Hoppa till innehåll
Jurek Rekrytering & Bemanning AB logotyp

Analytisk HR Controller till Samhall

Publiceringsdatum
20 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Kontaktperson
Marie Källström
Telefon
Ansök nu
Arbetsbeskrivning

Som HR-controller på Samhall får du en unik möjlighet att arbeta nära ledningsgruppen och påverka vårt strategiska arbete. Här handlar det inte bara om siffror och analyser - du bidrar till att skapa mervärde för hela organisationen genom att leverera insikter och utveckla processer som styr vår verksamhet mot framgång.

Du kommer ansvara för att följa upp Samhalls ägarmål och specifika HR-nyckeltal som är avgörande för vårt uppdrag att utveckla våra medarbetare. Du rapporterar till Chefscontroller men blir även en viktig del av den centrala HR-staben. Samtidigt samarbetar du tätt med HR-chefer, CFO, Business Controllers, IT och ekonomiavdelningen i Linköping.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter inkluderar:
  • Följa upp Samhalls ägarmål och HR-nyckeltal
  • Genomföra månadsuppföljning och analys av statistik inom HR-området
  • Supportera ledning med strategiskt beslutsstöd inom HR-området
  • Framtagning och utveckling av Personalnyckeltal
  • Sammanställa och presentera månatliga rapporter för olika intressentgrupper
  • Utveckla och förbättra rapporter från HR- och BI-verktyg
  • Delta i kvartals- och årsredovisningar samt hållbarhetsredovisningar
  • Arbeta proaktivt med nyckeltalsanalyser och föreslå åtgärder för att nå våra mål
För att lyckas hos oss behöver du vara strukturerad, noggrann och ha en analytisk förmåga att förstå komplexa sammanhang. Dessutom är du en nätverkare som på ett proaktivt sätt skapar och underhåller relationer inom organisationen.

Vem är du?

Vi söker dig med en civilekonomexamen eller motsvarande och med minst 5 års erfarenhet av liknande roll med fokus på ekonomi- och verksamhetsstyrning. Du har erfarenhet från personalintensiva verksamheter och en god vana att hantera stora mängder data. Du har mycket goda färdigheter i Officepaketet och en förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift. Erfarenhet av BI-verktyg är meriterande.

För att lyckas hos oss behöver du vara strukturerad, noggrann och ha en analytisk förmåga att förstå komplexa sammanhang. Dessutom är du en nätverkare som på ett proaktivt sätt skapar och underhåller relationer inom organisationen. Du är driven, prestigelös och självgående. Du har stor initiativförmåga, är kommunikativ och kan pedagogiskt förmedla information. Du samarbetar lätt med olika människor och bygger starka relationer.

Vad vi erbjuder

På Samhall får du möjlighet att arbeta i en öppen företagskultur där vi alla brinner för samhällsnyttan. Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på vårt huvudkontor i centrala Stockholm.

I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med Jurek Rekrytering & Bemanning. Urval sker löpande, så skicka din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor om tjänsten? Kontakta ansvarig rekryteringskonsult Marie Källström på 070-751 93 43 eller marie.kallstrom@jurek.se. Ansök via www.jurek.se - vi tar inte emot ansökningar via mail.

För fackliga frågor, kontakta:
Siwert Ahlm Unionen, 070-546 87 17
Asim?Zilic?SACO, 070-359 45 15
Maria Sköld, Ledarna 073-063 50 40

Om Samhall

Samhall är Sveriges viktigaste serviceleverantör, med tjänster inom städning, tvätt, fastighetsskötsel, logistik, tillverkning, handel och omsorg. Vi har över 25 000 anställda på cirka 600 orter och en omsättning på över nio miljarder kronor per år. Vår styrka ligger i att utveckla personer med funktionsnedsättning genom att matcha rätt person till rätt arbete, vilket ger en oslagbar kombination av kundnytta, medarbetarnytta och samhällsnytta.

Gör skillnad med oss - ansök idag!
Jurek Rekrytering & Bemanning AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
08 augusti 2024 (26 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!