Hoppa till innehåll
Malte Månson AB logotyp

Business Controller till Malte Månson Group AB

Sista ansökningsdag
25 oktober 2024 (59 dagar kvar)
Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Har du några års erfarenhet som Business Controller och vill anta en roll där du får vara med och påverka verksamhetens utveckling? Vi på Vindex söker nu en Business Controller till Malte Månson som just nu genomgår en spännande tillväxtresa, både organiskt och genom förvärv, och vill utöka sitt team. Malte Månson har idag drygt 300 anställda och omsätter ca 800 MSEK med god lönsamhet. I rollen kommer du att vara med och utveckla rapporteringsstrukturen tillsammans med bolagets CFO, VD samt ägare.

Om Malte Månson

Malte Månson Verkstäder är en verkstadskedja för lastbilar där kvalitet och nöjda kunder är ett självklart fokus.

Genom en stark expansion är de i dag Sveriges största oberoende verkstadskedja för kommersiella fordon. Deras verkstäder finns i mellersta och södra Sverige, från Gävle i norr till Malmö i söder, på 27 orter med 30 anläggningar.

Antalet medarbetare i koncernen uppgår till drygt 300 och omsättningen på årsbasis beräknas till ca 800 MSEK.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Utveckla och optimera rapportering utifrån ett lönsamhetsperspektiv
  • Välja och utveckla BI-system (ej krav på förkunskaper)
  • Budget och prognoser
  • Analys och uppföljning av verksamheten
  • Bygga rapporter och ta fram nya KPIer
  • Utbilda operativa chefer i förståelse för nyckeltal för ökad lönsamhet
Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom ekonomi och minst två års relevant arbetslivserfarenhet inom Business Controlling. Vi ser gärna att du tidigare haft en konsultroll eller varit projektledare. Du är även systemkunnig och en vass användare av Excel.

Som person söker vi dig som är självgående och tar egna initiativ för att driva ditt arbete framåt. Du är kommunikativ och har lätt för att presentera ekonomisk information, även till icke-ekonomer. Du är prestigelös och ödmjuk inför att ni är ett team som bygger framgången tillsammans i hela bolaget. Till sist tror vi att du är analytisk och har ett genuint intresse för affärer.

Vad bolaget erbjuder

Du erbjuds en central roll i ett expansivt, spännande och framgångsrikt bolag med starka ägare i form av Accent Equity. Du erbjuds i denna roll även ett attraktivt delägarskap. Möjlighet till förmånsbil, generösa villkor och utvecklingsmöjligheter för rätt person.

Placering: Spånga

Sök rollen idag!

Kan denna roll vara något för dig? Skicka gärna ditt CV i Word-format till oss på Vindex och ange referensnummer CLBC2643. Tveka inte heller att kontakta ansvarig rekryterare Christoffer Löfgren (christoffer.lofgren@vindex.se , 073-852 36 36) vid fler funderingar kring rollen.

Som en del av processen för varje roll utförs en bakgrundskontroll på de aktuella slutkandidaterna som då kommer att informeras i förväg.

Om Vindex

Vi är ett rekryteringsföretag som framförallt arbetar i Stockholm med interimslösningar och rekrytering nischat endast mot ekonomiavdelningen. Vi är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen. Detta innebär att vi tillsätter CFO:er, ekonomichefer, controllerchefer, Business Controllers, redovisningschefer, koncernredovisningsekonomer, redovisningsekonomer samt lönespecialister. Är du intresserad av fler uppdrag/tjänster som Business Controller? Kika gärna under fliken Lediga uppdrag och jobb.

Malte Månson AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
25 oktober 2024 (59 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren