Hoppa till innehåll
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp

Senior projektledare Anläggningsprojekt

Publiceringsdatum
27 mars 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Svenska kraftnät är en av de viktigaste aktörerna för en hållbar energiomställning. Som Senior Projektledare Anläggningsprojekt erbjuds du ett av Sveriges viktigaste Projektledarjobb, i vilket du varje dag kommer att bidra till Sveriges elförsörjning. Vi behöver dig för att lyckas med vårt samhällsviktiga uppdrag att elektrifiera Sverige.

Hos oss på division Nät får du vara med att bygga ut och underhålla transmissionsnätet. För att möta samhällets behov behöver vi bygga 30 mil ledningar och driftsätta 20 stationer per år. Ansök idag och få chansen att vara med och lysa upp Sverige!

Om tjänsten

På avdelningen Stationsprojekt ansvarar vi för projektledarfunktionen i Svenska Kraftnäts stationsprojekt. På avdelningen finns fyra enheter för projektledare och en enhet för projektdokumentationsstationer. Projektledarna ansvarar för projekten från förstudiefas fram till färdig station och överlämning till förvaltning. Totalt finns det idag ungefär 80 projektledare på avdelningen.

Som Senior projektledare kan du arbeta antingen med att projektleda något av våra allra största (>100 Mkr) investeringsprojekt alternativt arbeta i rollen som huvudprojektledare, projektledare entreprenad eller projektledare tidig fas. I tjänsterna har du en arbetsmiljödelegering och elsäkerhetsdelegering.

I rollen som Huvudprojektledare på Svenska Kraftnät har du portföljansvar för en grupp projekt (5-20 st.) där man delegerar genomförandet till projektledarna som operativt driver projekten. Huvudprojektledaren följer upp och rapporterar projektens resultat till programledningen. Huvudprojektledare arbetar mycket med att coacha och stötta projektledarna genom projektets faser och även med koordinering och erfarenhetsåterföring mellan projekten.

I rollen som Projektledare Entreprenad kommer du planera och genomföra investeringsprojekt för våra stationsanläggningar (transformatorstationer, kopplingsstationer). Du företräder Svenska kraftnät som beställare vilket innebär att du ansvarar för projektets tid, kostnad och resultat. Arbetet består av att planera projektgenomförande, tillsammans med projektgruppen ta fram förfrågningsunderlag, utvärdera anbud, upphandla och tillsammans med kontrakterade entreprenörer genomföra beslutat investeringsprojekt. Det innebär också att styra och leda projektgruppen inom projektets olika faser. Under planeringsfasen av projektet är du ytterst ansvarig för förfrågningsunderlag och samordning av de tekniska delarna i förfrågningsunderlaget och därmed ansvar du för att säkerställa att funktionskraven är tydliga att lämna anbud på.

I rollen som projektledare i Tidig fas ansvarar du för att projektleda arbetet med tidig fas och förstudier. Det innebär ett ansvar över risker, projektbudget samt att vara med och utforma hur en anläggning ska se ut för anläggningsprojekt i det svenska stamnätet. Resultatet ligger till grund för projektering och upphandling av Svenska kraftnäts anläggningsprojekt. Du kommer också att samarbeta med våra jurister i att ta fram underlag för beslut och tecknande av avtal med nätägarbolag och andra intressenter, så som regionnätsbolag, industrier och producenter inom kärnkraft eller vindkraftparker.

Det kommer finnas goda möjligheter att påverka och göra skillnad i såväl projekten som i den löpande verksamheten där du får möjlighet att arbeta med verksamhetsutveckling och förmedla dina perspektiv.

Om dig

I rollen som Senior projektledare Anläggningsprojekt förväntar vi oss att du arbetar mål- och resultatorienterat i dina projekt samtidigt som du på ett effektivt sätt samarbetar väl med såväl interna- som externa parter. Det kommer krävas ett strukturerat arbetssätt där du kommer behöva känna dig trygg i de beslut du fattar.

Vidare har du relevant högskoleutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på ett annat sätt.

Övriga krav är:
  • Minst 7 års dokumenterad erfarenhet av att leda komplexa projekt med budget- och arbetsmiljöansvar.
  • Erfarenhet av byggarbetsmiljösamordning.
  • Förhandlingsvana och erfarenhet av avtals-/kontraktshantering.
  • Behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
  • B-körkort.
Meriterade för tjänsten är:
  • Erfarenhet av huvudprojektledarroll eller programledarroll.
  • Erfarenhet av att coacha och leda andra projektledare.
  • Erfarenhet av arbete inom elanläggningsprojekt, fjärrvärme, byggprojekt eller annan form av infrastrukturprojekt.
  • Projektledarerfarenhet av stora nationella/internationella projekt.
  • Certifiering som projektledare t.ex. PMP, IPMA.
Bra att veta
  • Tjänsten är placerad i (Sundbyberg, Göteborg, Västerås, Sundsvall, Luleå, Sollefteå)
  • Möjlighet till distansarbete upp till 50% #LI-hybrid
  • Resor förekommer i denna tjänst.
  • Sista ansökningsdag är 2024-05-10.
  • Vi tar inte emot personligt brev i samband med din ansökan.
  • Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse.
  • Intervjuer kan komma att ske innan sista ansökningsdag.
För frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Mona Jalal på 010-475 8640 alternativt mona.jalal@svk.se. För frågor gällande rekryteringsprocessen finns ansvarig rekryterare Carl Isaksson tillgänglig på carl.isaksson@svk.se. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Övrig information
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan ett beslut om anställning fattas kommer en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) att genomföras i de fall befattningen innebär hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter eller deltagande i säkerhetskänslig verksamhet. Om anställningen avser befattning i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövningen även att innefatta en registerkontroll och, i vissa fall, en särskild personutredning.
För anställning på Svenska kraftnät krävs svenskt medborgarskap. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras.

För mer information om säkerhetsprövning
Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.
Lär känna Svenska kraftnät och hur det är att arbeta hos oss:

Lär känna oss på Svenska kraftnät
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
10 maj 2024 (13 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk som är systemansvarig myndighet för kraftsystemet i Sverige och som förvaltar och utvecklar Sveriges transmissionsnät för el. Svenska kraftnät är också elberedskapsmyndighet och tillsynsvägledande myndighet i frågor om dammsäkerhet samt tillsynsmyndighet för elförsörjningens säkerhetsskydd.