Hoppa till innehåll
Kia Sweden AB logotyp

AR Accounting Specialist till Kia Sweden

Publiceringsdatum
04 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Är du redo för nästa steg i din karriär? Vi på Vindex söker just nu en AR Accounting Specialist inom kundreskontran till vår kund Kia Sweden. De erbjuder en varierande och utvecklande roll där du ansvarar för kundreskontran i bolaget. Rekryteringsprocessen hanteras i sin helhet av oss på Vindex, medan anställning erbjuds direkt hos Kia Sweden.

Placering: Upplands Väsby

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Ansvarig för kundreskontran
 • Avstämning av kundreskontran
 • Registrering av nya kunder och marginaler
 • Faktureringar
 • Påminnelsehantering
 • Betalning av kreditfakturor
 • Löpande bokföringar (bankbokningar, bokföringsorder, osv)
 • Interface av försäljnings och inköpsdata data mellan olika System
 • AR rapportering
 • Ansvarig för kreditkontroll och kontakt med kreditförsäkring
 • Bevaka konkurser samt kontakt med konkursförvaltare
 • Kontinuerlig arbeta med förbättring av processer och rutiner
Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi söker dig som har minst tre års arbetslivserfarenhet från arbete inom kundreskontran. Vi ser gärna att du även har en akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande område. Du är systemvan och har arbetat i olika affärssystem, har du tidigare arbetat i SAP är det meriterande. Mycket av arbetet görs i Excel och vi tror därför att du även har goda kunskaper inom det. Dessutom kommunicerar du flytande på svenska och engelska, i tal och skrift.

Som person söker vi dig som är ansvarstagande, drivande och tar egna initiativ i ditt arbete. Du har lätt för att identifiera förbättringsmöjligheter och arbetar för att genomföra dessa förbättringar. Till sist har du en prestigelös inställning och trivs i en dynamisk miljö där arbetsuppgifter varierar från dag till dag!

Om Kia Sweden

Det åker hela 200 000 Kia-bilar på de svenska vägarna varje dag. Kia är idag Sveriges tredje största* bilmärke . Tack vare toppmoderna fabriker, specialutbildade servicetekniker och serviceprogram kan Kia erbjuda 7 års nybilsgaranti från fabrik på alla modeller.

Kias modellprogram präglas av design, kvalitet, säkerhet, effektiva el-, bensin-, diesel- och hybridmotorer till ett konkurrenskraftigt pris.

I Sverige finns ca 90 återförsäljare och ca 100 verkstäder. Företaget ansvarar för import, produktplanering, försäljning, service, utbildning, reservdelsadministration, marknadsföring och information för Kia i Sverige. De erbjuder även tjänster som t ex Kia originalservice, Kia bilförsäkring och Kia bilfinansiering via billån, privatleasing och leasing för tjänstebilar/förmånsbilar/företagsbilar.

Kia kom till Sverige 1997. I november 2003 tog Kia Corporation över verksamheten i Sverige och bildade dotterbolaget Kia Sweden AB. På huvudkontoret i Upplands Väsby arbetar 70 personer.

*Källa: BIL Sweden 2017
Sök rollen idag!

Kan denna roll vara något för dig? Skicka gärna ditt CV i Word-format till oss på Vindex och ange referensnummer EAEKASS2631. Tveka inte heller att kontakta ansvarig rekryterare Elisabeth Andolf Haglund (elisabeth.andolf@vindex.se, 070-759 56 26) vid fler funderingar kring rollen.

Som en del av processen för varje roll utförs en bakgrundskontroll på de aktuella slutkandidaterna som då kommer att informeras i förväg.

Om Vindex

Vi är ett rekryteringsföretag som framförallt arbetar i Stockholm med interimslösningar och rekrytering nischat endast mot ekonomiavdelningen. Vi är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen. Detta innebär att vi tillsätter CFO:er, ekonomichefer, controllerchefer, Business Controllers, redovisningschefer, koncernredovisningsekonomer, redovisningsekonomer samt lönespecialister. Är du intresserad av fler uppdrag/tjänster som ekonomiassistent? Kika gärna under fliken Lediga uppdrag och jobb.

Kia Sweden AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
01 september 2024 (46 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren