Hoppa till innehåll
JM AB logotyp

Service Manager Integration och Data Engineering till JM, Stockholm

Publiceringsdatum
20 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
På JM är du med och driver utvecklingen framåt och tillsammans bygger vi framtidens samhällen!

Vår framgång bygger på balans mellan laganda, prestation, trivsel och personlig utveckling. Tillsammans bygger vi framtidens samhällen där människor skall leva och bo i flera generationer. 

Vi söker nu efter en kommunikativ, strukturerad person med erfarenhet av integrationsutveckling, som kan se helheten i informationsflöden och datalager.

Om tjänsten 
 
Som Service Manager Integration och Data Engineering är du med och utvecklar IT-tjänster för en stor och dynamisk organisation. På IT-avdelningen ansvarar vi för att leverera och förvalta IT-tjänster till verksamheten. Vi arbetar med externa leverantörer och har ett nära samarbete med verksamhetens olika enheter. Som Service Manager kommer du att leda arbetet i att förflytta oss mot en modern lösning som omfattar de nyaste teknikerna inom Integration och Data Engineering; ett område som vi säkrar för framtiden. Det är viktigt att du har ett stort intresse för att utveckla nya och innovativa lösningar och strategier.

Vi använder för närvarande en kombination av Microsoft Biztalk och molnbaserade integrationstjänster i Azure, tillsammans med en traditionell intern Data Warehouselösning. Dessa lösningar hanteras för närvarande av externa partners. Vårt mål är att övergå till en modernare och skalbar miljö som utnyttjar de senaste teknikerna för EDW och integration, samtidigt som vi vill bygga upp den interna kompetensen.

Du kommer att ha en central roll i utvecklingen av framtida integrationsstrategier, där du planerar, driver och styr projekt och initiativ och sätter din prägel på arbetssätt och principer. Din möjlighet att påverka det framtida arbetssättet och vår framtida målarkitektur är stor.

Som Service Manager kommer du att ha ansvarsområden och uppgifter som är avgörande för att säkerställa smidiga och effektiva IT-tjänster för verksamheten. Dessa inkluderar att agera brygga mellan verksamheten och leverantörerna, där du säkerställer att kommunikationen och samarbetet mellan parterna är transparent och produktiv. Du kommer att vara ansvarig för att styra och övervaka arbetsflödet för att säkerställa att leveranserna uppfyller de avtalade kraven och SLA:er (service level agreements) och att eventuella avvikelser hanteras och åtgärdas effektivt.

En central del av ditt arbete kommer också att vara att säkerställa en effektiv livscykelhantering för de olika IT-tjänsterna. Det innebär att du planerar och genomför uppdateringar, patchar och uppgraderingar i enlighet med verksamhetens behov och de tekniska kraven.

Som en nyckelperson för IT-tjänsterna är det också ditt ansvar att hantera incidenter och problemärenden på ett proaktivt och effektivt sätt samt att översätta verksamhetens behov och krav till tekniska specifikationer och lösningar.

Sammanfattningsvis kommer din roll som Service Manager att vara avgörande för att säkerställa att IT-tjänsterna levereras på ett effektivt, säkert och affärsmässigt sätt, och att de kontinuerligt utvecklas och förbättras för att möta verksamhetens växande behov och krav.

Din profil

För att framgångsrikt ta dig an rollen hos oss vill vi att du har mångårig erfarenhet av en liknande roll inom integrationsutveckling eller till exempel som Service Delivery Manager hos leverantör. Eftersom rollen innebär många kontaktytor vill vi att du tidigare har hanterat flertalet interna och externa kontakter, föredragsvis i en roll där du agerat tjänsteägare eller projektledare. Du har erfarenhet av att koordinera uppdrag och agera på kritiska incidenter och problemärenden. Du behärskar integrationsteknik och har förståelse för Data Engineering-lösningar.

Du har en för tjänsten relevant akademisk utbildning, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet samt är flytande i svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har kunskaper om verktyg som Biztalk, Azure Data Factory, Azure Databricks och/eller Tableau.

Vi betonar betydelsen av dina personliga egenskaper. För att trivas och lyckas i rollen är det avgörande att du är kommunikativ, lyhörd och serviceinriktad. Du är en självgående individ som kan samarbeta effektivt med andra. Din arbetsinsats präglas av noggrannhet och strävan efter hög kvalitet.

Vi erbjuder

Vi vill skapa förutsättningar att din karriär är en som du känner stolthet över och det gör vi genom att tänka långsiktigt i allt vi gör. Husen, stadsdelarna och livsmiljöerna vi skapar ska finnas kvar i minst 100 år och därför är hållbarhet vårt ansvar och vår ambition. Vi har lyft in FN:s globala mål för hållbar utveckling i vår verksamhet, det innebär olika åtaganden som till exempel att år 2030 ska JMs klimatpåverkande utsläpp vara nära noll och att 20% av våra hantverkare ska vara kvinnor.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar JM med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta Senior Rekryteringskonsult Lynn Sjöberg Westander på 08-120 50 431. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen med din ansökan!
JM AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 augusti 2024 (44 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren