar för att projekten drivs framåt för att nå mål och resultat
  • Samordna och styra projektens resurser på ett effektivt sätt, inkl. upphandling av erforderliga konsulter
  • Leveransansvar gällande avtalad tid, kostnad, kvalitet och säkerhet
  • Ansvara för att ta fram och följa projektens planer samt rapportering och kommunikation såväl internt som externt
  • Dessutom kommer du vara med och löpande utveckla AB Transitios arbetssätt, rutiner och processer för projektledning.
Värt att veta

Som Projektledare har du huvudansvar för projektens genomförande men du kan även verka som delprojektledare för specifikt underhålls-, ombyggnads-, upprustnings-, eller nytt anskaffningsprojekt. Idag finns det fem anställda projektledare samt anlitade konsulter vid behov. Ni tillsammans ansvarar för att löpande hantera verksamhetsnära frågor och ni ser till att effektivisera verksamheten bland annat genom framtagning och utveckling av processer inom verksamhetsområdet.

Våra förväntningar

För att lyckas i den här rollen har du högskoleexamen inom relevant område, eller motsvarande samt erfarenhet av teknisk projektledning. Vi ser gärna att du har förståelse för komplexa tekniska system och dess livscykel ur underhålls- och drifts perspektiv. Du har erfarenhet av kund- och leverantörskontakter inom tekniska områden och en god förhandlingsvana. Erfarenhet av projektledning inom järnväg är meriterande. Det är också meriterande om du har arbetat med upphandlingar enligt LOU/LUF. Då projekten innebär kommunikation på både svenska och engelska behöver du ha goda kunskaper i båda språken, i såväl tal som skrift.

Som person är du fokuserad, affärsmässig, kommunikativ och har ett stort intresse för teknik där du håller dig uppdaterad om den senaste utvecklingen. Du har ett strukturerat arbetssätt, är trygg med att ta initiativ och planerar ditt arbete utifrån uppsatta mål. Då rollen innebär många kontaktytor tror vi även att du har en god samarbetsförmåga och erfarenhet av att bygga och behålla hållbara relationer, både internt och externt.

Intresserad?

Detta är ett bemanningsuppdrag vilket innebär att du kommer att bli anställd av oss på TNG Tech och arbeta som konsult på plats hos uppdragsgivaren. På TNG Tech är vi specialister på kompetensbaserad, vetenskaplig och fördomsfri rekrytering, bemanning och interim. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV eller LinkedIn-profil, och utan personligt brev, i vårt enkla ansökningsformulär. Notera att vi inte kan ta emot ansökningar via e-post, men att du alltid är välkommen att maila rekryteraren vid frågor. Efter inskickad ansökan kommer vi dels anonymisera dina personuppgifter, dels be dig att göra ett par rekryteringstester, innan vi gör en första bedömning. Givetvis får du mer information om varje steg när det är dags och så snart du skickat in din ansökan kan du följa den i realtid via vår hemsida. Observera att vi gör urval löpande och tjänsten kan därför tillsättas före sista ansökningsdatum. Varmt välkommen!
AB Transitio logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
19 juni 2024 (29 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech