Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Inköpsanalytiker

Publiceringsdatum
05 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Inköpsanalytiker

Är du intresserad av att arbeta med analys och utvecklingsarbete i en stor och välutvecklad inköpsorganisation och samtidigt vara med och göra Försvarsmakten till Sveriges bästa arbetsgivare? Vill du dessutom bidra till att försvara Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer? Vi söker nu inköpsanalytiker till Stockholm.

Om enheten
Försvarsmaktens inköpsenhet är placerad inom förbandet FMLOG (Försvarsmaktens Logistik). Det arbete vi genomför är avgörande för Försvarsmaktens försörjning samt strategiska och operativa framgång. Avdelningen verksamhetsnära varor och tjänster söker nu en inköpsanalytiker. Enheten realiserar upphandlingar och affärer som behövs för att Försvarsmakten ska kunna bedriva verksamhet effektivt. Det dagliga arbetet sker med inställningen att vara prestigelös, hjälpsam och värdesätta ömsesidigt förtroende.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att stödja avdelningschef med bland annat löpande uppföljning och rapportering och analys av mål- och nyckeltal för avdelningen och identifiera förbättringsförslag som en del i den fortsatta utvecklingen och effektiviseringen av Inköpsenhetens strategier. Du kommer att bistå våra kategoriledare med analyser inom kategoristyrningsarbetet som att mäta avtalstäckning och avtalstrohet samt risker och hållbarhet i leverantörskedjor och även bidra till omvärldsanalys. Vid behov kommer du även stödja våra strategiska inköpare och med marknadsanalyser, finansiella analyser, utvärderingsmodeller och följa upp avtalsförvaltning.

KRAV

Kvalifikationer
För denna tjänst krävs följande kvalifikationer
  • Högskoleutbildning motsvarande minst 120/180 poäng, med inriktning på inköp, ekonomi, logistik, juridik, eller yrkesutbildning med kommersiell inriktning kombinerat med arbetslivserfarenhet, alternativt relevant kunskap och erfarenhet förvärvad på annat sätt som arbetsgivaren bedömer som likvärdiga
  • Arbetat med analys av mål och nyckeltal inom inköpsområdet
  • Erfarenhet från att identifiera och driva förbättringsförslag
  • Mycket goda kunskaper MS Office (Powerpoint, Word, och Excel)
  • God förmåga att uttala dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska
Personliga egenskaper
Du är en resultatinriktad och självgående person som tycker om och har god förmåga att arbeta i team. Lojalitet och ansvarstagande gentemot såväl uppgift som kollegor är självklart för dig. Du har lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter, god analytisk förmåga och planerar och strukturerar ditt arbete väl för att nå uppsatta mål inom angivna tidsramar. Rollen ställer också krav på serviceanda och vilja att hjälpa andra till att leverera lösningar som leder till resultat. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande om du har någon eller några av dessa erfarenheter:
  • Erfarenhet av analys inom organisationer som bedrivit kategoristyrt och strategiskt inköp
  • Kunskaper inom LOU och/eller LUFS
  • Erfarenhet av att arbeta med SAP och Business Objects
Övrigt
Tillträde snarast enligt överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Befattningen är placerad i Stockholm. Arbetsprov kan förekomma vid rekryteringen.

Upplysningar om tjänsten och rekryteringsprocessen
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Marilene Eckerström, Avdelningschef Verksamhetsnära Varor & Tjänster eller Carl Wadhagen, HR-generalist, 070 840 34 51

Fackliga representanter
Samtliga nås via växeln: 08-788 75 00.

SEKO Eva-Britt Steen

SACO-s Madeleine Bagge

Försvarsförbundet OFR/S Helena Strid

OFR/O Stefan Joon.

Sista ansökningsdag
Varmt välkommen med din ansökan senast 2024-08-26 Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
26 augusti 2024 (36 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren