Hoppa till innehåll
PostNord Strålfors logotyp

Sales Analyst till PostNord Strålfors

Publiceringsdatum
01 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Om jobbet

Bli en del av Nordens ledande företag inom digital kommunikation! Visste du att PostNord Strålfors bygger system som möjliggör en stor del av den digitala kommunikation som sker i samhället kring bland annat logistik, fakturor, och andra kommunikationssätt över hela Norden?

PostNord Strålfors söker nu en analytisk och driven Sales Analyst till sitt team. I rollen kommer du arbeta med att analysera försäljningsdata för att optimera bolagets försäljningsprocess.

Du kommer att ingå i teamet Business Control inom Finans som i dagsläget består av fyra personer och du rapporterar till Head of Finance. I din roll kommer du arbeta nära sälj och marknad, där du stöttar med data och analyser. Du kommer att analysera försäljningsdata, identifiera trender, och ge insikter som stödjer Strålfors försäljningsstrategier.

Placering: Solna

Om PostNord Strålfors

PostNord Strålfors utvecklar och erbjuder kommunikationslösningar som ger företag med många kunder och leverantörer helt nya möjligheter till starkare och mer personliga kundrelationer. Med sin digitala plattform levererar de sömlös kommunikation, oberoende av vilken kanal mottagaren efterfrågar.

PostNord Strålfors ingår i PostNordkoncernen, den ledande kommunikations- och logistikleverantören i Norden. De har aktiva verksamheter i Sverige, Norge, Danmark och Finland, där 700 medarbetare omsätter 2 miljarder SEK (2020).

På Strålfors utövar alla medarbetare ledarskap, oavsett om man leder andra, sig själv eller ett projekt. PostNord Strålfors utgår ifrån sin ABC-kultur i allt de gör. PostNord Strålfors är ansvarsfulla (Accountable), modiga (Brave) och engagerade (Committed) och det är egenskaper som de lever efter och värderar högt.

Huvudsakliga ansvarsområden som Sales Analyst
  • Utveckla dataset för sälj initiativ i samarbete med sälj och marknad
  • Analysera försäljningsdata och externa marknadsdata, identifiera trender, och ge insikter som stödjer Strålfors försäljningsstrategier och mål
  • Utveckla kundlönsamhetsanalyser och följa upp kund- och produktlönsamhet, samt driva lönsamhetsfokus inom säljorganisationen
Huvudsakliga arbetsuppgifter som Sales Analyst
  • Samla in och analysera försäljningsdata från olika källor (t.ex. CRM, ERP, marknadsundersökningar), samt identifiera försäljningstrender och möjligheter
  • Utveckla och underhålla försäljningsrapporter och dashboards i BI verktyg, samt arbeta löpande med att säkra datakvalitet i kundmaster och säljdata
  • Driva lönsamhetsfokus inom säljorganisation genom att ställa rätt verktyg till förfogande, coaching och uppföljning
  • Skapa försäljningsprognoser baserade på historiska data och aktuella marknadstrender
  • Bistå i budgeterings- och planeringsprocesser genom att ge tillförlitliga prognoser
  • Övervaka försäljningsresultat mot uppsatta mål och KPIer, och identifiera och analysera avvikelser i försäljningen och föreslå åtgärder/rekommendationer för att förbättra försäljningsprestanda
  • Utveckla kundlönsamhetsanalyser och följa upp kundlönsamhet samt föreslå förbättringsåtgärder
  • Konkurrensanalys
Din profil

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom ekonomi, marknadsföring, statistik eller annat relaterat område. Du har tidigare arbetslivserfarenhet från analytiska roller och har arbetat med såväl försäljningsanalyser som marknadsanalyser. I dina tidigare roller har du hanterat större datamängder och är en van användare av Excel, BI-verktyg, SQL och CRM-system. Dessutom kommunicerar du flytande på svenska och engelska, i tal och skrift.

Som person har du ett analytiskt tänk och ett öga för detaljer. Du är innovativ och har förmågan att se lösningar som bidrar till bolagets utveckling. Vi tror även att du trivs med att arbeta såväl ensam som i team!

PostNord Strålfors erbjuder dig

Hos PostNord Strålfors erbjuds du en roll i ett företag som drivs av människor som är passionerade i att hjälpa sina kunder med sin kundkommunikation. Hela verksamheten befinner sig sedan en tid i en transformation och en starkt ökande digitalisering. PostNord Strålfors tror att framgång skapas av motiverade och engagerade medarbetare och chefer med en stark förändringsbenägenhet. Hos PostNord Strålfors finns ett stort förtroende för de anställda vilket skapar utrymme för att ta egna initiativ och att driva sina frågor för att bidra till företagets övergripande strategi och mål. PostNord Strålfors tror på att de bästa idéerna skapas genom olika perspektiv och är övertygade om att mångfald och inkludering är nyckelfaktorer för att möjliggöra innovation och nytänkande. Det är PostNord Strålfors gemensamma kompetens, där varje medarbetare bidrar, som är deras styrka och möjliggör deras framgång. Kompetens innebär allt från kunskaper, färdigheter, erfarenheter och problemlösningsförmåga till vilja, motivation, beteenden och personlighet.

Sök rollen idag!

Rekryteringen sker i samarbete med Vindex. Kan denna roll vara något för dig? Vid intresse, skicka gärna ditt CV i Word-format till oss på Vindex och ange referensnummer AXSA2624. Sista ansökningsdagen är 31 augusti.

Tveka inte att kontakta ansvarig rekryterare Alexander Butler (alexander.butler@vindex.se, 070-920 84 92) vid fler frågor kring rollen.

Om Vindex

Vi är ett rekryteringsföretag som framförallt arbetar i Stockholm med interimslösningar och rekrytering nischat endast mot ekonomiavdelningen. Vi är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen. Detta innebär att vi tillsätter CFO:er, ekonomichefer, controllerchefer, Business Controllers, redovisningschefer, koncernredovisningsekonomer, redovisningsekonomer samt lönespecialister. Är du intresserad av fler uppdrag/tjänster som Sales Analyst? Kika gärna under fliken Lediga uppdrag och jobb.

PostNord Strålfors logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
29 september 2024 (58 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren