Hoppa till innehåll

Forskningshandläggare

Publiceringsdatum
10 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Som en av de största privata forskningsfinansiärerna delade Cancerfonden ut mer än 990 miljoner kronor 2023 till cancerforskning och det är enheten Forskningsfinansiering som ser till att anslagsprocessen är effektiv och smidig och att forskarnas anslag följs upp.

Då antalet ansökningar ökar för varje år behöver vi förstärka handläggargruppen med en forskningshandläggare.

Om rollenFokus i arbetet för dig som forskningshandläggare är att tillsammans med kollegorna på enheten ansvara för planering av utlysningar, beredning och hantering av ansökningar samt verkställande av de beslut som fattas av Cancerfondens forskningsnämnd. Du har ansvar för genomförandet av en eller flera utlysningar. Vi har förutom årliga ordinarie utlysningar även särskilda satsningar för att lyfta eftersatta forskningsområden.

Vi arbetar med anslagsprocessen i ett modernt digitalt system och ser att du gärna är tekniskt intresserad. I rollen ingår det även att ta fram, testa och följa upp nya arbetssätt och processer för att kunna utveckla verksamheten framåt.

I rollen ingår omfattande externa kontakter med såväl sökande som ledamöter i våra bedömningsgrupper och kommittéer där kommunikationen kan ske på både svenska och engelska. Ytterligare en viktig del i arbetet är att hålla sig uppdaterad kring vad som händer inom forskningsfinansieringsområdet och att representera Cancerfonden på externa möten.

Du blir en del av ett team tillsammans med tre handläggare och en projektledare på enheten Forskningsfinansiering och har ett nära samarbete med forskningsnämndens ordförande och det vetenskapliga sekretariatet. Du rapporterar till enhetschefen för Forskningsfinansiering.

Ansvarsområden

  • Utlysningsarbete från idé till uppföljning av finansiering
  • Anordna och medverka i både digitala och fysiska informationsmöten
  • Förbereda och delta på bedömningsmöten
  • Bevaka och besvara frågor via telefon och mail
  • Följa upp rapportering av beviljade anslag
  • Utveckla och förbättra arbetssätt och processer

Om digFör att lyckas i rollen bör du ha erfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Det är meriterande om du har erfarenhet från forskningsfinansieringsområdet och har en god förståelse för området. Du ska ha intresse för och erfarenhet av arbete i digitala system. Vi söker dig som har lätt att samarbeta, är flexibel och nyfiken på att identifiera möjligheter till förbättring. Vi ser att du är noggrann, arbetar kvalitetsmedvetet, är ansvarstagande och en god lagspelare. Du har goda kunskaper i svenska och engelska samt väldigt god datorvana inom t.ex. Microsoft Office.

Du har relevant akademisk utbildning eller motsvarande och ett intresse för forskningsfrågor i allmänhet.

Om oss och rekryteringsprocessenPå Cancerfonden är medarbetarna engagerade, nytänkande och tar tillsammans ansvar för att snabbare nå visionen att besegra cancer. Cancerfonden är en hälsofrämjande arbetsplats somvärderar en balans mellan arbete och fritid och tillämpar målstyrd arbetstid. Cancerfonden är en rökfri arbetsplats.

Tjänsten är en tillsvidareanställning (100 %) med placering på vårt kontori Stockholm. Tjänsten är hybrid och det finns möjlighet att jobba till viss del remote. Tillträde så snart som möjligt. I och med att det är semestertider sker urval och intervjuer från och med vecka 33 (mitten av augusti), skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontakta rekryterande chef: Annina Graan+46 76 814 74 03

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
27 december 2024 (152 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se